Q.

Untitledmorning light june iUntitled

no tenkte eg at det var på tide med ein ny spørsmålsrunde her på bloggen! i tillegg til at eg elskar spørsmålsrundar er det ein fin måte å få svart på ting som de lurer på eller om eg har gløymt å svara på noko før. så, legg igjen alle spørsmål de vil i kommentarfeltet også skal eg svara på det så godt som eg kan. suss!

translation:
it’s time for a new Q & A here! i love answering your questions at these types of posts, and it’s also a great way to answer you on things that you’re curious about that i’m maybe not too clear about usually. so, leave all your questions in the comments and i’ll answer them the best i can! <3

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • lurte på dine tanker rundt utdanning ift å være fotograf? trives du med å være autodiadakt, og kanskje er nettopp fotograf det yrket det er virkelig mulig å være nettopp det? har du noen utdanningsambisjoner?

 • jeg lurer på litt av hvert ,så slenger de ut i tilfeldig rekkefølge:
  1. har du et favorittband evt. en favorittartist?
  2. hvordan var du som sekstenåring sammenlignet med å?
  3. har du talent, eller interesse innenfor det å drive med musikk?
  4. hva slags husdyr ville du helst hatt?
  5. hvis du skulle anbefale kun et (ja, et) sted i paris, hvilket?

 • Hei! Kvifor var det så vanskelig å takke ja til det fotooppdraget du nett tok? Du er jo veldig glad i foto og ikkje minst veldig flink. Var det noko med akkurat dette oppdraget som gjorde at det var vanskelig å takke ja, eller gjeld det generelt?

 • Eg har alltid lurt på om du lét deg inspirere av spesielle kunstnarar innan maleri/illustrasjon når du tek bilete. Har du nokre favorittar?

 • Ofte føler jeg at jeg har 50 jobb-personligheter, selv om jeg er 100% sikker på mitt yrke og elsker det å være fulltidsskribent. Men samtidig noen ganger leker jeg med personligheten av å være alt fra blomsterdekoratør og miljøterapaut til personlig trener og marinebiolog. Det har vel noe å gjøre med å kunne skape en variasjon av mennesker når man skriver fiksjon. Har du mange Marieller? Hvis du skulle hatt en stereotypisk 9-5 jobb, hva tror du det hadde vært?

 • Hvordan lærte du deg å ta så flotte bilder og har du noen tips til litt mer nyoppstartede amatørfotografer?
  Merker du en forskjell på folk i London og folk i Norge?

 • Har du funnet den perfekte brudekjolen ennå som kan stå til de fantastiske skoene dine? Hvordan ser drømme brudekjolen ut og er det viktig for deg at den er vintage?

 • Kor mange blomekjolar har du? Dei er veldig fine.
  Kva er den beste desserten du veit om?
  Kvar tykkjer du er den finaste staden i Noreg?

 • Jeg er så utrolig nyskjerrlig på de nye skoene dine! er de gode å gå i? vil glitteret ry av? var de dyre? (jeg elsker dem!)

  Hva heter hårfargen din?

  Hvor mange kjoler eier du?

 • Hva tror/vet/syns du og Jostein er de viktigste faktorene til at forholdet deres har holdt så lenge? Jeg beundrer dere til skyene for det!! Virkelig.

 • i forhold til at du og jostein har vært sammen så lenge: er du ikke redd for å være ensporet? at det er et spor du/dere har havnet i som er vanskelig å bryte ut av fordi det er skapt en forestilling om at det skal være dere to. er du noen ganger redd for tanken om at du ikke skal oppleve noen andre eller at du kommer til å miste deg selv helt om det ikke lenger er dere? at det er skremmende å være så klar på fremtiden og hvordan den skal se ut og hvem du skal dele den med i så ung alder. har du noen tanker om det?

 • I’m an American learning Norwegian and one of my favorite ways to practice is by reading your blog and listening to Norwegian music. What Norwegian music have you been listening to lately (besides Jostein’s, that is)?

 • Hei igjen Mariell, og igjen takk for fin blogg!

  1. Hvordan kjøpte du kameraet ditt? Igjennom japanfoto.no?
  2. Synes du det er verdt det å ha et så dyrt kamera? Og et så dyrt objektiv? Er det noe du anbefaler oss som ønsker å satse på foto som hobbybasert virksomhet?
  3. Fungerer det fint for deg å benytte deg av Canon 50mm f/1.2 som standardkamera?
  4. Hvilke blogger leser du fast?
  5. Var det skummelt å flytte så langt hjemmefra? Hvordan gikk du frem før du flyttet? Hvilke tanker gikk i hodet på deg?

 • Vakre, fine Mariell; hvordan har du det for tiden egentlig?

  Mener å huske at du har to fuji instax’er. Kunne du laget et innlegg hvor du sammenligner kameraene, eventuelt tar bilde av samme motiv med begge kameraene for å sammenligne utsnitt og resultat?

  Kunne du laget et innlegg om dine topp 10 favoritter på Instagram?

  Hva er det fineste og vanskeligste med å bo i London?

 • Hei!
  Jeg har alltid hatt så innmari lyst til å se en type bildeserie fra da du og han der fine(som han en gang ble kalt:)) ble sammen og frem til nå! Se hvordan dere har forandret dere og sånn!:)

 • Det fins mykje kjekkare spørsmål å stilla (og å svara på), men eg må spørja likevel. Kva meglarfirma brukte de for å finna leilighet i London, og er dei til å anbefala? Eg veit liksom ikkje kor eg skal byrja.

 • fina! har du noen idéer til blomster til bryllupspynt sent i juli i norge? gifter meg neste år (ååå halloi det blir fint) og syns det er så synd at peoner, ranunkler (min favoritt), tulipaner, syriner og sånne fine blomster takker for seg før festen vår. (har forresten tenkt på å ha urteplanter på bordene. tenk så fint å se på og lukte på og ikke minst putte i maten!)

 • Jeg lurer på hvordan du og Jostein er, når dere er hjemme en vanlig hverdagskveld? Er det stille, med rolig snakk og rolige og fine blikk? Eller masse tulling og latter og fjasing?
  Skal du ha på hvit kjole i bryllupet? Og kommer bryllupet til å være så privat, at dere ikke ønsker å legge ut noen bilder av det?

 • Hei! Jeg lurte på om du kan snakke fransk flytende? Hvis du kunne tenke deg å lære flere språk; hvilke ville det vært og hvorfor? Kommer det flere <3-magasin en gang i framtiden? Og hva er egentlig halloumi?

 • hva var din favoritt bok da du var tenåring?
  hva er din stora drøm?
  hva tjener/jobber du med, utenom blogverden altså

 • Jeg lurer på om du liker NoaNoa? Jeg jobber der, og tenker at det er mye der som er veldig din stil, men har aldri sett deg nevne noe derfra i de årene jeg har fulgt bloggen din. Et lite tips, der altså ;)

 • Korleis fann du ut at du skulle begynne å blogge? Planla du mykje før du skreiv det første innlegget? Kor lenge sidan er det du byrja å blogge?

  Kan du beskrive korleis du tenkjer/ser på Sogn og Fjordane no etter du har budd i utlandet ei god stund? Har du forandra syn på noko ved heimplassen etter du flytta? Tenkjer du på å flytte attende nokon gong?

  Takk for ein flott og inspirerande blogg :)

 • Er du redd når det er mørkt?
  Hvis utenomjordiske hadde gitt deg en mulighet for å oppfylle alle dine ønsker, men i bytte måtte du (og Jostein, da) bli med dem tilbake til deres opprinnelsested, ville du ha takket ja?
  Liker du å gå på tivoli?
  Hva setter du mest pris på i andre mennesker?

  Så utrolig flott det er blitt her hos deg, du er svært dyktig og veldig modig. Jeg heier på deg, alltid. xx

 • Har du lyst til å skrive litt mer om mote og vise dine outfits? Jeg tror nemlig du har en veldig søt stil.
  Hva synes du om å møte folk fra internett? Jeg ser du har en del bloggvenninner både her og der.

 • Jeg synes det virker veldig inspirerende når jeg ser måten dere lever på i London. Hvordan klarer dere å ikke få problemer med penger? Og hvordan klarte du å få et sosialt nettverk i London?

 • Hei! Hvordan går du fram når du bruker andres bilder fra Flickr? Spør du hver enkelt om tillatelse, eller er det fritt fram å bruke bilder derfra så lenge man linker tilbake?
  Tusen takk for en kjempefin og inspirerende blogg!

 • hei!! eg lurer på om du nokon gang kunne tenkt deg å studere? enkeltemne i humaniora, kunsthistorie, litteratur, filosofi?

 • 1. Hvilke fem ingredienser har du alltid i kjøleskapet?
  II. Hvis du kunne leid et band gratis til bryllupet ditt, hvem ville du valgt?
  III. Hvis du skulle byttet jobb, hva ville du valgt?
  IV. Hva er favorittdiktet ditt?
  V. Hva er dine favorittjente- og guttenavn?

 • Er det vanskelig å finne leiligheter som ikke koster så altfor mye? Hvor anbefaler du at studenter leter, og evt. hvordan? Snakker du britisk eller amerikansk når du er der?:)

 • Hei! :) Har makron-dilla i kveld, så her kommer noen makronspørsmål!
  Har du laget makroner selv noen gang?
  Hvilken makron-smak er best? Nevn gjerne flere (og husk krem-smaken og!)
  Hvilken FARGE er finest på makroner?
  Hvis du skulle laget dine egne makroner, hvilken smaker ville du valgt? Og farge?
  Klem!

 • Hei!
  Jeg lurer på om du ofte tenker på at du må endre/utvikle det kunstneriske uttrykket ditt? Nå vet ikke jeg om du i hovedsak betegner deg som kunstner, men du er ihvertfall fotograf og for meg er bildene dine kunst. Har inntrykk av at de fleste som jobber med kunst føler at de konstant har et press om å produsere/prestere/holde seg oppdatert/være inspirert og inspirere. Føler du det sånn i blant? Suss tilbake!

 • Hvordan tror du livet ditt hadde vørt om du ikke møtt Jostein? Hadde du “eksperimentert” mer, eller tror du du hadde funnet en annen du ville følt det samme for så raskt som med Jostein? Hadde vært gøy å bare høre deg fantasere litt rundt det, men også litt seriøse tanker om hvilken retning livet ditt hadde tatt:)

 • Jeg har spurt før, men glemt hva du svarte. (unnskyld) Hvilken rase er hundene deres som bor hjemme i norge? Og hva synes du om The Notebook? Har du lest Jane Austen noen gang?