chocolate and coconut breakfast.

dette er ei stjerneoppskrift her i heimen. den er perfekt til søndagsbrunsj eller for å muntra seg sjølv opp etter ein lang hard dag. ein må eta den med augene igjen, med litt yoghurt eller kanskje mjølk, og etterpå lurer ein på kvifor ikkje alle frukostblandingar kan vera så gode. den tek litt tid å laga, men det er minimalt med arbeid.

the recipe for a wonderful saturday morning.

du treng:
240 g små havregryn
200 g mandelflak
75 g kokosmasse
75g mørkt muscovadosukker
40 g kakao
100 ml honning
60 ml vegetabilsk olje
2 ts kanel
1/2 ts salt

the recipe for a wonderful saturday morning.

1. sett omnen på 120 grader, eller 100 på varmluftsomn.

2. bland havregryn, mandelflak, kokosmasse, kakao og sukker i ei stor skål. i ei anna skål honning, olje, kanel og salt.

3. bland alt ihop til ei røre, spre den så på to papirkledde bakeplater.

4. inn i ovnen med den første, steik den midt i omnen i ein time og eit kvarter. kvart 15. minutt, ta den ut av omnen og rør litt rundt så alt blir jamnt steikt og får same farge.

5. et! forvar restane i ein fin boks med lokk.

translation:
this is a gold star recipe in our house. it’s perfect for sunday brunch or cheering ourselves up after a long rough day. eat it with your eyes closed, on top of yoghurt or in some milk. and after, you’ll wonder why not all granola in the world tastes lile this. it takes a bit of time, but minimal effort.

you need: 240g rolled oats, 200g flaked almonds, 75g shredded coconut, 70g dark muscovado sugar. 40g cocoa powder. 100ml honey. 60ml vegetable oil. 2 ts cinnamon. 1/2 ts salt.

1. set the oven to 120 degrees celsius, 100 if you’re using a fan oven. 2. mix the oats, almonds, coconut, sugar and cocoa in a big bowl. in another bowl, mix honey, oil, cinnamon and salt. 3. mix it all together thoroughly, and spread it out on two bake trays coated with non-stick paper. 4. pop the first one into the oven for an hour and fifteen minutes. every fifteen minute, take it out of the oven and mix it around a bit, so everything cooks evenly and the colour is even. 5. eat! and keep the rest in a nice jar with a lid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *