sea horses and sunflower seeds.

mitt første møte med verda etter nyttår var på museum. eg, jostein og christine tok toget til london bridge og gjekk langs themsen til tate modern.

tate modern.tate modern.tate modern.tate modern.me gjekk rundt i timesvis og såg på flotte saker og rare saker og eg vart merkelig provosert av dette sånn at eg måtte dempa kroppspråket mitt.

tate modern.det flottaste var dette maleriet av meredith frampton. det var malt i 1928 men såg ut som det var laga i forrige månad. fantastisk fantastisk fantastisk inspirerande med så tidlaus teknikk.

tate modern.tate modern.tate modern.tate modern.det andre som var flottast var ein film om sjøhestar, frå 1934, av jean painlevé. me gapte av kor fantastisk den var og når me fekk sjå ein fødsel og det viste seg at sjøhestar blir født levande, som pyttesmå gjennomsiktige trådar som berre svømmer med ein einaste gong dei er født. og visste de til dømes at det er mannesjøhesten som føder? no veit de det. etterpå gjekk me i museumsbutikken og eg kjøpte ein masse fine flotte bøker som eg alltid gjer på museum. åh, gå på tate!

translation:
my first trip out of the apartment in the new year was to the museum! we took the train to london bridge and walked along the thems to tate modern. ai wei wei provoked and annoyed me. i loved meredith frampton’s portraits painted in 1928(they are so timeless!) and the seahorse film from 1934 by jean painlevé. did you know that sea horses give birth to live children and that it’s the male seahorse that gives birth? now you do. then, we went to the museum shop and i bought a lot of books(i always do at museums). go to tate!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *