spring in new york.

åh, vinteren blir så himla mykje enklare med litt flybillettar i mailinnboksen. derfor har eg mange. denne veka bestilte eg og jostein billettar til new york!!! der har eg aldri vore før. har de tips til kva ein kan gjera og sjå og kvar ein skal eta og drikka og kjøpa fine klede og små porselensfigurar?

translation:
winter grows so much easier with some plane tickets in my mail inbox. that’s why i have many. last week we ordered tickets to new york! i’ve never been, can’t wait to go.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Jeg vil anbefale å bruke tid på å gå litt i byen, selv om t-bane er velfungerende. Om man går ser man så mye og kan ta avstikkere som det passer og det er kos.
  Å ta feil tog og ende i Brooklyn er ingen dårlig idé det heller, eller å ta Staten Island fergja rundt Frihetsgudinnen i stedet for den overfylte båtturen til den for så å stå i kø.

 • Spennende! New York er fantastisk, og aller best er jo Williamsburg! Fikk tips av Hanneli Mustaparta da jeg skulle til New York, og hun anbefalte Beacon’s Closet:
  88 n 11th street
  brooklyn

  Og Screaming Mimi’s:
  382 Lafayette Street

  Jeg synes definitivt Beacon’s Closet var best, og det er så mange koselige restauranter og butikker i nærheten. Anbefaler forresten Asylum Tattoo i Brooklyn hvis noen tilfeldigvis vil ha en tatovering. Brooklyn er best, best, best!

  Ellers er East Village også veldig koselig.

 • New York er fantastisk!
  Dere må gå rundt i greenwich village og spise cupcakes på magnolia bakery, titte i små og fine butikker og se på huset til Carrie Bradshaw :)

 • New York er helt utrolig!! Bare å være der å føle på stemningen er fantastisk, men jeg vil anbefale å prøve å oppleve de forskjellige sidene av New York. Jeg var både på gospelkonsert i Harlem og hadde breakfast at Tiffany’s. Gled dere! :)

 • New York er fantastisk. Flyttet hit da jeg fylte 18, oi, da har jeg faktisk bodd her i 7 år, det har jeg ikke tenkt over. Men det er kynisk og vakkert på en måte man aldri får se andre steder. Dra til utkanten av byen, gå på markeder og si aldri nei til festinvitasjoner. Er det en ting new yorkere elsker er det å feste, stresse og jobbe.

 • Heldig! Kom hjem fra New York i går, savner byen allerede! Anbefaler Brooklyn og vintageshopping (Beacons Closet, Monk, Junk, Buffalo Exchange) og lunsj på The Lodge. På Manhattan burde dere gjøre alle de fine vanlige turistgreiene som Staten Island Ferry, Empire State Building på dagen og Rockefeller Center på kvelden, Times Square, Highline Park, Central Park, the Met og Natural History Museum. Soho er utrolig koselig, ta for eksempel utgangspunk i Spring st, der ligger en søt restaurant, Bread, og en plass som lager NYs beste crepes. I Grand st, i kryssningen av Greene ligger en herlig kafe med et langt fransk navn som jeg ikke husker. I Crosby, ovenfor Prince st, er det en kjempefin bokkafe hvor overskuddet går til housing projects for aids-rammede.

 • Bryllaupsreise dit for nokre år sidan. Budde på Waldorf Astoria, reiste ikkje til Ellis Island, men gjekk på innvandrarmuseet (hugsar ikkje bydel, trur kanskje det var omtrent i China Town, for me kombinerte med ein tur dit same dag). Der kan du t.d. gå inn i faktiske hus som kanskje ein familie frå italia eller irland budde i, og høyre familiehistoria. Så bør de gå i Harlem, visstnok går det an å få med seg gospel i Sylvia’s restaurant. Me høyrde ikkje gospel, men såg berre fascinerande distingverte herrar i hatt der inne. Kanskje er det litt touristy, men det kjendest ikkje slik, ingen andre enn oss verka framande for plassen. Mykje anna sjølvsagt, ein må velje litt. Nokre turistplassar er jo også obligatoriske, Empire state building. Med litt innpisking går køen raskare enn de trur. Kanskje utruleg, men eg greidde ikkje shoppe i NY. Me var middels heldige med maten, men det var fordi me ikkje gjorde mykje for det. Kjøp i alle fall pretzels frå gateseljarar, ikkje avansert, men veldig Woody Allen.

  http://www.sylviasrestaurant.com/

 • Riverside Park er fin. De kan reise og sjå på Columbia University (1 train 116/Broadway) og så gå to kvartal ned til elva og vandre der. Kjempefint. Gode bagels på 113/Bway (Nussbaum) og de kan ta dei med ned i Parken. Og kaffi.

  Highline park er veldig hipt og eit veldig spennande urbant prosjekt! Absolutt verdt turen, trur du hadde likt det.

  Du må såklart gå på MOMA, men det veit du allereie. Men ikkje gå dit på ein fredag (då er det gratis men ekstremt overfyllt og veldig veldig lang kø og berre stress).

  Veldig UES: brunsj på Sarabeth’s (http://www.sarabeth.com/ ) dyrt men kjempegodt og fin atmosfære, deretter the Met!

  God tur!

 • Hvis dere tilfeldigvis ser Ho Yip (som er en asiatisk restaurant) så bør dere gå innom å kjøpe dere mange forskjellige retter. Fantastisk mat. Samme med Joe’s etellerannet i Chinatown. De har fantastisk gode stekte nudler.

 • New York, den uendelige byen. Jeg bor her nå. Og mens jentene jeg bor med har brukt hele sitt budsjett på designklær har jeg brukt alle mine kroner på cafeliv og vin og mat og jeg kan ikke forlate denne byen noen gang i hele mitt liv selv om jeg vet jeg drar tilbake til København om tre uker. Tre favoritter: 88 Orchard cafe, International Center of Photography og Williamsburg.

 • Så fint! :)
  Jeg og Amund skal til Stockholm sammen i februar, og da jeg var hjemme i helga fikk jeg vite at mamma hadde bestilt billetter til Venezia i påska :)

 • Så utrolig herlig! Jeg kan tenke meg det blir en finfin tur.
  Du har forresten veldig rett angående flybilletter, de lyser opp! Jeg har opplevd at det ikke nødvendigvis bare er flybilletter som gjør det, tog, teater og konsertbilletter gjør også ting lettere. Innboksen min består heldigvis av alle tre, i tillegg til flere flybilletter. Ingen av dem tar meg foreløpig så langt som til New York, men de tar meg langt nok :)

 • Uansett hva du gjør i New York så er det fantastisk, la byen lede deg rundt og overraske. Tror du vil like Alice’s tea cup og Williamsburg, men det fine med byen er at alle har sitt eget New York :) Misunner dere!

 • Gå på MOMA. Kunne sikker brukt flere dager der.
  Gå på musikal. Jeg var på Løvenes konge, og den var magisk! Guggenheim-museet er et veldig fasinerenes bygg, men kunsten der var ikke så gøy.
  Ellers er det jo mye gøy å se på og oppleve bare med å gå rundt i byen.

  Kos deg virkelig!!

  • MoMA! Fabulous fabulous! Og ta drosje rundt omkring bare fordi de er gule. Og for å fortsette å ta in byen når føttene bare må hvile. Og kjøp salat på en deli, den jeg var inne på hadde en Enorm salatbar. Sjekk ut China Town, mange spesielle motiver.

 • Kjøp fantastisk mat på Amish Market (45th street & 3rd avenue) og dra til toppen av Empire State Building når det er mørkt!

 • når jeg var i NY hadde vi fått anbefalt en restaruant som het Angelicas, de hadde visstnok en bra vegetar- og veganmeny. Men der var det helt fullt så vi spiste heller på naborestaruanten http://johnsof12thstreet.com/ . Vi trodde ikke det skulle være mer enn middels bra, men maten var AMAZING. Jeg spiste vegan raviolien, H-I-M-M-E-L. Like i nærheten ligger dessuten village east cinema som er utrolige koselig å dra på etter en bedre middag.

  Empire State Building hadde syyykt lang kø, så vi dro til rockefeller center istedenfor. Sto i kø 20 min og utsikten var upåklagelig.

  forøvrig vil jeg anbefale å bruke t-banen, veldig enkelt og greit for byen er altfor stor til at man kan gå overalt. Men skal man bare forflytte seg ett par kvartaler er det helt klart morsomst å gå.

  Naturhistorisk museum er forresten det aller beste minnet jeg har derfra. UTROLIG spennende, vakkert, facsinerende, altmuligpåengang. Men mye mennesker der så ville vært der akkurat når det på åpnet.

  åh! fantastisk by. gled dere!!

 • Hei
  Jeg har bare et kjapt lite tips – for noen år siden ramlet jeg over knappe-butikken Tender Buttons som rett og slett var immari herlig. Der kan man virkelig finne prikken-over-i´en
  http://tenderbuttons-nyc.com/
  (her et lite klipp http://youtu.be/PfjFuLpI2Gw )
  Så ikke om noen av de ovenstående anbefalte nettstedet tversover.no – men det er jo et must (om NY drevet av et par norske journalister. Et hav av tips)
  God tur til en fantastisk by!

 • Brooklyn og Williamsburg! Gå masse rundt på Manhattan, så slapp av og hør på Central Park. Men, ta banen til Coney Island som er glemt. Jeg var i NYC for to år siden, da var det kjempe varmt, så ha gode sko. Jeg angrer virkelig på at jeg ikke tok banen rundt og rundt. New York er finest.

 • How exciting! I live in New York and if you want any recommendations for food or anything else feel free to email! I love your photography so much, so I’m very excited to see how you look at NYC. xo

 • Åh New York! Det är långt ifrån min favoritstad men det finns en del underbara guldkorn. Jag tipsar om avdelningen för europeiskt konsthantverk på Metropolitan Museum. Där är det fantastiskt fantastiskt fantastiskt. I alla fall för mig som tycker om gammalt konsthantverk från 1600-talet och framåt. Samlingen de har är magnifik.

 • 115 MacDougal Street. Cafe Wha?.
  Fantastisk klubb i ein kjellar i Greenwich Village.Husbandet er veldig bra.Pass på at de kjem når Cafe Wha? Band spelar. Trur dei spelar frå onsdag til laurdag.Hendrix og Dylan spela der på seksti-talet.
  Husk kontantar.

  Når du går ut av Cafe Wha?,sving rundt hjørnet til venstre.To minutt å gå. Då kjem du til:Blue Note.

  131 West 3rd St.Blue Note. Legendarisk klubb/restaurant der Miles Davis og Billie Holiday spela.Sjekk ut artistane før de bestemmer dikka.Då eg var der var det Nick Carter (kjend Jazz-gitarist)som spela. Vel og bra det, hadde ikkje bassisten hans vore gal.Litt vel mykje improvisasjon etter min smak.

  Puben i første etasje i Empire State Building er og verdt eit besøk. Bryggeri i kjellaren.Stilig interiør. Flysimulatoren i Empire State er og artig. Pass på å ha fast føde i magen før simulatoren startar.

  Alt i alt er New York byen som har alt.
  God tur Vennen.

 • Hurra! New York er et ganske magisk sted! Noen av mine tips etter sommerens eventyr: Besøk Guggenheim-museet (for det er like heftig som det ser ut), rusle i Central Park (for den er mye større enn man tror), vær tidlig ute når dere skal opp i Empire State Building (for bygget i seg selv er like spennende som utsikten – et art deco-palass med fine farger over alt!), ta metro til et sted dere ikke vet hvor er og ikke vet hva byr på (for man oppdager spennende ting rundt hvert hjørne i så store byer), drikk lokalt øl, få med dere en musikal på Broadway, kryss Brooklyn Bridge til fots, utforsk støvete platesjapper og bokhandeler med overvektige butikkatter i, se stand-up i et lurvete kjellerlokale, besøk for all del New York Public Library ved Bryant Park, svins rundt blant skyskraperne og husk å titte opp hele tiden. Jeg gleder meg til å se bilder! Hurra igjen!

 • Always nice to see someone’s bag and to see what’s inside it.. Fun post! And very pretty bag, wauw, the color is so beautiful. You must be very proud to carry this around the world ;) Have fun in NY! x

 • åh, du er heldig! jeg kom hjem fra new york for 5 dager siden (var der på nyttårsaften/nyåret), og jeg blir helt deprimert av å være hjemme igjen. gled deg og opplev så mye du kan! er ikke så kjent at jeg kan anbefale så mye, meen jeg vil absolutt anbefale en tur til west willage og soho området. av de stedene vi var, så likte jeg disse best. også burde du for alt i verden se en broadway musikal! selv så jeg how to succeed in business without really trying to ganger (først med daniel radcliffe og seinere med darren criss. men disse er ikke lenger i hovedrollen når du skal dit, da er det nick jonas, he’ll do fine). den var utrolig bra! beste jeg har sett, og jeg har sett en del. men det er jo mye å velge mellom på det området, så bare pass på å se en! kos dere!! jeg er dødelig sjalu.

 • Åh! Gle deg!! Eg og skal endeleg tilbake i vinter. Og har planar om å sjekke ut nye plassar frå Sandra/Niotillfem (http://rodeo.net/niotillfem/) sin fantastiske New York guide. Kan nesten ikkje vente!

  Elles anbefalar eg:
  – New Designers Market (http://themarketnyc.com/themarketnyc/themarketnyc.html)
  – Old McSorleys Ale Pub i East Village. Byens eldste pub – herleg stemning og interessant historie. Ikkje lik nokon annan!
  – Ta undergrunnen (F-toget) til “Bergen st.” og rusle rundt i Carrol Gardens, Brooklyn
  – Coney Island – berre for fotomotiva og dei rare folka der sin del ;)