homemade tacos.

tacotime.
i helga laga eg og jostein tacos. me pleier å laga mest mulig heimelaga, sidan me er skeptiske til å betala dyre tacopengar for bokseguacamole og glassalsa når det som er oppi ikkje er særlig bra for oss eller særlig ferskt. det me gjorde for første gong denne gong var å laga heimelaga tortillas! og det var så himla godt og gøy og så, så enkelt. så her kjem oppskriftene, alt er for to svoltne personar.

tacotime.
salsa: ein boks hermetiserte cherrytomater, ½ gul lauk, omtrent 15 cherrytomater, fire ananasringar, fersk koriander. krydder: salt, ingefær, chili, cumin(spisskummen).
finhakk lauken, surr den i litt olje på middels varme til den er mjuk og gyllen. så tømmer du all væska av boksen med cherrytomatene og har kun tomatene oppi. la dei få stå litt på middels varme. så halvar du dei ferske tomatene og hiv dei oppi saman med ananasringar kutta i små bitar(ein skal bruka stavmiksar seinare, så det er ikkje så himla nøye kor store bitane er). hakk fersk koriander(kor mykje får ein bestemma sjølv, me likar mykje). hiv oppi krydder og la sausen tjukna på middels til høg varme, ein må røra ofte sidan det ikkje er noko vatn eller saft i panna. når den har blitt tjukk som ein slags graut kan ein bruka stavmikser forsiktig. ein vil ikkje at det skal bli puré, så bruk den på lågaste hurtigheit og prøv deg litt fram. me likar den litt chunky.

tacotime.
guacamole: 2 avocado, saft frå ein halv lime, ½-1 spiseskjei creme fraiche(går óg med yoghurt, men ta da litt mindre), salt, cumin(spisskummen).
heimelaga guacamole er typ det enklaste som finst. me varierar med å av og til ha oppi litt frosne erter, det er sjukt sjukt godt. ta elle ingrediensane i ei skål og køyr på med stavmikser. smak til med salt og spisskummen. ferdig lett som ein plett.

tacotime.
tortillas:
sidan det var første gong me laga det, har eg ikkje mi eiga oppskrift enda. den eg brukte kan de sjå her, den er veldig god med masse bilder til korleis ein skal gjera det.

tacotime.
sånn såg våre tortillas ut. litt kylling steikt med koriander i panna, raudlauk, ananas, salsa, guacamole og litt creme fraiche. den friskaste tacolefsa eg har ete nokon gong i alle fall!

translation:
homemade tacos! our salsa: a drained can of cherry tomatoes, half an onion, finely chopped, 15 or so fresh cherry tomatoes(halved) and four rings of pineapple + fresh coriander, salt, ginger, cumin and chili. fry the onions in some oil on medium heat until it’s golden and shiny, throw the canned tomatoes in and then the fresh ones. throw in some finely chopped coriander and the pineapple chopped into small pieces (the size isn’t so important since you’ll blend it later). spice it up with salt, ginger, cumin and chili and use your hand blender to mix it carefully – you don’t want to purée it! our guacamole: 2 avocados, the juice from half a lime, a tablespoon of creme fraiche, salt and cumin. throw it all in a bowl and blend it with your hand blender. season to taste with salt and cumin. the tortillas you can make from this recipe, it’s very easy and with lots of pictures. we ate it with some chicken fried with coriander in the pan, pineapple, red onion, salsa, guacamole and a tiny bit of creme fraiche.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Det såå mye bedre å lage alt fra bunnen av. Lager alltid guacamole og krydderblanding selv, men lefser og salsa har jeg ikke laget så mange ganger. Skal definitivt prøve meg på det igjen snart!

 • Very interesting to see people from other cultures making tacos, there’s definitely a flavor mix that’s a bit different from Latin cultures – but it looks very tasty! I have never made guacamole with creme fraiche, but maybe I’ll try it out sometime. We usually just do a lot of onions, cilantro, chilis and lime, but my Mexican family just wanted it to be very spicy haha. Love your cooking posts x

  • i bet! there’s probably as many versions as there are people. we use a lot of cilantro(coriander) and lime too! and onions in the salsa. a lot of norwegian people use onions in their guacamole, but i prefer it to be smooth. the creme fraiche just makes it smoother too.

   i would really love to have real mexican tacos some day. in norway most people just make it from minced meat that they fry up and mix with a powder mix that you get from the grocery store. it mostly smells like cumin but there’s all kinds of interesting gloomy stuff in it. and it’s very normal to buy tortillas and heat them and then just serve with the meat and lots of vegetables and cheese and everyone makes their own tortilla! norwegian people loooove tacos, although i bet they wouldn’t recognize it if they tasted an authentic version. how would you usually make it?

   • Yum, I love a smooth guacamole…I’m going to try your recipe for sure! My family is from Southern Mexico so the style of taco is very plain – usually just meat, cilantro and onions. I’m a vegetarian though so I usually throw on lots of guacamole and beans or rice. It’s usually just Tex-Mex that uses cheese in tacos, but that way tastes so good too. I’ll be visiting Norway in June and I’m sure I will be SO clueless with the food. You should show us some Norwegian food sometime :)

 • Det så deilig ut. Nam! Etter at jeg fikk barn har jeg desverre blitt nødt til å lære meg å like halvfabrikata. Har trålet hyllene etter ferdigsauser o.l som har færrest (og best) mulig ingredienser.

  Når to barn vil at mamma skal være med å male NÅ og middag skal lages, spises, ryddes bort, barn koses med, leke litt, bade, pusse tenner og leses nattabok for sånn i tida mellom barnehagehenting klokka 16 og leggetid klokka 19 må tida prioriteres hardt.

  Guacamole må derimot fortsatt lages fra skratch. Det grønne greiene du kjøper ferdig smaker ikke som det har vært i nærheten av en avokado. Skal jammen prøve meg på den salsaen på kvelden en dag etter at barna har lagt seg også, så jeg kan ha den klar til middag neste dag. Så nydelig ut!

  • ja, det har eg stor forståelse for. anar ikkje kva eg skal finna på når den tid kjem, berre tanken på pulver gir meg frysningar, haha! salsa er i grunn ufattelig enkelt å laga sjølv, og sidan me serverar den lunka lagar me den gjerne litt før på kvelden så får den stå og putra for seg sjølv. tar kanskje fem minutt til sammen med aktiv laging, men det er jo sjølvsagt ingenting mot tiden det tek å skru opp eit lokk. å laga den kvelden før er derimot ein bra idé! ellers er jo tacos som oftast helgemat her i heimen.

 • Det var en artig vri på salsa! :) Jeg pleier også å lage den fra bunnen av, men jeg gjør det slik:
  Hakk opp tomater (fjerner innmaten så den ikke blir så bløt) og agurk (uten skall) i terninger, like mye av hvert slag. Så hakk opp passe med advokado i terninger, masse frisk vårløk og koriander. Finhakk chili og hvitløk etter smak og ha oppi. Smak til med salt, pepper og lime. Masse masse lime. Det er kjempe godt, og passer fint til stekt laks også! :)

 • åhå! dette må jeg vise min tilkommende! han lager den beste guacamolen. tortillas kan absolutt bli et nytt prosjekt.

  … og gratulerer på etterskudd, håper bursdagen var knall!

 • Såg fantastisk godt ut! Angående guacamolen, så slo det meg et lite tips jeg bare måtte dele! Visste du at guacamolens holdbarhet blir betydelig lengre av å la stenen ligge oppi? Om ikke allt blir spist opp så er det jo en super dip til chips, men kansje du ikke vil ha chips samme dagen, å da har du bruk for ett par dager ekstra, så slipper en å kaste den <3

 • Hjemmelaget taco er det eneste som funker! Den tingen de kaller guacamole inneholder jo nesten ikke avokado!!! Men har enda ikke fått fingen ut til å lage tortillas enda, men neste gang! De ser snaddergode ut!

 • Takk for fin oppskrift! Både salsaen, guacamolen og lefsene var helt fantastiske :) Knallgodt! Lagde vegetarversjon med halloumi i stedet for kylling, og det ble veldig bra :)