couscous salad with roasted vegetables.

couscous salad with roasted vegetables.

her kjem ei oppskrift på ein bra og supergod vegetarisk salat. den er like god varm som kald og held seg i kjøleskapet i eit par dagar = bra lunsjmateriale.

couscous salad with roasted vegetables.
du treng:
ein kopp vanlig couscous
150 gram stor cous cous(óg kalla israelsk couscous)
éin boks kikerter
ein raud paprika
ein raud lauk
ein gul lauk
fersk mynte eller koriander
sultanarosiner
extra virgin olivenolje
ei spiseskjei agave eller flytande honning
krydder: havsalt og grovmalt pepper, spisskummen, ingefær, chili.

couscous salad with roasted vegetables.
grønnsakene tilberedar ein slik: sett ovnen på 225 grader. hakk dei opp i strimler som er ca ein halv centimeter breie. ha dei i ei ildfast form. ha på olivenolje og bland rundt sånn at alle bitane har eit lag med olje på seg på seg, ein må bruka ein god del olje. sett dei inn i ovnen. etter ca femten minutt, ta ut forma og krydra grønnsakene med spisskummen, ingefær og chili og ein god del havsalt. inn igjen med dei til dei er mjuke men framleis har litt crunch.

couscous salad with roasted vegetables.
tilbered couscousen som det står på pakken. den israelske couscousen blir best om ein ristar den i ei panne først, med litt olje til den får farge. eg brukar boksa kikerter, da tømmer eg dei over i ei sil så all væska forsvinn også skyller eg dei godt. ha dei i ei panne med litt olje og steik dei til dei får ei litt hardare kjerne. hakk ein håndfull med mynte eller koriander, reguler etter smak(me likar mykje) og bland det inn med grynblandingen.

couscous salad with roasted vegetables.
når grønnsakene er ferdige tar du dei over til gryna og blandar godt saman, smak til med salt og pepper og olivenolje. ha oppi rosinene og søtningen, reguler mengde etter smak.

couscous salad with roasted vegetables.
også er det berre å eta. denne mengda held til middag og lunsj til to personar, eller middag til tre med litt naan eller godt brød ved sidan av. me åt med yoghurtdressing: 3ss yoghurt, 1ss creme fraiche. lime, salt, pepper, chili etter smak.

translation:
here’s a recipe for a great and really good vegetarian salad. it’s as good warm as cold and it stays good for a couple of days in the fridge.

you need:
a cup of couscous, 150 grams big couscous(israeli couscous), one can of chick peas, one red bell pepper, one red onion, one yellow onion, fresh mint or cilantro, sultana raisins, extra virgin olive oil, a tablespoon of agave or liquid honey. spices: sea salt, coarse ground pepper, cumin, chili, ginger.

preheat the oven to 450 degrees. cut the vegetables like in the picture, toss it with extra virgin olive oil(you’re going to need a lot of oil). after about fifteen minutes, take it out and toss with cumin, ginger and chili. sprinkle with salt, return it to the oven until it’s soft but still has a bit of crunch.

make the couscous as said on the box. i use canned chick peas, i drain them and rinse them well. then put them in a saucepan with some oil and fry them until their cores are a bit crunchier. chop up a handful of mint or cilantro and mix it with the grains.

when the vegetables are done, pour them over the grains and mix well. season with salt, pepper and olive oil. add the raisins and the sweetener, as much as you like. i like to add more cumin too!

and then you just eat. this amount will suffice as dinner and lunch for two people, or dinner for three with some naan or good bread on the side. we ate it with a yoghurt dressing: 3tbsp yoghurt, 1tbsp creme fraiche, and lime, salt, pepper and chili.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • israeli couscous heter egentlig ptitim, et veldig søtt navn synes jeg, og ble oppfunnet da det var mangel på ris – det er lagd av hvetemel. det er jo temmelig mange israelere i london så regner med at det er lett å få tak i der :-)

  • Denne så skikkelig god ut! Jeg vil nok kutte ut sultanarosinene, fordi jeg synes de er ekle og bedragerke jukserosiner, men ellers ser og høres dette ut som en supermiddag. I deg blir det pannekaker her i huset, og det samme ble det i går, ettersom jeg har fått influensa, så alle fysiske eller oppreiste aktiviteter blitt uoverkommelige. Det er heldigvis en midlertidig greie – så fort jeg er blitt frisk, skal jeg kokkelere og kose meg, som vanlig! I mellomtiden finnes heldigvis muligheten til å jobbe hjemmefra, lese hyggelige blogger som din, drikke god te og spise kiwi. God helg, Mariell!

  • Har du prøvd quinoa? Utrolig god erstatning for proteiner når man ikke ellers spiser så mye kjøtt, veldigveldig godt, spesielt hvis du koker de opp med litt hvitløksfedd :)