things i’m really good at.

UntitledUntitled

sånt som eg er flink til:

laga mat utan oppskrift som blir sjukt god. som søtpotetkaker, gratengar, salatdressingar og alt med egg.

ta helg og tvinga jostein til å forstå at vanlige folk tar fri laurdag og søndag. me lagar pannekaker med blåbær og har mjølk i teen, og går tur i parken og ser på kvarandre.

læra sangtekstar utanat og synga songar på repeat når eg er heime aleine.

drikka meg full med raud leppestift og ta med bringebærvodka på små flasker på uteplassar utan å bli tatt.

møta nye menneske og prøva mitt beste å lika dei og akseptera det om eg ikkje gjer det.

setta meg sjølv først og konstant minna meg på at eg er den viktigaste personen i livet mitt. det er sånt som får meg til å gjera nytt når eg ikkje har det bra, som å slutta på skulen og starta magasin, flytta bloggen min over hit og sei ja til ting eg er veldig redd for fordi det føles så bra etterpå.

drikka minst 3 liter vatn kvar dag og putta fingrane i øyrene når nokon seier at det ikkje er sunt.

sei til vennene mine at eg er glad i dei og at dei er sjukt bra. for det er dei jo, men av og til kan ein gløyma å sei det høgt til kvarandre.

sei takk og unnskyld. <- dette er ein ny sak som eg har lært meg. det heng ihop med ein del andre ting, men mest at eg har lært meg å vera heilt ærlig med meg sjølv og med andre og ikkje finna på og ikkje overdriva, til dømes. det var ei hard lekse å læra.

høyra på når andre snakkar og gi råd og vera tolmodig med viktige personar i livet mitt.

læra nye ting, av venner, bloggar eller podcasts. som til dømes å setta opp ein wordpress-blogg heilt sjølv, baka gulrotbrød og laga sløyfer til håret. og akkurat no lærer eg alt om sex og samliv fordi eg høyrer på pepper & pasjon mens eg jobbar dagen lang.

finna skattar på loppemarknadar og charity shops.

arrangera ting, som å laga nyttårsfeiring i london for seks personar og invitera alle vennene mine til gamlahusetfestival i sommar.

vera modig.

kva med deg?

translation:
cooking delicious food without a recipe, like sweet potato cakes, gratin, salad dressings and anything with eggs.

take the weekend off and force jostein to understand that normal people take saturday and sunday off. we make pancakes with blueberries and put milk in our tea, walk in the park and look at eachother.

learn lyrics by heart and sing them on repeat when i’m home alone.

get drunk with red lipstick and bring raspberry vodka on small flasks to clubs without getting caught.

meet new people and try my best to like them and accept it if i don’t.

put myself first and constantly remind myself i’m the most important person in my life. that’s what makes me do new stuff when i’m not in a good place, like quitting school and starting a magazine, move my blog over here and say yes to things i’m very frightened of because it feels so good after.

drink at least 3 liters water every day and put my fingers in my ears when someone says that’s an unhealthy amount.

tell my friends i love them and that they are amazing, because they are, but sometimes you forget to say it aloud to one another.

say thank you and i’m sorry – something i’ve just recently learned to do. it’s connected with a lot of other things, mostly the fact that i’ve grown to be hones with myself and others and not overdo things. a hard lesson to learn.

listen when someone is talking and give advice and be patient with important people in my life.

learn new things from friends, blogs or podcasts. like making my own wordpress blog, bake carrot bread and bows for my hair. right now i’m learning all about sex and relationships from a norwegian podcast that i listen to all day while working.

find treasures at flea markets and charity shops.

make things happen, like doing new years’ in london for six people and inviting all my friends to our house for the summer.

being brave.

what about you?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Jepp, jeg har gått til coach og det er det beste, og tøffeste valget jeg har tatt. Vips, så er ikke ting skummelt lenger, og både selvtilitten og mestringsfølelsen er styrket. Tøffe greier til å begynne med, men nå er ting som jeg før synes var skummelt ikke skummelt lenger. Det er helt sant. Anbefales virkelig

 • Fantastisk!! Jeg liker godt den med rød leppestift og bringebærvodka, det er jeg alt for dårlig til. Lippgloss og Pepsi Max er det liksom ikke noe dreis over ;)

 • Jeg er flink til å smile, være positiv og prøve å gjøre det beste ut av ting. Jeg er flink til å klemme og kysse på den fine kjæresten min. Jeg begynner å bli flink til å trene sånn at kroppen min kan føle seg bedre.

 • Jeg er flink til å bake boller. Jeg er flink til å lage bursdagskort. Jeg er flink til å se flere sider av samme sak. Jeg er flink til å roe meg selv ned. Jeg er flink til å le og se det morsomme i hverdagen. Jeg er flink til å lakke negler med høyrehånden (er venstrehendt). Jeg er flink til å se fremover.

 • Åååå så glad jeg ble da jeg så bildet med den skjønne platespilleren! Jeg hadde en sånn da jeg var liten :) Den var alltid på, så lenge jeg var hjemme :)

 • Jag är bra på att kasta mig in i saker utan att riktigt veta till 100% vad jag gör men att det i slutändan blir riktigt bra. Sen är jag duktig på att se potential i saker som andra missar.

 • Motiverende liste! I dag har jeg sendt en e-post som tillegg til en jobbsøknad, og sannsynligvis kryssa grensa for hvor personlig man bør være som jobbsøker, og jeg aner ikke om det gjør at de plutselig liker meg veldig godt, eller om de ikke synes noe om det. Men jeg sendte den, og jeg tror det var bedre enn å følge formelen for hvordan en standard jobbsøknad bør være i dette tilfellet. Altså er jeg stadig flinkere til å tørre selv om jeg egentlig ikke tør, og det har jeg lært av folk som deg!

  … og så er jeg god til å sette pris på små ting, på å se når jeg er irrasjonell og kjip mot meg selv eller andre (i hvert fall om jeg får noen minutter på meg), til å gjøre det koselig å komme på besøk til meg og mannen min, til å tenke framover, til å synge, til å danse zumba og til å improvisere fram gode middager av ting vi har i skap og skuffer. Takk for påminnelsen :)

 • Du er også veldig flink til å ta bilder, fange stemningen. ikke glem det!
  Jeg prøver fortsatt å finne ut hva jeg er flink til. det er nok noe, men som evig realistisk pessimist er “hva er du flink til?” et evig vanskelig spørsmål å besvare.

 • Du e ei fantastisk inspireranes dama. Æ (som mange mange andre) har blitt

  veldig glad i bloggen din – den e en koslig start på dagen, og passe perfekt med frokosten

  og morgensola i vinduet.

  Bildan dine e nydelige; de har et underlig, vintage, jordbærsøtt, men livlig preg. Alltid.

  Og maten din ser himmelsk ut. Og du innrede så fint. Og du skriv

  så sjarmeranes. Glede meg til boka di komme ut. Og til å se brullypsbilda.

  Ønske dæ og Jostein all lykke fremover!

  ps. Æ e flink til å synge, til å komme med kreative idea, til å analysere/forstå andre menneska og til å pynte

 • Det er så bra at du skriver slike innlegg. Minner meg på at jeg oftest er alt for streng mot meg selv.
  Jeg glemmer at jeg er den viktigste personen i mitt liv, og at jeg egentlig er flink til masse masse jeg og :)
  Takk!!

 • Jeg er også flink til å lage mat uten oppskrift som blir sjukt godt, flink til å drikke vin, flink til å jobbe også er jeg flink til å være glad og smile til andre mennesker. En ting du minte meg på at jeg må være flinkere til er å huske på at jeg er det viktigste i mitt liv, takk.

 • Fint och viktigt inlägg. Jag fick nyligen höra att jag är väldigt bra på att vissla. Det tyckte jag var en rätt så rolig komplimang!

 • jeg er flink til å være positiv rundt andre. jeg er flink til å være optimistisk. jeg er flink til å drømme. jeg er flink til å stå opp tidlig. jeg er flink til å være meg.

  <3<3 disse listene dine!

 • heia Mariell :)
  jeg har nå vært fast leser av bloggen din i mange, mange år, og har fulgt deg gjennom både blogg.no og grayzine.no og har lagt merke til noe. for hver gang du flytter bloggen din, er det flere og flere av bildene dine som ikke kan vises lenger. vet at det kanskje ikke er så mye du kan gjøre med det. men jeg tenkte jeg bare skulle si i fra siden jeg et av den typen som elsker å gå tilbake og lese gamle innlegg. og syntes at det er så trist når du f.eks har et antrekksbilde som ikke syntes :P

  ps, bloggen din gir meg alltid så utrolig mye inspirasjon og latter, fortsett å gjør det du gjør, og lykke til videre i livet <3

 • Jeg er flink til å gjøre ting alene, selv om verden sier at jeg ikke skal klare meg på egenhånd. Jeg er flink til å puste og smile mens alle på facebook jakter på voksenpoeng og tror at det er lykken. Jeg er flink til å bli glad i andre, også de som ikke blir glade i meg.

 • Du er flink til masse, og lista di er nydelig. Jeg er flink til å utsette ting, samtidig som jeg er veldig effektiv når jeg må og når jeg har tid. Jeg er flink til å få gjort masse av skole og fritid og menighet og venner og tåle at det ikke blir mitt beste. Forstå at det som regel er bra nok. Mitt beste alltid er det samme som selvmord på ett vis. I det minste sosialt. Jeg er flink til å ha gode dager, ikke la kjipe ting forbli kjipe, ikke deppe og ikke være langsint. Jeg er så takknemlig for at jeg både kan kose meg med sol og forundre og glede meg over regn. Det er en styrke. Den anbefales. Livet handler om valg om hvordan man vil leve. Du som leser; hvis du tør; tenk gjennom hvordan du vil leve, og lev det. Du kan.

 • Jeg er flink til å ta sjanser når jeg får dem. Jeg er flink til å synge. Jeg er flink til å lage mat. Jeg er flink til å programmere. Og jeg er (stadig) flink(ere) til å si nei til ting jeg verken har lyst eller tid til.

 • Fint innlegg! ^_^
  Jeg er flink til å få folk til å le og å gjøre folk trygge. Jeg er også flink til å ordne opp i meg selv
  når jeg trenger det som mest. Også er jeg ok flink til å tilpasse meg. Ingen steker fiskepinner så godt som jeg gjør!

  • det er jo eit fantastisk talent, det óg! mange som er dårlige på å steika fiskepinnar også dett brødet liksom av og kva er poenget med fiskepinnar da liksom? bra!