NYC.

16 Handles. New York. East Side, 83rd Street.crooked handstruerosebudPolish placeLet the Fall begin!that which i loveSelf Portraitclara in new york city301/365on the plane / windows on the worldMister SofteeLove, Love is A Verb.Fitting The Nutcracker Costumes of New York City Balletmargherita pie | co. pizza

desse er nokon av bildene som er merkte med “new york” i mine flickr-favorittar. om ein månad er eg og jostein over der, kanskje har me eit teselskap eller et lunsj på union square eller kanskje me er på vintageshopping eller kanskje søv me(det er nok mest passande, med tanke på tidsforskjellen). eg gler meg så fantastisk mykje til å berre oppdaga noko nytt med jostein, vera på ferie, slappa av og eta frozen yoghurt. <3

no lurer eg på om de har nokon fine new york-tips? alle must-sees er no-sees for oss, me kjem til å holda oss langt unna times square og frihetsgudinna og alt det, me vil ha tips om fine plassar å berre gå, restaurantar, små fine butikkar, rarfine attraksjonar. og me har sjølvsagt bokmerka sandra sin new york-guide ein million gongar.

translation:
these are some of the pictures tagged with “new york” in my flickr favs. in a month j and i will be there, maybe having a tea party or eating lunch in union square or vintage shopping or sleeping(which would me the more time appropriate thing, considering the time difference). i can’t wait to just be there with j, walk around being on holiday, relax and eat fro-yo.

i’m wondering if you have any great new york tips? all must sees are no sees for us, we are going to stay away from times square and the statue of liberty and all of those things, we want tips for nice places to stroll, restaurants, small shops, strange/lovely attractions.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Central park. Uten tvil. Typisk må-se-sted, men med god grunn. Når larmen fra avenyene blir for mye, er parken grønn og rolig og full av ekorn.

  Ellers er det nok fint å bare gå seg bort i SoHo, East Village og Little Italy, i små sidegater.

  Hva tidsforskjellen angår, er det svært lett å stille om, da man reiser “riktig vei”. Det som sannsynligvis vil skje er at man legger seg litt tidligere enn vanlig, og står opp tidligere, naturlig nok. Hvilket gjør at man får maksimalt ut av dagene.

 • Heldige deg som skal reise dit! Jeg har ingen tips naturlig nok, siden jeg ikke har vært der, men jeg gleder meg til å se dine bilder derfra.

 • Dere må en tur innom magnolia bakery i greenwich village. der har de superduper gode cupcakes og området er kjempekoselig :)

  • Fordi hun tjener til livets opphold med magasinene sine og du får lese bloggen hennes og få alle slags andre tips HELT gratis. Slutt å være trangsynt.

  • eg gir plenty med tips gjennom bloggen fra alle plassar eg er. det einaste eg ikkje gidd er å servera byguidar på sølvfat til nokon når eg har jobba knallhardt i fleire månadar med å produsera ein sånn guide. om du ikkje vil gi meg tips, så ikkje gjer det. noko seier meg at eg kjem til å få det fantastisk uansett. : )

 • PS1 i queens! tidenes konseptkunst, ein kan vandre rundt der i timesvis og sjå på jentene som har grine og tatt bilete av det kvar dag i eit år for å kjenne på einsamheita i verda, danse disco i eit rom heilt åleine, og så vidare. ein av dei finaste plassane er også brooklyn. så rolig og avslappande og fint etter eit hardt kjør på manhattan, og brooklyn bridge er såå fint med fridomsgudinna på den eine sida og empire state midt i byen. sjukt å sjå og høyre byen på avstand. gå på the village vanguard eller the blue note og kjenn at du kunne levd på 50-talet utan problem. chinese food i china town. bruktbutikkar i greenwich! kultursjokk i harlem.

 • Åh, du må sjekke ut bloggen Scouting NY! Han er location scout for diverse film- og TVselskap og finn finurlige stader i NY og området rundt heile tida. Som for eksempel NYs minste hus, eller ein hemmeleg oase? Eller kva med det skumle nedlagte sinnssjukehuset? Åh, ELSKAR HAN! (Har aldri vore i NY sjølv, så det er det næratste eg kjem). http://www.scoutingny.com/

 • Jeg har aldri vært der, men en venninne av meg sa at om jeg noen gang skulle dit måtte jeg dra på Eataly, for der hadde de vist helt fantastisk italiensk mat og marked!

 • Noen må-se ting er fine, og man må jo ikke se dem sammen med alle de andre turistene. For eksempel kan man heller se på skylinen fra ruteferga til Staten Island som er gratis og går ca. hver halvtime om jeg husker rett, og hvis det er fint vær så gjør det ikke noe at fergeområdet på staten Island er ganske døllt, for man kan jo sitte med et kjempestort pizzastykke fra rett oppi bakken og kikke på vannet og alle de høye husene de tjue minuttene man må slå ihjel der det er uansett finere enn å måtte stå førti minutter i en masete kø for å ta Ellis Island-båten som er dyr. Dessuten hadde de akvarium i ventehallen i fjor høst, i alle fall.

  Og så må du til Bryant Park, en kvartalspark bak Schwartzman-biblioteket (også fint) som ligger ved 42st og 5th, der er det masse gratisk kulturgreier, og et lesehjørne hvor man kan låne bøker og yoga på gresset i sommerhalvåret og julemarked og skøytebane om vinteren. Og verdens fineste offentlige toalett! Det er et sånt sted man går på do selv om man ikke er tissetrengt (enda bedre er jo å drikke te i parken og så vente til man blir det). http://www.bryantpark.org

  Men gå mye i parker. Og kikk mye på hus. Og kunst. Gå til føttene holder på å falle av, det er det aller viktigste. Du kan jo ta subwayen hjem.

  • I Bryant Park sender de også utekino med jevne mellomrom. Ofte klassikere som “Kramer vs Kramer” og lignende. Superfint og deilig atmosfære!

 • leie sykkel eller bare rusle i central park, kanskje ta med mat til piknikk. litt kjedelig tips kanskje, men en av de tingene man bare må gjøre åh, du er så heldig, new york er det beste stedet på jord. :)

 • Jeg har bodd i New York de to siste somrene og planlegger en ny sommer nå, mens jeg skriver på New York-guiden min som foreløpig består av to deler, de er her.
  Det jeg ikke har skrevet om ennå, men som jeg er ganske sikker på at du vil sette pris på, er Yogurt Station som ligger på St. Marks, rett rundt hjørnet fra Astor Place. De har self-serve frozen yoghurt i utallige varianter hvor du lesser på med det tilbehøret du vil før de i kassa veier den for deg. Fro-yo i løsvekt lissom, slå den!

 • så flott! en kjempe koselig, veldig “gammel new york” kafe du må ikke gå glipp av er the hungarian, den ligger pa 111st og amsterdam og serverer de absolutt beste kaker, spesielt ostekaken! der pleier alle columbia studenter og skrive final papirene sine, kanksje på grunn av gratis kaffe etter første koppen. så finnes den største kirken in america ikke langt unna på 122 og claremont. også hvis du har tenkt deg til brooklyn i det hele tatt er 285 kent avenue en bra liten sted og se musikk, veldig avslappet der (står masse info på facebook siden). god tur!

 • williamsburg generelt er superkoselig, og hvis du først tar turen innom, dra på kinarestauranten i hovedgata! fantastisk mat, spesielt deres deep fried chicken med ris.

 • I would recommend Dylans Candy Bar its a magical candy shop experience and get tickets to Late night with Jimmy Fallon its free and the show has the Roots as their live house band and they are amazing! Jimmy Fallon is hilarious and always has good guests!

 • New York Public Library! Fint å sitte og se opp på de fine takmaleriene med skyer, og lysekronene. Og den lille parken foran biblioteket. (Og alle de andre småparkene, der folk bare slår seg ned og tar livet med ro midt i storbyvrimmelen).
  Like ved er jernbanestasjonen – med denne helt spesielle reiseatmosfæren. Sjekk detaljene i arkitekturen – og taket – nærmere!
  Og selv om alle går dit – Central Park er et must. Til fots. I kriker og kroker. Det er så annerledes der enn man skulle tro på forhånd, mye mer intimt og koselig. Avslutt turen med en tur innom Metropolitan Museum og skulpturavdelingen der. Der er blant annet en bitteliten modell/forstudie av frihetsgudinnen – mye finere enn the real one. Og gå opp på taket og se utover parken og alle trærne og skyskraperne i bakgrunnen.
  Det er så mye fint i New York at man kunne skrevet hundre meter lange lister. Dra med et åpent sin, og ta det som det kommer! Og har dere flaks, som oss, får dere en taxidriver inn fra flyplassen som gir dere masse gratis annerledestips.

 • Dylans candy bar is a tourist trap dont do it. As a seasoned new yorker I think you should go to serafina’s pizza. Its the best. There is one on broadway and another on Madison. Also ABC carpet is a lot of fun they have a ton of cool house stuff

 • Best and most interesting burger place in town is the small room in the Parker Meridien next to the Russian tea room (also amazing but expensive)! You walk into this really fancy hotel feeling a bit akward for not wearing a suit… then you disappear behind a curtain, see a burger sign down the dark hall way, take the door on the right and you walk into a tiny space where the burgers are incredible and famous people have written on the wall.

 • Åååå! New York, New York!:-D

  Mine NY-tips, sånn på rappen:

  – Lunsj på The Boathouse (i Central Park)! De sier man må booke bord 2-3 måneder i forveien. Men vi fikk bord samme dag, uten å bestille. Var der akkurat i det de åpnet. (Men det var riktignok også i november…) Men maten!! Åååå! Spiste potetsuppe til forrett og skate til hovedrett. Nammmmis!

  – Gå på International Center of Photography. Se utstilling, shop masse foto-digg i bokhandelen! (De selger Holgaer og diverse toy cameras der også.)

  – Kjøp analog film! Mye billigere enn hjemme. Jeg hamstret på en eller annen butikk et par gater nedenfor 23. gate. Kan ha vært 17th Street Photo eller Calumet. I alle fall mellom Chelsea Hotel og Flatiron Building et sted.

  – Og skulle så gjerne ha anbefalt frokost på legendariske Empire Diner på 10th Avenue, men ser nå at de stengte 2 år etter at jeg var i NY… :-(

  Vel, vel. Du finner sikkert plenty av andre frokost-steder! God tur! :-)

 • Brooklyn Botanical Garden, Max Brenner på Union Square (om du er glad i sjokolade), Williamsburg, Cafè Wha? i Greenwich Village, Rocky Horror Picture show på kinoen ved Chelsea Hotel hver fredag og lørdag.

 • Alice’s Tea cup! Det er en slags café/lunsjplass som finnes tre steder på Manhattan hvis jeg husker riktig – alle tre uptown (To på Upper East og en på Upper West). Stedet er Alice in Wonderland inspirert og bare helt nydelig. Du kommer til å elske det :) Også har de verdens beste scones. http://alicesteacup.com/

 • Føler du ikke noen ganger at higen etter å være original og ikke-som-alle-andre kan bli litt krampeaktig? Bare fordi noe er mainstream (must-see’s i NYC f.eks) trenger ikke bety at det ikke er interessant og et minne for livet. Jeg vet ikke, det virker bare en smule…arrogant? Litt som om du er out of this planet. Jeg leser denne bloggen med splittet syn, jeg vet ikke om jeg skal elske ditt kunstneriske syn på verden, eller tenke “grow up”. For å si det som Atle Antonsen – “kunstneren i meg digger deg, men nordmannen i meg irriterer seg ihjel.”
  For øvrig synes jeg at i New York er det definitivt verdt å besøke central park (men ikke mat ekorna, det gjorde vi og jeg er fremdeles traumatisert), chinatown, spise is i battery park og gå på gatene om kveldene uten å føle seg redd for en dritt siden det er politi på hvert eneste gatehjørne. ENJOY!

  • det var ein morsom og splitta kommentar! nei, eg har ingen hig etter å vera original eller ikkje-som-alle-andre, og syns quite frankly at diskusjonen om mainstream vs. ikkje er ganske slitsom og gammal. eg er heilt enkelt berre ikkje interessert i store folkemengder eller sånt ein kan sjå på bilder(heng óg saman med min ganske mørke sosiale angst). eg vil oppleva ein by, smelta inn med dei som bur der, ikkje ha ei liste med attraksjonar som må kryssast av ei liste. eg syns det er så himla trist med folk som reiser ein stad og ser alle attraksjonane som er der og fotograferer det, bevegar seg til neste attraksjon. veldig mange nordmenn gjer det, og det er heilt greit om det er di greie. men eg søker alltid etter ein kvardag på ein ny plass, sånn er det berre. eg har faktisk ingen interesse for verken big ben, frihetsgudinna eller triumfbuen. har aldri hatt det. og da vil eg heller ha tips om pizzeriaer og parkar og matbutikkar og kinoar og museum. om det er arrogant eller ei får vera opp til deg å bedømma. : ) takk for kommentaren uansett, og tipsa!

 • Hei,

  i NYC må dere få med dere Williamsburg, Brooklyn. Ta L train fra Union Square til Bedford ave og forelsk dere i de små vintage butikkene og masse fine mennesker. Thai Tai på bedford ave har kjempe billig og utrolig god thai mat og øl til $ 3. En 10 min gåtur unna er verdens BESTE red velvet cupcakes, “Cupcakeland – where cupcakes rule” som ligger på 390 Metropolitan Avenue, Brooklyn 11211.
  På Manhattan burde dere få med dere babycakes (248 Broome Street New York, NY 10002) masse gode glutenfrie/vegan og sukkerfrie kaker og sånt. Så føler dere at dere er ihvertfall litt sunne når dere velger vegan :)Utrolig søtt sted.

 • Klarer ikka å la være å gi litt flere tips;
  Vapiano (ved Union Square) har god og billig pasta/salads/pizza, greit før dere skal på kino eller gå nedover mot SoHo. SoHo garden har kjempe gode burgere. ELMO (en gay resturant/bar) har utrolig god mat og service, artig å se hvor mange velkledde menn er der. Balthazar i SoHo har verdens beste crème brûlée.
  Ta en tur ut til Coney Island, det er ikke åpent nå, men artig å se graffitien og den delen av Brooklyn.
  Hvis dere får muligheten, besøk BAM (Brooklyn Academy of Music) – fantastisk teater, unikt og vakkert.
  The Frick på 70th street, ved 5th ave er et MUST!
  Kos dere :)

 • Dra til SoHo. Mange fine mennesker, butikker og spisesteder i området rundt Prince og Spring Street. Anbefaler virkelig å spise frokost på Balthazar som ligger i Spring Street. Bleecker Street anbefales også. En absolutt helt fantastisk by som vil by på fantastiske inntrykk uansett hvor man drar!

  God tur!

 • Kjære vene, det blir sikkert fantastisk! Jeg har dessverre ikke vært der selv og har heller ingen tips. Men jeg kommer rett fra kjæresteferie i Praha og kjæresteferier er det beste som finnes. Sånn basta. <3!

 • Jeg falt veldig for en organisk café i Brooklyn med organiske mennesker og organiske sitteplasser. Den ligger ca på andre siden av gaten for Brooklyn Superherosupply som også er verdt et besøk. Superheltbutikk som også fungerer som leksehjelp for barna i onrådet. Loved it

 • To tips ingen andre kommer til å gi dere
  – Sjokolademousse og arepas på Caracas arepas bar i Williamsburg
  – Levain bakery på west 64th street – dette stedet er verdt sukkersyke

 • Jeg har snart overlevd New York i tre måneder og det begynner å føles som hjemme :o)

  God mat vil dere finne hvor som helst. Når sulten melder seg er det sjelden man må lenger enn ett kvartal for å finne noe som passer. Hold dere unna kjedene, se heller etter hullene i veggen.

  Når det er sagt, tror jeg dere vil elske Eataly. I helgen er det større trengsel og flere spisse albuer enn når noen prøver å bevege seg frem til første rad på konsert. Hverdager er roligere, men ikke folketomt (finnes det I New York?). Her kan dere kjøpe et godt og fruktig glass vin: Ta det med dere videre inn i lokalet. Østers eller kanskje en skinke og oste-tallerken til forrett, dele en pizza og en pastarett, for så å avslutte med herlige kaker eller kanskje gelato? Stemningen og utvalget er for meg midt i blinken. At Flatiron er nærmeste nabo er bare en bonus.

  Når sola titter frem, ta turen nedover The High Line. Lunch på Pastis eller Spice Market direkte etter? Kos dere gjennom Meatpacking samt West Village. Magnolia Bakery er gull, men de nydeligste, og mest ferske, cupcakesene jeg noensinne har spist var fra Billy’s Bakery, et lite hull i veggen i Noho.

  Tirsdager og Torsdager er det jazz i baren på Gramercy Park Hotel. Gratis, høy cocktail faktor men samtidig avslappet stemning.

  Best biff: Capital Grille
  Spennende og high-end indisk: Tamarind
  Best sjokolade: Frozen hot chocolate fra Serendipity
  Best junk: Shakes og burger fra Shake Shack
  Best godis: Dylan’s Candy Bar (men frem med albuene igjen!)
  Titte på mennesker: Sidegatene i Noho og Soho. Blir varm i hjertet bare av å tenke på det
  Beste utekvelder: Lower East Side og West Village
  Visstnok god kaffe (for den som driver med sånt): Tarallucci (himmelsk pasta)
  Mest mas: Little Italy (Prego prego!)
  Generelt: Ikke glem å tipse! Dersom utregningen er vanskelig ganger du sales taxen med to, vips så har du anbefalt tipsmengde :o)

  Og helt til slutt, jeg ville ikke vært foruten en tur opp Empire State. Plutselig henger byen sammen :o)

  Forhåpentligvis kommer du tilbake med et knippe utradisjonelle New York-tips – etter en tur fylt med fantastiske opplevelser og fremtidige gode minner. God ferie!

 • I was just in NYC last week and I fell in love with Brooklyn because it was a bit more low key. I went to the Linger Cafe which had really good food and drinks from spicy hot chocolate to bloody mary’s. Betty’s has cute cakes and Nunus has salted chocolates. The Salvation Army had fur coats and I went to the first vintage/artists market on the list here: http://www.yelp.com/list/brooklyn-thrift-brooklyn. Also! There is Fort Greene Park, which wasn’t so green at the time, nevertheless a park and you can get a great view of the Brooklyn Bridge from the Manhattan bridge – all in Brooklyn. I enjoyed walking around, but the blocks are big. Greenwhich Village(the city of Poe) and Soho are other ideas which it looks like some have already mentioned. Have fun!

 • bareburger, de har eh tre-fire steder rundt om i new york. er litt smaadyrt – i hvertfall for en som bor her og ikke har saa mye penger. men kjempegodt! de har spennende burgere! og gratis paafyll av drikke! hurra!

  highline, superfint! kjop baer og organisk brus eller annen drikke (men ikke alkohol, det ekke lov) og sitt paa en park og nyt sola (forhaapentligvis)

  MUD, kjempegod kaffe og chai latte og omnomnom. de har en kafe i the east village, rundt 7ende gate og 3 aveny. ogsaa har de en truck paa 22ndstreet/broadway

  akvariumet ved coney island, ta NQR helt til endestoppet. kjempekoselig kjaerestested, lover!

  east river, gaa nedover east river. ogsaa en fin kjaeresteting.

  farmers market, union sq. masse code epler og masse annet kos rett fra bondegaarden!

  upper east side, dra til the whitney museum of american art og se paa biennialen! ogsaa gas nedover i gossip girl -land. dessuten linger laduree rett ved. alltid vert get, selv om man max staa i ko i typ 15 min.

  is, paa big gay ice cream shop i east village eller eataly.
  helst begge.

  DUMBO, superkoselig. dra dit!

  ahh, og om dere vil se new york fra kjempehoyt oppe, dra til rockefeller center. mindre folk og minst like fint!

  little basil, thai restaurant paa 26st mellom lex og 3rd avenue. beste thai. i naerheten av der jeg bor i hvertfall.

  chelsea, dra til gallery heaven, rundt 10/11th avenue og 20-26 st. paa en torsdag! for da kan du drikke deg full paa vin som er saa som saa. the art student way! haha.

  ooog, om det var noe annet. eller dere har panikk og ikke vet hva dere vil gjore, saa send en mail!