velkommen! welcome! willkommen! bienvenue!

hei og velkommen så mykje til min nye blogg! eg er så glad for endelig å ha min heilt heilt eigen internettheim der eg bestemmer alt. om det går gale no er det jo berre min feil, og det er ein fin tanke. etter å ha jobba med grayzine i rundt eitt år tenkte eg at no var det nok av å ikkje ha kontroll sjølv og å kjenna at bloggelysten forsvant meir og meir. så den siste veka har eg tatt kontroll, tatt farvel med grayzine og skapt denne bloggen, heilt fra botnen av, og det føles bra. håpar at de likar den og alt som skal fylla desse sidene framover! når ein startar ein ny plass er det jo berre høflig å presentera seg sjølv, så her kjem det:

home alone.my birthday!

hei! eg heiter mariell øyre, eg er 22 og kjem fra innerst i sognefjorden. eg er bloggar, fotograf, forfattar og redaktør for hjartemagasinet. no bur eg i london med min vakre forlovede jostein i ein liten leilighet i sør-london. han studerar på goldsmiths og lagar magisk musikk som glitrar, som de kan høyra her. sidan 2008 har eg blogga på blogg.no og grayzine.no, men no føler eg at det er rett for meg å starta for meg sjølv her. akkurat no skriv eg på min første roman saman med jostein, den kjem ut på samlaget forhåpentligvis haust 2013. eg er flink til å finna lyset i eit rom, baka kanelbollar og krangla med vennene mine når det trengs.

eg vil at hjartesmil skal vera eit pusterom frå alle glossy magasin og treningsbloggar, og har som mål å setta gullkant på kjedelige onsdagskveldar og trøtte måndagsmorgonar. eg skriv om kvardagen min her i london, om fotografi, om reise, bryllup(me giftar oss neste sommar!), film, mat, bøker, innredning, venner og kjærleiken. av og til skriv eg óg om å ha tru på seg sjølv, om blogging og om feminisme.

portfolio.portfolio.portfolio.portfolio.portfolio.portfolio.sigrid.hasselblad.paradis.paradis.paradis.

sjølv om eg elskar å skriva og blogga og jobba som redaktør, er fotografi min største kjærleik, og eg håpar å ein dag kunne fotografera fine jenter kvar dag. vil helst ta bilder av slike som eg kjenner hjartet til og som tør å vera heilt frie. i fjor fotograferte eg fire bryllup(sjå bilder her), men det vart eg så sliten av at eg no kun tar på meg veldig få oppdrag og jobbar berre med par som inspirerar meg tilbake. om du er interessert, ta gjerne kontakt.

weekend.weekend.monday.friday.richmond park.

me flytta til london i august i fjor fordi jostein begynte på goldsmiths og fordi me var ferdige med oslo. det første halve året var eg miserabel her. einsam og trist og syns denne byen var for grå og skitten. lengta meg gal til paris og sogn og fjordane. for eit par veker sidan gjekk eg med jostein gjennom covent garden og åt frozen yogurt og plutselig gjekk det opp for meg kor mykje eg elskar denne byen no, og kor takknemlig eg er for vårt tvangsekteskap.

new york, day five.new york, day four.new york, day six.paris.

eg bloggar jo ein del om han her. den vakraste personen eg veit om som lagar den beste pizzaen i verda. han syr sine eigne tversoversløyfer og elskar å shoppa vintage. han er alltid den største skjeia og lagar frukost til meg kvar morgon. han lagar musikk som glitrar i øyra og i augekroken og han er mi høgre hånd i alle mine prosjekt. éin dag skal me ha fire små med blonde krøllar, men enno er det berre oss. me dansar til sekstitalssoul når me lagar middag ilag og kranglar om kven som får ha badekaret søndagsmorgonar.

fuji fortnight.fuji fortnight.fuji fortnight.

her på bloggen har eg faste innslag, altså seriar med innlegg som blir oppdaterte no og då. til no har eg smileruter, fuji fortnight, 10 things og london-intervju. snart kjem det óg ein foto-feature som eg trur de kjem til å lika fryktelig godt

oh mon dieu parisparis.friday.oslo.friday.j+j.oslo.oslo.paris.

vennene mine er ein veldig stor del av livet mitt og inspirasjonen min. dei er alle, på kvar sin måte, kreative, dyktige og sterke. og så, så vakre. dei heiar alltid på meg og gjer meg rak i ryggen og sterkare for kvart ord dei seier. saknar dei så innmari! eit par av dei har sine eigne bloggar óg, haleigh i paris, synne i oslo(snart kristiansand) og sara i oslo(snart new york).

new york, day one.oh mon dieu parisnew york, day four.oh paris.paris.

ein av mine største kjærleikar(og utgiftspostar(utanom lakris og halloumi)) er å reisa og sjå verda. fram til i år hadde eg aldri vore utanfor europa, i april reiste me til new york for 12 vakre salige dagar. mine framtidige reisemålshåp er paris(alltid paris), japan, stockholm og california.

work day.wednesday.les demoiselles de rochefort.my new toy.

ellers elskar eg lange frukostar, chet baker, små hundar med store øyre og store hundar med små øyre, snittblomster, vintageglas, varmluftsballongar, gamle bilder av blomster, egentlig alt med blomstermønster på, gull, vintagekjolar, mitt raude hår, alle sortar sløyfer, skikkelig kaldt vatn og polaroidbilder.

translation:
hello and welcome to my new blog! i’m so happy to finally have my own online home where i can decide everything for myself. if anything goes wrong now, it’s my fault, which is a liberating thought. after working with grayzine for around a year, i was tired of not having control, and i felt my creative spirit fading away more and more. so the last week i’ve been taking control, waved adieu to grayzine and created this blog from scratch, and it feels so good. i hope you like the blog and all that’s going to fill these pages in the months and years to come. when you start fresh a new place, it’s only common decency to present yourself, so here goes:

hi, my name is mariell oyre, i’m 22 and come from the far end of the longest fjord in the world, sognefjorden (that’s in norway, btw). i’m a blogger, photographer and editor for heart magazine. i currently live in london with my beautiful fiancee jostein in a small apartment in the heart of south-east london. he is a goldsmiths postgraduate student and makes glittering music that you can listen to here. since 2008, i’ve blogged at blogg.no and grayzine.no, but i feel that now is the right time to go solo. i’m also in the process of writing my first novel, with jostein, that hopefully will be published on samlaget in the fall of 2013. i’m good at finding the light in a room, make cinnamon buns and fight with my friends when necessary.

i want hjartesmil(norwegian, translates to heart + smile or a smile from the heart) to be a air bubble from all the glossy magazines and workout blogs, and my goal is to paint boring wednesday nights and tired monday mornings with my golden paint brush. i write about my everyday life here in london, about photography, about travel, weddings(we’re getting married next summer!), movies, food, books, home decor, friends and love. sometimes i write about believing in yourself, about blogging and feminism.

although i love writing, blogging and working as an editor, photography remains my greatest passion, and someday i hope to be able to take pictures of pretty girls every day. i prefer those whose hearts i know and who are brave enough to be free. last year i shot four weddings (see pictures here), but it made me so tired that i only take very few jobs and only work with people that inspire me back. if you’re interested, please get in touch.

last august we moved to london, because jostein started at goldsmiths and we were done with oslo. the first six months i was miserable here; lonely and sad, thinking that this city was way too gray and dirty. i longed for paris and my norwegian home. however, a couple of weeks ago i was walking through covent garden with jostein, eating frozen yoghurt, when i suddenly realized how much i love this city now, and how grateful i am for our forced marriage.

i blog a lot about this fellow here, jostein. the most amazing person i know who makes the best pizza in the world. he sews his own bowties and loves vintage shopping. he’s always the big spoon and makes me breakfast every morning. he makes music that sparkles in your ears and in the corner of your eye, and he is my right hand in all of my projects. one day we will have four little ones with curly blonde hair, but for now it’s just us. we dance to 60’s soul when we make dinner together and fights about who gets the bathtub on sunday mornings.

i have some regular features on the blog, series of entries that get updated now and then. this far i have project: smileruter (roughly translates to: smile boxes), fuji fortnight, 10 things and london interviews. soon there will be a new photography feature that i’m sure you’re going to love!

my friends are a huge part of my life and my inspiration. they’re all, in their own ways, creative, skilled and strong. and so, so beautiful. they always cheer me on and make me stronger. i miss them so much! a couple of them have their own blogs, haleigh in paris and sara in oslo(soon new york).

one of my greatest loves (and expences (apart from licorice and halloumi)) is traveling, seeing the world. up until this year, i had never been outside of europe, but in april we went to new york for 12 glorious days. some of my future travel goals are paris(always paris), japan, stockholm and california.

in addition to all this, i enjoy long breakfasts, chet baker, small dogs with big ears and big dogs with small ears, fresh flowers, vintage glass, hot air balloons, old pictures of flowers, actually everything with floral patterns, gold, vintage dresses, my red hair, all kinds of bows, really cold weather and polaroid pictures.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Fantastisk, nydelig, deilig og herlig! Ditt eget lille univers som du lar oss få en del av, tusen takk og all hell og lykke på veien :) Jeg følger deg :)
  Klem fra Anette

 • Bloggen din er så fin og jeg blir så glad av å lese den <3 Du skriver fantastisk fin nynorsk og legger ut magiske bilder. Både du og bloggen er inspirerende :)
  Etter videregående vil jeg også bo i London og studere og ha det fint.

  Lykke til med den nye bloggen!

 • hurra og gratulerer! jeg er sikker på at dette blir et magisk sted, akkurat som de andre bloggene dine. heia å ta kontroll over sine egne greier! hjerte.

 • Gratulerer så mykje! Det er så utruleg fint her inne. Eg synest du skal vere litt ekstra stolt av deg sjølv i dag! Håper du har ein eller annan fin plan for ei fering, for det fortjener du!

 • gratulerer og masse masse lykke til! gleder meg til å følge deg videre og til å få gullkanter på alle mine nye kvelder når jeg flytter for meg selv for første gang til sommeren.

 • Jeg har lest bloggen din så lenge nå, og kommer aldri til å slutte! Du er så inspirerende, og skriver vakre tekster og tar vakre bilder. Takk for at du lyser opp i hverdagen min! Masse lykke til og gratulerer med ny blogg!

 • Herregud så himla fint Mariell! Dette var en flott overraskelse. Jeg er veldig glad for at jeg har mitt eget domene, og jeg håper at du får samme gode følelse av å ha kontroll og din helt egen plass på nettet. Jeg ser frem til alle de fine fremtidige innleggene!

  Og psst. Om du har lyst til å komme til Japan, til Tokyo, må du si fra, da vil jeg vise deg rundt og bli småfull på sake sammen!

 • ååå. dette var bra. gratulerer, gratulerer, gratulerer! kan jeg spørre om hvilken plattform du bruker, er det wordpress? jeg eelsker den nye, flotte hjartesmil-logoen på toppen.

  • japs, det er wordpress! tok meg mange timar å forstå meg på det(og eitt fullstendig sammenbrudd med snørr og tårer), men no elskar eg det. tusen takk! : )

 • Jeg elsker måten du beskriver kjæresten din på! Hvordan du trekker fram de små, fine tingene som man bare blir så på trynet forelsket i. Det er så fint! Jeg kjenner meg så godt igjen i måten du tenker om han på. At man kan være forelsket i det faktum at han syr sine egne tversoversløyfer, og at dere krangler om badekaret. Herlig! Jeg er nemlig så forelsket i det røde håret til kjæresten min, i de turkise øynene og i fregnene på skuldrene hans. På hvordan han kan sitte å lese forskningsartikler bare for morro skyld, eller se en 3 timers forelesning av Dr. Najeeb på youtube, fordi Najeeb er så flink til å forelese. Og at han alltid bærer posene med matvarer hjem.
  Ønsker dere masse lykke til, og gleder meg fryktelig til å følge dere i bryllups-planlegging! Og ikke minst: Lykke til med ny blogg.

 • Åh, dette er så herlig og det blir så bra! Flott utseende, og herlig introduksjon (eller nesten oppsummering) og velkomst til din nye verden. Jeg kjenner jeg gleder meg stort, og jeg setter veldig stor pris på bloggefilosofien din :)

  (Mitt “nyttårsforsett”: Kommentere med link til mitt eget lille netthjem selv om jeg ikke er på leserjakt, sånn at du i det minste får muligheten til å sette ansikt på leserne dine)

 • Åh Mariell! Jeg elsker bloggen din og har fulgt deg helt siden blogg.no perioden. Elsker de innleggene om små hverdagsgleder og ting som gjør oss lykkelige. Kan du ikke lage flere sånne?

 • Gratulerer så mye med ditt eget sted!
  Så koselig det er her inne, og for en flott presentasjon du har laget.
  Det er godt å lese at du er blitt glad i London. Jeg visste et det ville skje.
  God fredag videre!

 • Gratulerer med ny blogg. Den ser smashing ut. I kveld satt du gullkant på mitt destruktive humør hvor alt handlet om å grue seg til en forferdelig sommer hvor jeg aldri fåt sett kjæresten min og skal jobbe hele tiden. Nå fikk jeg litt gladhet på innsiden og har lyst til å skape og være flink.

 • Med fare for å høres ut som en dum fjortis; jeg elsker bloggen din!! Du skriver om fine ting, tar fine bilder og er så glad! Tusen takk!

 • 1.: Gratulerer med egen bloggside. Det blir sikkert helt fint. Har allerede shiftet ut lenken i lenkelisten min. :) 2.: Jeg elsker hvor stor bildene er nå.

 • gratulerer med nytt hjem! du er jo frøken handlekraft. har sånn respekt for hvordan du tar tak i karriere og tilværelse, sånn virker det i alle fall. jeg skal lese flittig fra california!

 • er så glad for at du og jostein finnes. tenker ofte på dere, og savner å se dere rundt omkring på grünerløkka. og ps! fantastisk blogg!

 • congratulations Mariell!
  It was actually such a pleasure to read your ‘biography’ even though I feel like I know you, it’s nice to be reminded again!

  The blog looks beautiful and i’m so glad you broke free, you deserve your own rightful site. Looking forward to meeting up again soon <3

  • thank you so much honey! it all happened so fast, but i’m so happy i did it. it feels very right for me at this point.

 • Hei! I anledning ny blogg føler jeg for å komme med den første kommentaren jeg skriver på bloggen din noen gang. Selv om jeg har fulgt deg i hvertfall i to år. Jeg vil bare si takk for at jeg har fått kunne komme inn på bloggen her hvor det som oftes er blomster, farger, venner, kjærlighet og fine tanker å finne. Det er merkelig hvordan noe såpass enkelt som en blogg kan gjøre så mye, fordi det har denne bloggen gjort for meg. den har hjulpet med å få opp humøret i vonde tider, den har gitt meg tro på meg selv og håp for en spennede fremtid. I det hele tatt har den vært en enormt stor inspirasjonskilde for meg. Jeg drømmer om å bli journalist en dag, hvilket er et vanskelig yrke å satse på, og jeg har vanskelig for å holde på troen om at jeg noen gang kommer til å lykkes. Så for meg blir du litt som et forbilde som jeg tar inspirasjon fra og som jeg nesten føler jeg kjenner uten noen gang å ha snakket med deg. Så tusen takk! Jeg gleder meg til å følge deg videre!

 • Gratulerer så mykje med eigen nettstad! Hurra,hurra, hurra! Tenkte lenge på kva smart eg skulle seie, men hurra dekker det ganske bra synast eg.
  No er det tre år sidan eg starta å følgje bloggen din. Og eg får framleis den glade kjensla i magen når eg les. Du er superduperfinfantastisk, og eg håper at du tykkjer det same om deg sjølv.
  Ha ei god veke!

 • Åh, nå ble jeg glad! Her om dagen fant jeg deg nemlig ikke inne på Grayzine. Jeg lette litt rundt og heldigvis har du ikke slutta å blogge :) Jeg liker nemlig bloggen din veldig godt; fine bilder, fine innlegg og vi deler en forkjærlighet for ting som er litt gamle og har litt historie. Du inspirerer meg og jeg syns du er veldig flink i det du gjør! Håper du fortsetter lenge, for det er så hyggelig å lese noen innlegg fra deg sammen med en tekopp i hånda og en valp på fanget. Her om dagen kjøpte jeg et kamera sammen med kjæresten min, og det er dine bilder som har inspirert meg til å gjøre det.

  Ha en herlig dag! <3