salads.

salads.

i paris åt me verdas beste salatar på merci, så eg prøvde å gjenskapa den når me kom heim og det gjekk faktisk veldig bra, så her kjem ingrediensane eg brukte. alt vart laga litt hipp som happ, men det er sånn eg syns det er morsommast å laga mat så eg håpar at de vil sleppa taket i kokebøkene og berre laga mat etter korleis smakane passar saman, akkurat som med desse salatane:

raud salat
kokte, lett avkjølte raudbitar
quinoa, varm
sitronsaft
havsalt

tilbered quinoaen, kok raudbitane om dei ikkje er ferdigkokte. hakk raudbitane i passande bitar, bland hardt saman med quinoaen så den blir raud. gjer det i fleire omgangar, la quinoaen suga til seg safta frå raudbitane til ein får den mest fantastiske raude fargen. smak til med sitronsaft og salt.

grønn salat
brokkoli
reddik
grønne linser
sitronsaft
halve skiver sitron
god olivenolje
havsalt
pepper

tilbered linsene om ein har dei tørre. eg hadde på boks, så eg tok dei ut av boksen, lot dei renna av også skylte eg dei godt. kok brokkolien til den er al dente, skyll den under kaldt vatn. skjær reddiken i skiver. skyll sitronen godt, skjær den i tynne skiver. hiv alt saman med litt sitronsaft, god olivenolje, salt og pepper. akkurat skiva sitron høyres nok litt skummelt ut, men det er faktisk skikkelig godt saman med dei andre smakane.

ved sidan hadde me ovnsbakte små nypoteter, med rosmarin. og yoghurt, og litt baguette. eit heilt fantastisk måltid som ein blir skikkelig bra-mett av!

translation:
my try-out for the salads we had at merci in paris in february! these are the ingredients i used: red salad: beets, quinoa, lemon juice, sea salt. green salad: green lentils, broccoli, radishes, lemon juice, slices of lemon, olive oil, sea salt, pepper. google translate for instructions, or just wing it from the pictures! it’s really very good, and so exciting to make something so out of the ordinary. we ate it with small oven roasted potatoes with rosemary, yoghurt and some baguette.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Nå fikk jeg helt på ordentlig vann i munnen – det ser helt fantastisk, drømmende deilig ut! Når maten er så fargerik og herlig, smaker den med en gang dobbelt så godt også, jeg tror jeg må teste disse oppskriftene, tusen takk!
    <3

  • Hei! Jeg lurer på en ting, merker du stor forskjell på bloggen etter at du byttet til grayzine? Jeg vet at det er et bevist valt å være mindre personlig, men merker du det i antall lesere? Kommentarer? Syntes det er utrolig synd at bloggen har forandret seg fra å være en veldig bra selvstendig blogg til nå å være en del av den store massen av blogger. Bildene er fortsatt flotte, men tekstene er langt fra det samme – det er desverre mange som tar fine bilder og da forsvinner man alt for fort hvis ikke teksten er god. Antageligvis blir dette tatt som kritikk, noe det ikke er bare mine meninger som kanskje ikke betyr noe men allikevel følte jeg for å dele de som leser. Sporadisk etter byttet vel og merke.

    • hei, elisabeth! eg har kun merka positiv utvikling sidan eg flytta over til grayzine, på alle område – synd at du føler det sånn. men bloggen har aldri vore sjølvstendig, før var eg del av blogg.no, der dei tjente ein masse pengar på mine lesarar. no tjenar eg pengane sjølv. eg er veldig uenig i at eg forsvinn i mengda av fine bilder-bloggar, men det er kvar sin smak, antek eg. eg har jo blitt eldre, og det har språket og uttrykket mitt óg. eg er ikkje samme personen som starta denne bloggen, og det er eg berre glad for. : )

  • Ser fantastisk ut! Noe av det som frister mest med å bo i utlandet er at det virker så mye lettere å få tak i spennende ingredienser (gjerne uten å tømme både lommebok og bankkort, også) :)