why would a man leave his apartment three times on a rainy night with a suitcase and come back three times? – he likes the way his wife welcomes him home.

rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.rear window.
forrige veke hadde eg og jostein filmmaraton der me såg minst ein film kvar dag. ein av dei beste me såg var alfred hitchcock sin rear window fra 1954. med grace kelly og james stewart. den handlar om ein fotograf som har fått foten sin knekt og må sitta inne heile dagen lang, og gjennom vindauget sitt ser han på alle naboane sine. det skjer det som han trur er eit mord rett over bakgården, og med hjelp fra kjæresten sin prøver han å finna ut kva som har skjedd. det er ein av dei mest spennande filmane eg har sett i mitt liv, veldig pute-framfor-ansiktet-slutt. de må berre sjå den. kven vil ikkje tilbringa eit par ettermiddagstimar med grace kelly uansett? ♥

last week j and i had a week long movie marathon. we watched at least one per day, and one of the best ones was alfred hitchcock’s rear window from 1954. with grace kelly and james stewart. it’s about a photographer who has had his leg broken and is confined to his apartment for weeks on end. through his window he observes his neighbors closely. something happens, leading him to think that the man across from him has killed his wife, and his high society girlfriend helps him solve the mystery. it’s very “pillow in front of your face” in the end, hitchcock really is the master of suspense. you really should watch it. and who doesn’t want to spend a couple of afternoon hours with grace kelly? ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *