new york, day one / the day without faces.

new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.
i går låg me i senga så lenge som me klarte, prøvde å holda ut og sova litt til. når eg stod opp følte eg at eg var på ein båt. og det gjorde eg resten av dagen óg. jetlag, altså. så åt me frukost, las litt, eg stirra ut av vindauget og prøvde å forstå at eg var i new york. eg er heilt betatt av byen og gløymte å ta eit einaste bilde av jostein eller meg sjølv i heile går, så her er det ein masse bygningar, tre og mat.

new york, day one.new york, day one.
me gjekk eitt kvartal ned, til union square og subwayen som tok oss til brooklyn. der var alt i blomst. april var nok det perfekte tidspunktet å komma til new york for første gong.

new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.new york, day one.
i brooklyn gjekk me rundt i timesvis, prøvde kjolar og skjorter og hoppa inn i alle butikkar som såg fine ut, drakk kaffe, overhøyrte samtalar. holdt på å svima av av alle blomstrande tre og kor godt det lukta. når me var utslitte satte me oss på restaurant og åt kjøttbollar. jostein på pasta, eg inni brød. og eg var så trøtt og jetlagga at eg mest hadde ansiktet i hendene. så tok me subwayen til soho for å gå på apple store(tips: me kjøpte ein travel pack, som gjer at macbookar og iphonar kan ladast i alle land i verda, kosta førti dollar, so worth it).

new york, day one.new york, day one.
så gjekk me heim, typ tjuefem gater opp. sikksakka inn i butikkar og bladde i bøker og såg på sko og kjøpte mint-m&m’s for ein dollar på veg heim. prøvde å halda oss vakne til over midnatt, slokna som to lys i vinden.

translation:
yesterday was our first day in new york, we stayed in bed as long as we could, tried to sleep some more. when i got out of bed i felt like i was on a boat, and i did for the rest of the day too. jetlag is a bitch. we ate breakfast, read some, stared out the window and tried to understand we were in new york. i’m in love with the city and forgot to take a single picture of jostein or myself. so here are a lot of buildings, trees and food. we got on the subway from union square, where everything was crazy bloomy, to brooklyn, where everything was so beautiful and i could picture myself living. we window shopped and tried on clothes and got lost for a while, and then we ate meatballs. i finished my meal and was so tired i mostly had my face in my hands. we got on the subway to prince street and the apple store(tip: we bought a travel kit that allows us to use our macbooks and iphones anywhere in the world, 40 dollars, so worth it). then we walked home, 25 blocks, zig-zag’ed into shops and leafed through books and lokoed at shoes and bought mint m&m’s for a dollar and tried to stay awake until midnight.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *