frittata!

frittata.

søndagsfrukost er perfekt for å berre kasta ihop det ein har i kjøleskapet. på søndag hadde me ei søtpotet, ein rødlauk, litt paprika, litt fetaost, litt cheddar og fire egg. altså ein perfekt frittata.

frittata.

ein frittata er som ein pai uten deig! virkelig perfekt kjapt billig måltid. hakk opp ingrediensane(du kan virkelig bruka kva som helst: bacon, ost, asparges, poteter, pølse, paprika, brokkoli, restemat-pasta, purre, kylling eller sopp. berre hugs to egg per person!) og steik dei i litt olje på høg varme til dei begynnar å bli litt mjuke. ha oppi salt og krydder om ein vil ha det. ein bra regel er at ein er ferdig når lauken er blank. så sprer ein ingrediensane sine på golvet av panna. om du vil ha ost på, har du det på no og ventar til den har begynt å smelta. så piskar du egga og heller det over i panna. når egga har blitt kvite i kanten på panna er det på tide å hiva heile panna i ovnen. panna bør vera non-stick eller i jern(vår er fra le creuset og er ei omelettpanne). viss panna ikkje er nokon av dei to må ein vera sikker på å ha i nok olje så ikkje egga sit fast i panna.

frittata.

la panna stå i ovnen på 200 grader i omtrent ti minutt(perfekt mengde tid til å ta oppvasken og dekka på bordet) eller til den er gjennomsteikt, det kjem an på ovnen. la den få kvila litt i panna, så er det berre å servera med ein liten salat ved sidan av.

frittata.

det er søndag i ei panne, liksom.

translation:
sunday breakfasts are perfect for throwing together what you have in your fridge. on sunday, we had a sweet potato, a red onion, some bell pepper, some feta cheese, some cheddar and four eggs. equals one perfect frittata.

a frittata is like a pie without a crust. a perfect cheap fast meal. chop the ingredients(you can use whatever you have: bacon, cheese, asparagus, potatoes, sausages, peppers, broccoli, leftover pasta, leek, chicken, mushroom. just remember two eggs per person!) and fry them in some oil at high heat until they start going soft. salt and pepper them and add spices if you want to. change it to a medium heat. if you want cheese, this is when you add it. wait until the cheese starts to melt a bit, then add the eggs. wait until the eggs start to set just a little bit on the edge. then you put the whole pan into the oven, the pan should be non-stick or cast iron, if it isn’t then add more oil so the eggs don’t stick to the pan too much. do not put anything plastic into the oven.

200 degrees celsius for about ten minutes(perfect amount of time to do the dishes and set the table) or until it’s not runny anymore, it depends on the oven. let it rest a bit in the pan after it’s done, and then just serve it with some salad on the side.

sundays in a pan!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *