popsicles.

popsicles.

i new york kjøpte eg fine store isformer, og sidan da har eg laga mange forskjellige versjonar av reine friske ispinnar. dette er min favoritt så langt. for å laga den gjer du sånn: bland 500ml gresk eller tyrkisk yoghurt med 250ml honning. så kastar ein oppi det ein vil av bær, eg hadde oppi ganske mykje bringebær. eg brukte frosne bær, for da kan ein enkelt knusa dei til små bitar. men det bestemmer ein sjølvsagt heilt sjølv. så er det berre å hella det i rakettformene sine, eller andre former, og venta til dei stivnar. når ein skal eta dei tar ein dei ut av frysen og held forma under rennande varmt vatn ei lita stund.

popsicles.

ein kan kjøpa former mange plassar no som det er sesong, enklare er det jo å bestilla på nett, til dømes på amazon. her er nokre av dei som eg har tenkt å prøva framover, spesielt jordbær+lime som er min beste smakskombo akkurat no.


bringebær og kirsebær-yoghurtis.


is laga av berre vanlig yoghurt.


jordbær&lime-yoghurtis.


ananas&lime.


1: vodka, grapefrukt og jordbær. 2: cola, rom og kahlua.

translation:
in new york, i bought popsicle moulds and since then i’ve made many different versions of fresh clean popsicles. these are my favorite this far. to make it, it’s as easy as this: mix 500ml greek or turkish yoghurt with 250ml honey. then you throw in all the berries you want. i used quite a lot of raspberries, and used frozen ones so they are easier to break into tiny pieces, but it’s up to you of course! then you just pour them into your rocket shaped moulds or other kinds and wait for them to freeze. when you eat them, take them out of the freezer and hold them under some running warm water until it lets go of the mould. a real good tip is to buy moulds on amazon, so many options! here are some of the recipes i’ll be trying in the near future.

1: raspberry & cherry.
2: normal yoghurt.
3: strawberry & lime.
4: pineapple & lime.
5: vodka, grapefruit & strawberry + coke, rum & kahlua.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *