things we love.


ballongar som svevar under taket.


butikkar som ein snublar over fulle av rare ting i formaldehyd og skjelett og utstoppa dyr ein aldri har sett før.


snø.


å gå i botanisk hage i andre byar enn min eigen, utforska og lukta og sjå og fotografera.

*hot balloon
varmluftsballongar.

Transib
følelsen av å sitta på eit tog på veg ein plass. nesten alltid til paris.

Sogno
den der lille tidsperioden kvar vår når kirsebærtrea blomstrar. da slår hjartet mitt hardast.


å eta frukost i timesvis, helst i fleire omgangar. og med alle favorittfrukosttypane representert. pannekaker, egg, french toast, store smoothies, heimelaga frukostblanding, litervis med te.


å klemma og klina mykje og lenge.


å sova minst 8 timar natta.

sunday dinner.
piknik og parkheng.

alibosworth_20080202_03_13
små dyr med varme magar og mjuk pels.

Breakfast at Tiffany's (1961)
filmar frå før til og med pappa vart født.

toureifel
paris.

0000512
små tjukke deigete beibiar.

list four
alt som er gullbelagt. akkurat no er tåneglene mine i gull, det tenkjer eg på sjølv når eg har på strømpebukse og sko.

A Simple Heart
gamle bøker som luktar som bibliotek, med kjærleikserklæringar lenger enn armane mine.


peonar. min absolutte favorittblomst. snart er den i sesong, og da skal eg blakka meg på dei. dei er berre den vakraste blomen i verda.


å få fine brev i posten. det skjer ikkje så mykje no lenger som eg bur her, men iblandt dukkar det opp ein liten kvit konvolutt frå ein blogglesar(ofte frå fine synne) med kanskje ein melkesjokolade eller ein film eller eit fint brev om kva som er bra her i verda. eg elskar å senda post óg, helst postkort frå paris med gamle menn og kaniner på.

blå
å gå i skogen om hausten. plukka blåbær og sopp og berre gå og gå og plutselig komma ut heilt på andre sida.

kva med deg? kva elskar du? det får lov til å vera kva som helst. kva får deg til å smila midt i veka? sjølv når ein har svidd spaghettien eller kanskje berre har ein dårlig dag.

hadde vore så fint om de ville skriva om det i kommentarfeltet. både fordi eg er så nysjerrig, men óg til eit framtidig prosjekt eg planlegg.

alle bilder er, som vanlig, linka til kjeldene sine.

translation:
balloons soaring under the ceiling. weird shops that you stumble upon with skeletons and taxidermy animals you’ve never seen before. snow. botanical gardens. hot air balloons. the feeling of sitting on a train going somewhere, almost always paris. that tiny period of time when the cherry blossoms bloom every spring, that’s when my hearts beats the hardest. eating breakfast for hours, with all types of favorite breakfast types represented; pancakes, eggs, french toast, huge smoothies, home made cereal, buckets of tea. hugging and making out a lot and for a long time. sleeping at least eight hours a night. picnicking and hanging out in the park. little animals with warm bellies and soft fur. films from before even my father was born. paris. tiny doughy fat babies. everything gold, right now my toenails are in gold, i think about that even when i’m wearing tights and shoes. old books that smell like libraries, with love declarations longer than my arms. peonies, my absolute favorite flower, it’s going to be in season soon and then i’m going to spend all my money on them. it really is the most beautiful flower in the world. getting letters in the mail, which doesn’t happen all that much anymore since living in the uk, but sometimes they pop up, a little white envelope from a blog reader with maybe a milk chocolate or a film or a nice letter about the greatness of being alive. i love sending mail too, preferably postcards from paris with old men and rabbits on them. walking in forests in fall, picking blueberries and mushrooms and just walking forever until you’re out on the completely wrong side.

what about you? what do you love? it can be anything. what makes you smile in the middle of the week? even when you’ve burnt your spaghetti or just having a rough day in general. i would be so grateful if you would write about that in the comments, both for my own curiosity but also for a project i’m planning.

all images are linked to their sources, as usual.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Ting jeg elsker:
  lange fine negler,å kysse hele dagen, lange uforventede eposter, tulipaner, sånne bilder som gjør at det kiler i magen, når kjæresten stryker meg langs halsen når jeg halvsover, å se kjæresten sove, studere fremmede på bussen og fine på historier til dem, frode grytten, pilates og så mye mye mye mer <3

  Deilig innlegg Mariell <3

 • Fine ting! Jeg liker personlige håndskrevne kort og hjemmelagde bakverk, og jeg liker kvelder som blir til netter uten at noen går hjem, og følelsen av å være den første som går i nysnø.

 • jenter med kjempelangt eller kjempekort hår, kostymer, gamle skolebøker, bilder av folk sine soverom (er hemmelig besatt!!), eple med kanel, appelsin- og chilite, noter, biblioteket, flinke og engasjerte ungdommer, å snakke fransk (selvom jeg er langt i fra å ha et stort nok vokabular til å gjennomføre en lang samtale, men jaja), fotoalbum fra da jeg var liten. å glede meg til ting (f.eks. tokyo(!!!!)-tur i sommer, oh my god.)

 • Jeg elsker å barbere leggene for så å legge meg under nytt sengetøy. Den følelsen er fantastisk.

  Jeg elsker å sitte helt i ro i sofaen min og drikke te og høre på finfin musikk, eller å se på en serie jeg virkelig liker.

  Jeg elsker å finne søte, små ugleting i ulike butikker. Det fineste jeg har av uglesaker, er to putetrekk på pynteputene i sengen min som jeg fikk av kjæresten som første luke i julekalenderen.

  Jeg elsker helt nye notatbøker og alle løftene de bringer med seg, og jeg kjøper sikkert tre hver måned.

  Jeg elsker å gå ut av en butikk med nytt fotoutstyr, enten det er en liten softbox eller et polariseringsfilter. Jeg går ekstra fort for å komme meg hjem, og holder det jeg har kjøpt helt tett inntil meg.

  Jeg elsker å gjøre sånne utradisjonelle ting, som å spise taco på en mandag eller drikke en miniflaske med champagne på en onsdag bare for å feire at jeg har klart å komme meg igjennom dagen.

  Også elsker jeg å kunne flette håret på datteren min på fire, å kle henne opp i kjoler og å leke klappeleker med henne. Det er så fint, det.

 • Jeg elsker å kunne finne ei bok som jeg liker så godt at jeg ikke klare å legge den fra meg. Den gjør meg helt oppslukt og ingenting klarer å komme imellom meg og boka.

 • Kome heim til ferdig middag, lukta av nyvaska rom, å gå ute aleine i mørkret og sjå på stjernene, drikke kakao med chili etter ein slitsam dag på skulen, få brev frå søstra, ete risgrynsgraut på ein kvardag…. Og så utruleg mykje meir :)))

 • Jeg elsker å gå tur i Trondheim by om kveldene og helt tidlig på morgenen. helst uten musikk og bare skike på alt rundt meg. plutselig stopper jeg for å se på den ene og samme elven eller bygningen og bli like facsinert hver gang. jeg liker stillheten i kaoset når folk stresser for å dra på jobb, se på damene gå inn på sine bestilte morgentimer hos fisøren, se fuglne våkne…. og om kvelden gå for å skike på stjernene jeg ikke ser fra mitt hus, se på de lenge og late som om jeg gjennkjenner ulike ting, få med seg et stjerneskudd eller to, se par gå hånd i hånd i vinternatten og bare se på alt egentlig, leve litt utensfor hverdagen for så å gå og gå.. tror rett og slett jeg bare elsker trondheim, hehe
  jeg elsker også å ta bad, spessielt hvis jeg ikke har gjort det på lenge. åh, for en deilig følelse. det å dra på skole, jobbe for så å ta en rask dusj før man legger seg, så kommer endelig den dagen du har tid; til å bade.bade i timer. ta fram en roseduft og bare slappe av med magasin og eller musikk. jeg legger merke til at det meste jeg liker er å være helt alene, med bare meg og tankene mine. jeg tror det er fordi man alltid er omringt av mennesker rundt seg, jeg som er minst av 6 barn og alle i samme omkrets, og skole med min klasse hvor alle snakker med alle, så kommer jobben attpåtil som går ut på å tilfredstille nærmeste menneske ytterste behov for oppmerksomhet. men alike vel vil jeg si at jeg elsker familien og klassekameratene mine, og min beste venn….og jobben da,,,blabla, skriver mye tull her, men jeg har fulgt bloggen din lenge nå og aldri komentert, på tide kanskje?? hehe

 • Å få melding der det står “øl”, og kun “øl”, av min ikke-tekniske mor som nettopp har fått t9-ordliste på mobilen. Bryte ut i altfor høy latter i klasserommet, og kjenne øynene smile om kapp med munnen som de bare gjør når man smiler av de man er aller mest glad i.

  Å hente fram boksen med komplimenter som jeg fikk av min fineste venninne til jul. Kjenne gråten og latteren varme i brystet fordi hun er så glad i meg.

  Å bli prikka på skulderen av gutten jeg sitter ved siden av i fysikktimen, og se at han har tegna meg som centaur i notatboka si.

 • Blafringen fra sidene i en bok
  Vanndråper på nese og øyenvipper
  Å gå med sjokkrosa leppestift midt på dagen, bare fordi jeg har lyst
  Lyserosa kanintunger som tilgir hva det skulle være, og ikke bryr seg om du har knust noens hjerte eller skuffet de som står deg nær
  Strå som rasler om sommeren
  To build a home av The Cinematic Orchestra, fordi den bringer frem så mange minner og får drømmeren i meg til å ville drømme
  Hus og hytter i trærne – åh hva hadde ikke jeg gjort for å kunne bo i et tre?
  Musikk av Edvard Grieg
  Flagrende plagg, gjerne sommerkjoler
  Notatbøker; én til dikt, én til bokprosjekt, én til fine ting jeg kommer på i farten, én til ting jeg skal ta vare på resten av livet(en oppskrift på verdens beste måltid, sitater fra yndlingsforfatteren eller kloke ting vennene mine kan finne på å si), rett og slett en notatbok til hvert formål
  Sommerfugler og marihøner
  Brev
  Dagbøker fra gamle tanter og bestemødre
  Paraglidere
  Globuser
  Kirsebærblomster
  Ullsokker
  Hemmeligheter som bare er hemmelig fordi det er gøy, og ikke fordi noen tar skade av det, for eksempel som at jeg og en fin en er de eneste som vet om hjertet som er risset inn i veggen bak busstoppet
  Leonardo DiCaprio
  Å være alene, men samtidig vite at andre er rett rundt hjørnet

 • Et smil fra en fremmed
  Morgensol inn gjennom gardinene
  Å våkne av at den fineste i verden stryker meg på ryggen
  Gamle bilder
  Alt som har glitter på seg
  Besteforeldre
  Sommerluft

 • små barn som ler, varm sommerluft, sjokolade, å finne noe igjen jeg har glemt at det finns, en kopp med kaffe på formiddagen når jeg er hjemme alene, å hjelpe noen med noe, å ta bilder, å sy noe, å sove, å danse

 • Så fint, eg skreiv ned ei liste for berre litt sidan om kva som har gjort meg glad så langt i februar! Slik ser den ut:
  -Då den eine forelesaren min heilt uventa byrja dagen med å spele Goteye’s Someone I Used to Know høgt over anlegget, klokka var 9 og eg sat med termokoppkaffen min og berre absorberte kaffen og musikken og kjente den tunge morgonkjensla lette frå hovudet.
  -Lunsjpauser med fine jenter som i over to år berre har vore ansikt i den store klassen min, men som nyleg har glidd over til å bli ein heilt ny gruppe med vener.
  -Å ha stått opp i tide til kvar einaste forelesning så langt i år.
  -Dagar der eg kjenner meg i god form og kan klatre ekstra bratt og løfte ekstra tungt.
  -Å planlegge påskeparistur
  -Å sjå rugbykamp på pub med gode vener og øl og rope litt (masse)
  -Å finne ein stille plass med havutsikt og høyre på Leonard Cohen sitt nye album frå ende til ende.
  -Filmen The Artist

 • Når kjæresten min sier samme ord som jeg tenkte på ett sekund før meg, Blossom Dearie, rykende kaffekopper, pistasjmakroner, lakrisiskrem, varme pusekatter som har sovet hele dagen i vinduskarmen, når bestemor gir med en Kvikk Lunsj og en hundrelapp til bussen når jeg har vært på besøk, barnebilder av meg og min kusine, en nys man har ventet på hele dagen, årets første dag uten strømpebukser og når man blunker hemmelig til seg selv i speilet fordi jeg vet en hemmelighet ingen andre får vite ennå.

 • * når man gjør noe som egentlig er grusomt kjedelig, men likevel må, og så plinger mobilen i det man får ei melding fra han

  * smoothie og te og varm kakao med krem

  * når mamma er i godt humør

  * å ha tid til å lese før man sovner

  * når man ser seg selv i speilet og tenker ‘ser faktisk jævlig bra ut idag’

  * når radiomannen spiller av masse sanger du liker

  * pakker og brev i posten

  * uforbredte klemmer

  * frostrøyk

  * blomster på kjøkkenbordet og stuebordet og kanskje på badet

  * undertøy av blonder

  * duggen på badevinduet

 • jeg liker lukten av regn, earl grey-te og nakken til kjæresten. jeg elsker krispi tulipaner som strekker seg etter lyset, jeg liker lyden av byen utenfor vinduet og å vite at jeg kan bare slappe av fordetom det høres veldig travelt ut. jeg liker følelsen av strikketøy mellom fingrene og gleden med å bli ferdig med et prosjekt. jeg liker å våkne om morgenen på eksamensdagen og tenke at om tre timer er det hele over! jeg liker lakris og at den faktisk er svart men med grønnskjær, som en ravn. jeg liker å stå opp tidlig på søndag og bare kjenne på atmosfæren.

 • å høre på patti smith når man er forbanna, og veronica maggio på bussen når man har overnatta med ein gut. ein ny boks med snus, når ein kjem inn i ein god arbeidsrytme og gløymer at ein helst vil sove. å ha planar kvar dag i ei heil veke, å ha ingen planar kvar dag ei heil veke. når saudene kjem seg inn på museumsområdet på sommarjobben. varme sveler med smør og sukker, grinesamtalar med mamma, universsamtalar med pappa. å bli venn med søskna sine etter å ha krangla i 15 år om fjernkontrollen. festane på vidaregåande. øl. når guten du har snakka med heile festen seier at du MÅ vere på nach for viss ikkje er det ingen vits.

 • Så fint. Jeg tror det er lurt å lage sånne lister, bare for å kunne minne seg selv på alt som er bra en traurig tirsdagsmorgen.

  Jeg elsker:
  – Å se på, og aller helst kose med, søte dyr
  – Når jeg, mamma, pappa og broren min ler høyt sammen
  – Å gi en god venn en kjempeklem etter å ikke ha sett henne på en stund
  – Å reise til et nytt, gammelt, kjent, ukjent, varmt, hustrig, spennende eller rolig sted
  – Å våkne opp og se ut på snødekte trær
  – Adventstiden
  – Bilder av dyr som snuser på kameraet

 • vandre rundt i en ukjent by, lukten av nyklipt gress en sommerdag, fine ting med ugler på, sitronte om morgenen. den beste plassen i forelesningssalen. ullsokker i alle regnbuens farger, å bruke altfor mye penger på en altfor fin kjole, bilder av marilyn monroe, lyden av regn mot vinduet når man skal sove. å ha eksamensnerver til tusen foran den aller første eksamenen på universitetet, men finne ut at det egentlig gikk bra og at det ikke var så farlig allikevel. gå på teater. jentekvelder hvor man ser på film og ler så mye at man glemmer tiden så man ikke rekker den siste bussen hjem. kosete pusekatter. rødt hår. å våkne til lyden av vekkerklokka, skru den av og sove videre med god samvittighet. å planlegge reiser (selv om de aldri blir noe av). å få postkort fra venner som er langt borte og som man savner selv om de ikke har vært borte lenge. neglelakk i fine farger. å gå på skattejakt på loppemarked.

 • åh, jeg elsker din blogg. <3<3 det fineste jeg vet i en uke er den følelsen av at man virkelig lever. Her jeg bor er det så øde, men å traske over jorde, etter jorde, med kameraet mitt får meg til å føle meg levende.

 • – sms kor det bare står ELSK
  – lyden av Leia (hunden min) når hu sove, og føttene hennas i golvet som springe når hu drømme
  – telefonsamtaler med Søss og hørra den nye bejbien hennas “snakka” i bakgrunnen
  – varm kopp te når kulden e te å ta og føla på
  – luktå av ein ny bok
  – långe klemmer på kjøkkenet mens ein lage middag
  – oppdaga gamle sanger på spotify, sangar som ein hørte mye på når hjærta knuste for fyste gong

 • Elskar å vere på stølen/heime i Valdres om sommaren og berre vere der utan å vere “online” heile tida. Å ikkje ha innlagt straum eller vatn, og å berre vere i harmoni med meg sjølv.
  Elskar kjærasten min. Me har vore saman i tre og eit halvt år, me er 20, og eg elskar kjensla av at han kjem til å fri til meg snart (han har sagt at han tenkjer på det meir og meir nemleg).
  Elskar små ubetydelege fakta.
  Elskar god te med honning.
  Elskar pizza.
  Elskar å gjera andre glade, og å sjå glede i andleta til dei eg er glad i.
  Elskar når kjærasten min overraskar meg med til dømes favorittgodteriet mitt når han veit at eg har hatt ein dårleg dag, og omvendt.
  Elskar å pula. (hihi)

  Seier stopp her.

 • å plutselig høre en sang du ikke har hørt på lenge, som gir deg gode minner. så kanskje sittedanser du.
  lakris. som du ikke får kjøpt i norge.
  og å se vennene sine etter en uke, innse at de føltes som tjue år og at de har savnet deg minst like mye.
  grønne epler.
  når du har blandet saft perfekt.
  bra bøker. det er kanskje de beste.
  le så hardt at de føles som om du aldri har gjort det før.
  neglelakk som sitter perfekt.
  london. bare tanken på at jeg skal bo der en dag(og skrape sammen nok penger til å dra dit en tur i høstferien).

 • jeg elsker sjokolade, tulle, ballet og viktorianske romaner, å jogge og oversette fine boker fra engelsk og norsk. jeg liker hortensiar og prikker og bær. alltid drømmer jeg om edinburg, der vil jeg bo:)

 • Gløymte å seie at eg elskar stjernehimmelen og alt som har med universet og astronomi å gjere óg. Så sjukt fascinerande.

 • vaffler til middag på en tirsdag.lese blader om hva folk på gaten går med. subbe rundt i tøfler om morgenen.
  spise frokost med store solbriller fordi solen som nettop har stått opp blender deg i øyet. ristede bagels med kremost og syltetøy. svømme på ryggen.
  lese romantiske bøker på engelsk hele natten fordi de er umulig å legge fra seg. gå med bustete lange fletter.
  panna cotta med jordbærsaus. ta buss i flere timer og bare høre på musikk.få mail av gamle venner en ikke har sett på lenge. hender fulle av smakfulle kirsebær. se filmer om og om igjen fordi de er umulige å slutte å tenke på. å være forelsket uten å være klar over det. røde lepper. bla i kokebøker. gå i regnet uten hette og smile for seg selv. duften av parfyme. bølger. duften av hjemmelagde kanelsnurrer. latter som får en til å smile. å gi gaver helt uforventet. bursdagslys. glittersko. spise frokost i sengen. å slukne som lys på sofaen. blå. å føle at du flyr.

 • * Å oppdage eit ( for meg) nytt band
  * Å lage supergode bollar
  * Når han eg likar aller best seier at eg er nydeleg
  * Når katten legg seg varm og mjuk inntil meg
  * Å vere nydusja og ha reint soverom og reine sengklede
  * Å prate tøyse-bergensk
  * Å få pakke i posten av mamma
  * At eg snart skal heim til den store, fine familia mi
  * Å bli tante
  * Å innsjå at eg meistrar ein ny ting
  * Å få ros av praksislæraren min
  * At katten akkurat prøvde å ta livet av dyna mi
  * Felleskveldar i kollektivet
  * Å få ei intern melding frå verdas beste venn
  * Når eg tar meg sjølv i å flire høgt på bussen av den interne meldinga
  * Å høyre på lydbok på bussen og kjenne litt på at den verda er kun mi
  * Ugler
  * Å få stipend
  * Nye episoder av favorittseriane
  * Å flire høgt ilag med pappa
  * Å sitte på fjøstrappa og drikke fersk, kald mjølk frå eit litermål og vete at eg har jobba for 2