giving.

before I move onde skreiv så himla fine julegåvetips, de er så smarte og lure og flinke til å komma med idéar, så fint å laga sine eigne gåver. her er mine favorittar frå dette innlegget. vinnaren av konkurransen står i tjukk skrift.

glitterneglelakk! kjøpe blank neglelakk, en liten trakt og glitter. så kan man variere og alle kan få sine yndlingsfarger og former.

gi bort ein av dei bøkene du liker best, men som du har lest, og har lyst til å dele med ein du kjenner. inntil boka kan du brodere eller sy eit personlig bokmerke av fine stoff, blondar ellert tråder du har.

et fint verdenskart! det kan godt være gammelt (med gamle litt rare navn) og så kan man sette merker der man har planer om å reise sammen med personen du gir kartet til. det blir koselig for personen og se hvor man skal dra, og i tillegg er det fint å henge på veggen!

lag et håndlagd gavekort eller klippekort på feks barnevakt, kinotur, cafetur, filmkveld, spillkveld, tur i marka osv med deg! så betaler du selvfølgelig caféen eller trikkebilletten og smører god niste til begge på turen.

å lage en bok med ett nydelig omslag om til ett hemmelig smykkeskrin/ gjemmested ved å hule ut sidene og lime de sammen, så det ser ut som en vanlig bok utenifra! da kan du kanskje være litt oppfinnsom med hvordan man huler den ut, kanskje i forskjellige utformelser eller gjøre noe spesielt med innsiden av den. i tillegg kan du legge hva som helst oppi, alt fra hjemmelaget konfekt, til smykker, til en annen liten sak du vet de vil sette stor pris på.

en uro med origamifugler brettet av fineste rosepapir! heng dem i rader med perler mellom fra en blomsterpinne eller noe lignende. så kan man henge den opp over sengen til den lille nevøen eller niesen som kommer i mai!

mitt beste tips til heimelaga julegåve er å strikke luer med reflekstråd i. så blir venner og familie varme på øyrene og trygge i trafikken samtidig! ganske fint.

julegaven til min bestevenninne i år blir en bluse i lyserosa blonder som jeg har sydd selv (håper bare den passer). skal forresten også lage egen oppskrift på en drink og oppkalle den etter henne. blir mye lime i den, tror jeg.

jeg kom i dag over noe utrolig smart, om man skal gi det i gave eller ei. jeg for min del skal nok legge det ved noen gaver som ekstra. du lager ei sjokoladeblanding, og heller det i plast-shotglass. deretter stikker du trepinner (alá ispinner, bare litt større) i glassene, og setter i kjøleskapet. etter fire minutter retter du opp pinnene, og når de har stivna er de ferdige. det du har er da kakao (varm sjokolade) på pinne. for å bruke pinnen koker man bare opp melk og heller i en kopp. man setter pinnen oppi og rører rundt til alt er smelta. da har du varm sjokolade på en to tre. det tar kort tid og lage, og er veldig koselig å gi i gave til veninner.

jeg ville gitt en oppdagelsesferd i egen hjemby, kroppsmaling og engangskamera til å ta bilde av fremmede mennesker som kysser.

åhå! tenk å gi bort en personlig blogg! en nettside med en ny post for hver dag (eller uke) i året. en fin sang, et uventa kompliment, et magisk bilde, et gammelt minne, en morsom video… myemyemye jobb å lage (365 poster liksom!), men oioioi så fint å få en gave hver eneste dag. og så er det jo veldig miljøvennlig og hipt.

etter kjæresten min flytta til oslo får jeg ikke sett ham så ofte. så i år får han en liten bok med akkurat nok sider til å romme et år. på hver side står det et lite sitat eller en setning som representerer noe vi har gjort eller en liten notis på hvor glad jeg er i ham. en liten setning som forhåpentligvis vil gjøre ham glad hver dag. og i permen på første og siste side er det et bilde av oss. det er noe jeg har lagt mye tid i og vet han vil sette pris på.

kjæresten min og meg holder på å lage en hjemmelaget barnebok til nevøen hans. den heter “dylan loves dogs”. vi har laget en før som het “dylan goes to norway”. han elsker den og den må bli lest hver kveld.

akkurat nå skriver jeg på en rundt ti-siders lang bok til broren min. jeg er så fryktelig glad i han og ville derfor vise det gjennom noe hjemmelaget, rett fra hjertet! han begynner på t og det gjør også alle “kapittelene.”

mitt tips er å lage hånd- eller kroppsskrubb med havsalt, sukker, evt. malt kaffe og babyolje. passer for unge og gamle og jenter og gutter, jålete eller ikke-jålete. man kan ha skrubben oppi gamle senneps- eller syltetøysglass og lage fine etiketter til å ha utapå.

jeg og mannen i mitt liv har laget hjemmelagde julegaver til alle vi kjenner hvert år siden vi ble to. det er himla hyggelig og veldig mye billigere enn å kjøpe. i år har vi brukt mer tid og penger enn vanlig og laget kokebok. vi har samlet oppskrifter, endret, prøvd og smakt, tatt bilder og skrevet morsomme tekster og så trykket vi opp en til hver familie. gode venner langt unna får hjemmelaget sjokoladepålegg og kaker på glass (ingrediensene – de må tilsette smør og egg, blande og steke selv). de gode vennene vi er i nærheten av får ordentlig julelunsj. jeg elsker å lage mat – jeg håper de elsker å spise den. med minijuletre, julestjerner i alle vinduene og juleduk og julemusikk og god tid.

en 2nd hand globus med alle steder man kan tenke seg å besøke med den heldige mottakeren (en kjæreste eller god venn) markert med fine knappenåler og små personlige lapper. da kan man drømme om reisene sammen. for en luksusvariant av denne gaven kan man i tilegg gi den vidunderlige boken “atlas of remote islands”. ah lykke!

translation:
my readers had such amazing ideas for home made or second hand gifts. these are my favorite comments from my recent competition.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *