welcome to my house.

no skal de endeleg få sjå leiligheten vår, rubbel og bit. i alle fall nesten. den er omtrent femti kvadratmeter stor, i søraust-london. eg brukte heile dagen i går på å rydda og flytta på ting og fotografera, fiksa og triksa. håpar det har vore verdt å venta på, no stikk eg på eit fly til new york!

my home.
først vårt flotte soverom. det er veldig fargerikt men ikkje for crazy.

my home.
senga høyrer til i leiligheten(det er vår tredje, dei to første gikk berre ifra kvarandre) og er ikkje spesielt fin, så eg har pinna eit fint prikkestoff på sengegavlen.

my home.
på veggen over senga heng ein masse blomsterbilder i gamle rammer, eit sjokoladekart og ein gamal nattkjole fra paris. og sjølvsagt varmluftsballongen. nattbordet er vintage, og under den ligg det masse bøker som me likar å ha nær, pluss alltid notatbok.

my home.
på den andre veggen har eg satt inn spikrar til hatten min, ein spegel og kate spade-posen som held på alle dei andre fine posane og ei sløyfe eg kjøpte i paris då eg var seksten. og over posen, eit kart over paris så at hjartet mitt ikkje skal lengta seg ihjel.

my home.my home.
oppå kommoden har eg litt boksar og fine bra bøker, og brosjane mine så dei er lett tilgjengelige.

my home.
gardinene syns eg var så himla stygge, har leita meg gal på fine gardiner som er rett storleik, men syns at det heller var bedre å berre lima på hundrevis av gullstjerner.

my home.
gangen er bitteliten, det er akkurat plass til det me treng. eg har eitt par sko, jostein har resten.

my home.my home.
aller finast er paraplystativet mitt som eg kjøpte i lærdal i sommar, og bildet av christine på spegelen. trur at ho var tolv år, gjer meg så glad å sjå det.

my home.
over dørene har me hengt knaggar så me kan henga opp det nødvendige som dior-kåper, mulberry-vesker og vibskov-nett.

my home.my home.
i stova har jostein kontor med sin flotte store pult som me fekk kjøpt for femti pund. i det andre hjørnet finst ei gamal hatteøskje, ein fin frynsete krakk med gamle chopin-bøker i, eit barnepiano og eit magasinstativ. teppet på golvet er frå cath kidston. og sommarfuglar heng med rosa teip óg.

my home.
bak den er veggen me har laga sjølv med planter og blomster på.

my home.
på veggen til venstre heng nok ein spegel over respatex-bordet vårt. og eit bilde av lauren bacall som er så sjukt fin. ved sidan av der igjen er det fantastiske skapet.

my home.my home.
inni der er alt som er viktig+. dei eldste bøkene våre, filmsamlinga, whiskeyglasa og glasa som står i stativ, og tekoppane med 22 karat gull på seg.

my home.my home.
oppå skapet er kunstbøkene mine, sugerør, eiffeltårnet og ein hund. i den lille kofferten ligg det kamerautstyr, minnekort og film og ledningar og sånt. over heng det bilder av bra damer. brigitte bardot, miranda july, dronning elizabeth.

my home.my home.
kjøkenet er lite og nett, akkurat plass til to. blenderen er fra waring pro, omtrent alt anna utanom mummikoppane er vintage eller second hand.

my home.my home.
badet er ikkje så fryktelig interessant, men! me har badekar. det er det viktigaste. mange timar med blaute magasin.

translation:
it’s finally time to let you see our apartment, every inch of it – almost. it’s around fifty square metres, in south-east london.

our bedroom is colourful, but not too crazy. the bed, our third (the first two just fell apart), belongs to the apartment and isn’t the prettiest. so i’ve pinned a beautiful polkadot fabric to it, and now it’s much better. above the bed are flowers in vintage frames, a chocolate map from pierre hermé and an old nightgown from paris. and of course, the hot air balloon. the night stand is vintage, and beneath it a pile of books that we like to keep close, in addition to a little note book.

on the opposite wall, i have put my hat, a mirror and the huge kate spade bag that holds all the other beautiful bags as well as a cute bow i bought in paris when i was sixteen. above it, a map of paris, so that my heart doesn’t break from the aching.  on the top of the chest, i keep a couple of boxes, as well as my brooches, always at hand. i used to hate our curtains, and after days looking for better ones, i ended up just sticking hundreds of gold star stickers on them!

our hallway is tiny, with just enough space for what we need. i have got one pair of shoes, the rest of them are jostein’s. the most beautiful item here is my umbrella stand, which i bought in lærdal last summer, and the picture of my friend christine attached to the mirror. i think she was twelve, and looking at it makes me happy every time i see it. we have coat racks on our doors for our bare necessities like dior coats, mulberry bags and henrik vibskov totes.

in the living room jostein has his office, centered around his beautiful fifty pound vintage desk. in the other corner; a fringed stool with chopin and beethoven on top, an old hat box, a baby piano and an at all times crowded magazine rack. our carpet is from cath kidston and our butterflies fly with the help of a pink, parisian tape roll.

behind the desk is the wall that we wallpapered with plants and flowers. on the left wall, above our formica table is another mirror, as well as a picture of the beautiful and talented lauren bacall.

further to the left is our amazing cupboard, containing our VIP’s(very important pieces); our oldest books, our film collection, our whiskey and coctail glasses and the tea set with 22 carat gold on the rims. on top i put my art books, paper straws, the eiffel tower and a dog. in the small suitcase i keep camera equipment, memory cards, film, cables and things as such. above it are pictures of great females like miranda july, queen elizabeth and brigitte bardot.

our kitchen is small, with just enough space for the two of us to cook together. our blender is from waring pro, just about everything else – apart from the moomin cups, is vintage or second hand.

our bathroom, while not being very interesting, it does have a bathtub, which is the most important aspect of it and provides endless hours with soap drenched magazines.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *