bread for everyone.

eg elskar å baka. helst gjærbakstar som ein skal kna i ein halvtime, som pizzadeig og grove rundstykker. men av og til vil ein berre kasta mjølet inn i ovnen også blir det til eit brød. denne oppskrifta er sånn! det er ingen gjær, ingen knaing og heller ingen sukker. ein berre kastar ingrediensane saman og hiv det inn i ovnen. oppskrifta er basert på clara si oppskrift, men sidan ein ikkje har filmjölk her tilpassa eg den til yoghurt. det vart så himla godt!

the easiest bread in the world.
du treng:
7 dl mjøl av valgfritt slag. eg tok halvparten kveitemjøl også heiv eg på med litt vanlig grovt fullkornsmjøl og litt grovt speltmjøl.
5 dl yoghurt naturell/gresk yoghurt
3 ss mjølk
2 ts bikarbonat
1 ts salt

the easiest bread in the world.
bland mjøl med salt og bikarbonat. bland mjølk og yoghurt og rør det inn i det tørre. det blir til ein klissegraut uten like. smør ei brødform med solsikkeolje eller kle den med papir. eg klipper berre eit papirstykke som eg trykker nedi. ikkje noko finklipping herigården nei.

the easiest bread in the world.
så tømmer ein berre over brødet og jevnar utrøra litt flatt og vips inn i ovnen på ca 170 grader i ca 45 minutt. obs! kjem veldig an på ovnen når den er klar, så hold eit auga med den.

the easiest bread in the world.
la det kjøla seg ned litt på ei rist mens du kokar te, dekkar bordet eller finn fram ein episode seinfeld. et med peanøttsmør&syltetøy eller cheddar&appelsinmarmelade. åh, så godt. det perfekte brødet når ein har lyst til å føla seg som ei flink husmor men ikkje egentlig har ork til å vera det. og det er jo det ein handlar om: å få meir enn ein gir.

translation:
i love kneading bread and rolls, just really letting all my frustration go into the dough. but sometimes you just want to throw something together and not have to worry about it. this is the bread of your dreams. no kneading, no rising, no yeast, nothing. just throwing things together and suddenly it’s a bread! you need: 7 dl flour of your choice, preferably half of it should be white flour. i used whole wheat flour and spelt too. 5 dl yoghurt. 3 tablespoons milk. 2 teaspoons bicarb. 1 teaspoon salt. mix the dry ingredients in a bowl. in another bowl, mix the milk and yoghurt. mix it all together and there you have your dough! put it in a lined bread tin and into the oven on 170 celsius for about 45 minutes. let it set a bit before you cut into it. it makes you feel like the best housewife with no effort at all. and that, my dear friends, is what it’s all about. i love this bread with peanut butter and blackcurrant jam. or cheddar and orange marmalade. <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • (Eller, hjortetakksalt er også en type bikarbonat, men det skal bare brukes i oppskrifter med visse andre ingredienser.)

  • Jeg elsker også å bake, og spesielt pizzadeig. Knar deigen mens jeg hører fire Neil Young-sanger! Men ja, noen ganger er det så herlig å kunne bare hive noe sammen, også blir det supergodt. Sånn som scones, og dette brødet. God søndag Mariell!

  • å-å-å. fint! jeg skulle gjerne funnet en brødoppskrift for de med egg-, melk-, mais-, og de-fleste-meltyper-intoleranse. men det som er fint er at man kan jo bake til andre, og så blir de glade! ja. god søndag til dere!

  • nämen! nästan ett likadant bröd har jag också precis bakat och skrivit om. jag spetsade mitt med torkade tranbär och pinjenötter, det var inte dumt det.

  • Haha, syns jeg ser deg i en vill sky av mel og andre ingredienser før du sikter og hiver deigen inn i ovnen så det klæsjer i bakveggen og renner litt her og der. Effektivt! Det var iallfall min første tanke da jeg leste innledningen ;P

  • Det siste avsnittet gjør at jeg har lyst til å løpe til en søndagsåpen butikk for å kjøpe mel slik at jeg kan ha det slik jeg også. Åh, så koselig det er med hjemmebakt brød. Helst med brunost. Eller varm leverpostei.

    • nei, har desverre ikkje prøvd! men prøv sjølv! lag heller to også har du i alle fall eitt brukbart eit om det ikkje blir bra.