personlig almanakk-konkurransen.

newdesk
no køyrer me ein søndagskonkurranse! den som vinn får eit gåvekort på ein almanakk frå personlig almanakk! eg pleier å gi desse til mamma til jul, ho elskar dei. ein kan gjera dei personlige og skriva kva ein vil på framsida. det er ei skikkeleg fin julegåve!

det du treng å gjera er dette: gå til deira facebookside og “lik” dei. så kjem de tilbake hit til dette innlegget og skriv om ein fin julegåveidé i kommentarfeltet. julegåva får vera heimelaga eller second hand, men det får ikkje vera noko ein får kjøpa i ein butikk. eg vil ha massevis med fine idéar! de får skriva idéar til i morgon klokka eitt, da avsluttar eg og velger den idéen som er finast/best/morsommast/mest omtenksom. go go go!
konkurransen er avslutta!

translation:
a competition for my norwegian readers.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Glitterneglelakk! Kjøpe blank neglelakk, en liten trakt og glitter. Så kan man variere og alle kan få sine yndlingsfarger og former. Jeg håper det virker og sitter fast :-)

 • Gi bort ein av dei bøkene du liker best, men som du har lest, og har lyst til å dele med ein du kjenner. Inntil boka kan du brodere eller sy eit personlig bokmerke av fine stoff, blondar ellert tråder du har.

 • et fint verdenskart! det kan godt være gammelt (med gamle litt rare navn) og så kan man sette merker der man har planer om å reise sammen med personen du gir kartet til. det blir koselig for personen og se hvor man skal dra, og i tillegg er det fint å henge på veggen !

 • jeg ville gjort sånn: gi et bilde av deg/vedkommende/begge hver dag i desember, med én ting du synes er fantastisk med personen skrevet bakpå, eller et minne. på julaften skriver man en liten pergamentrull (med fin hyssing, såklart) med minner/lukter/ting som minner deg om personen, og putter i en glassflaske. (for eksempel: “colabokser: når vi var i belgia, og du klarte å velte colaboksen din over på skoen til servitøren på den fineste kaféen. og hvordan vi lo etterpå.”)

 • Det er fint å gi bort hjemmelagde diplomer til folk med fine ord. Lage diplom for hånd eller på data, “du er kåret til verdens beste venn/vennine/mor/kjæreste” og sette opp noen punkter om hvorfor personen er så bra, og si at man er glad i personen. Det er sånt man ikke sier til folk så ofte, men er fint å høre avogtil. :)

 • hjemmelaget cd med sanger som minner deg om den du gir en gave til eller sanger som binder dere sammen! perfekt gave til for eksempel kjæresten.
  Lag ditt eget cover med et bilde av dere, eller deg, eller bare noe fint!

 • Bestemor var verdens snilleste i høstferien som tok jeg og lillesøstra mi med til Paris. Hun har et sånn tykt, svart analogt kamera som hun tok bilder med. Dessverre så var det noe galt med kameraet som hun ikke oppdaget før hun fikk fremkalt filmen. ALLE bildene var helt sorte! Derfor skal jeg printe ut de bildene jeg og lillesøstra mi har fra turen og lage scrapbook eller bare vanlig album av det som jeg skal gi til henne i julegave! Fine snille bestemora mi må jo få noe tilbake også <3

 • Min julegave til besteforeldrene mine i år er fire malerier som symboliserer de fire elementene (jord, luft, vann, ild). Jeg elsker å lage julegaver, så er nesten bare det mine julegaver består av i år. Synes maleri er fine julegaver.

 • Lage ein cd med ulik musikk som betyr mykje for deg og ein annan person. Helst sangar som vekker gode minner og gir deg eit smil om munnen. Fint for personar som ikkje ser kvarandre så ofte, men som ein saknar veldig mykje.

 • Lag et håndlagd gavekort eller klippekort på feks Barnevakt, kinotur, cafetur, filmkveld, spillkveld, tur i marka osv med deg! Så betaler du selvfølgelig caféen eller trikkebilletten og smører god niste til begge på turen :-)

 • Å lage en bok med ett nydelig omslag om til ett hemmelig smykkeskrin/gjemmested ved å hule ut sidene og lime de sammen, så det ser ut som en vanlig bok utenifra! Da kan du kanskje være litt oppfinnsom med hvordan man huler den ut, kanskje i forskjellige utformelser eller gjøre noe spesielt med innsiden av den. I tillegg kan du legge hva som helst oppi, alt fra hjemmelaget konfekt, til smykker, til en annen liten sak du vet de vil sette stor pris på :)

 • Jeg snakket med mamma på telefonen her om dagen, og luftet ideen om at jeg kanskje skal vurdere å studere litteraturvitenskap. Hun studerte det samme selv, og sa at det definitivt er et studium for kunstnersjeler. Videre sa hun til meg at joda, jeg kunne jo det, men jeg fokuserer på tegning og maling, ikke skriving. Vi har hatt lite kontakt de siste årene, så hun har ikke fått med seg at jeg skriver litt inninmellom, så jeg tenkte på å muligens printe ut noen av tekstene mine (som er superprivate og bare hun eventuelt får lov til å lese) på fint papir og pakke de i en fin konvolutt og gi henne dem i gave. Kjenner jeg henne rett, foretrekker hun fortsatt hjemmelagde gaver, pluss at gjennom tekstene blir hun jo på en måte kjent med en annen side av meg. Good for us :)

 • Jeg ville (og har) tatt en av mine favorittbøker, allerede pent brukt selvfølgelig, og fylt den med mine egne notater, meninger og illustrasjoner til teksten på alle sidene. Det tar enormt lang tid, men det er det jo verdt om det er til en du er glad i!

 • årets fine julegaveidee er å bestille de fineste bildene mine i akrylprint fra JP (japan photo) og gi bort til de kjente og kjære. Og de som har blitt tatt bilde av selvfølgelig.

 • Å strikke gaver! Jeg elsker å strikke og i år gir jeg bort både selbuvotter og grytekluter med god jul mønster!
  Vinn vinn – jeg får strikke, noe som gleder meg, og familie og venner får varme votter til vinterkulden og julegrytekluter til hjemmet!

 • En uro med origamifugler brettet av fineste rosepapir! Heng dem i rader med perler mellom fra en blomsterpinne eller noe lignende. Så kan man henge den opp over sengen til den lille nevøen eller niesen som kommer i mai!

 • Åh, jeg lager masse julegaver <3

  Noe jeg har gjort i mange år er å prikke hull med hammer og spiker i metallbokser for å lage te-lysestaker. Da kan man lage fine mønster, eller stjerner/juletre osv.. Passer godt til de som liker en industriell look :-)

  Ellers skal jeg lage andeconfit! Denne legges på glass og blir bare bedre og bedre mens den ligger under treet :-)

  Andre tips er

  *hjemmelaget sild <3
  *dukkehusmøbler til småjenter er enkelt å lage selv
  *tove ullkuler i fine farger og lage de til armbånd, smykker eller bordskånere

  Ellers er bruktbutikker gull! Jeg finner ofte fine, gamle barnebøker til tantebarna mine – eller en perfekt globus med lys i (med både Jugoslavia og Sovjetunionen) til en venninne :-)

 • Mitt beste julegavetips er et gavekort på noe du og den du gir gaven til kan gjøre sammen, en opplevelse dere kan dele. Det kan være alt fra kino- eller konsertbilletter til søndagsmiddag, spillekveld eller kjærestetur. Det beste med denne gaven er at selv om den er gratis kan den lett bli den gaven den som får den husker best og blir mest glad for!

 • kjøp fine, små glass fra upstairs, søstrene grene eller finn noen i kjelleren. så lager du brente mandler eller hjemmelaga karamell. putt godbitene oppi glassene. finn en fin tråd som du fester et lite trehjerte på, som du skriver noe fint på som “nydelige karameller til ei nydelig jente” og lignende. kjempe herlig julegave som er billig og mye koseligere å gi bort, syntes nå iallefall jeg!

 • Mitt beste tips til heimelaga julegåve er å strikke luer med reflekstråd i. Så blir venner og familie varme på øyrene og trygge i trafikken samtidig! Ganske fint.

 • jeg har spart på syltetøyglass siden sommeren og har tenkt til å fylle de med hjemmelagd konfekt og smørkarameller, sette på fine bånd og skrive noe koselig på merkelappen. jeg syns det er veldig koselig å gi noe hjemmelagd, også koster det jo ikke all verden :)

 • Jeg holder på med en slik gave nå jeg :) Det er ei bok (den er forsåvidt kjøpt da) med tøycover i fine farger og koselig mønster. Inni er det vanlige lys brune papirark. På disse limer jeg bilder, noen gamle og noen nye, men alle betyr noe for meg og venninnen min som skal få den. I tillegg har jeg samlet lenge på fine sitater og visdomsord som jeg har printet ut fra nettet. De aller fleste er skrevet ut i farger, noen med bilder og noen uten. Jeg har også skrevet for hånd innimellom for variasjonens del. Dette blir ei koselig bok (ei “god-bok”) som venninnen min kan ta fram på dager som kanskje ikke er så greie. Jeg lager kun en lang begynnelse, så kan hun selv fortsette og gjøre boken til sin egen etterhvert :)

 • julegaven til min bestevenninne i år blir en bluse i lyserosa blonder som jeg har sydd selv (håper bare den passer). så skal jeg skrive et laaangt kort til henne om alt det fine vi har sammen, og hvordan det forhåpentligvis kommer til å vare i årene fremover, til tross for at hun har flyttet sekstien mil bort. i tillegg skal jeg raide alle harddisc-er jeg har etter bilder av oss to sammen, og lage fotoalbum. til slutt må jeg vel kjøpe rosécava til henne, og gi henne en porsjon av sjokolademakronene jeg alltid lager til jul. ah, kjenner jeg gleder meg bare ved å tenke på det.

  skal forresten også lage egen oppskrift på en drink og oppkalle den etter henne. blir mye lime i den, tror jeg.

 • Til kjæresten min i fjor ga jeg en skoeske full av minner og små gaver. Jeg tegnet fine mønster og hjerter på esken. Oppi esken hadde jeg en hjemmelaget scrapbok med bilder fra vår første ferietur sammen, (dette er bilder vi trodde vi hadde mistet, men som jeg fant igjen etter mye leting og fiksing på pcen), en liten bok hvor jeg skrev en grunn til at jeg elsker han på hver side, et hefte med små søte gavekort på alt fra god middag til massasje, et skjerf jeg strikket til han fordi han aldri klarer å kle på seg nok når det er kaldt og litt forskjellig hjemmebakte kaker som han er veldig glad i og som vi ikke baker så ofte. Han ble utrolig glad! Det er uten tvil den fineste gaven jeg noen gang har gitt bort, og nesten alt var hjemmelagd og betyr fortsatt mye for oss. Minner og hjemmelagde ting er den beste gaven man kan få! :)

 • Jeg er en nyutdannet som leter etter jobb og har ikke mye penger til overs til julegaver i år. Og til min pengesterke søster var det jammen ikke lett å finne ut hva jeg skulle gi. Men ei person med mye tid og lite penger skal jeg utnytte det til det fulle.

  Jeg strikker og hekler nemlig. :) Det er jo selvfølgelig mye å lære seg, men å handle strikkede ting er ganske dyrt, men hjemmelagd er alltid best. Hun blir kjempeglad for hun har ikke mulighet til å gjøre det selv.

  Skal også brenne en CD med bilder til hennes familie, kanskje printe ut et bilde eller to, det koster ikke særlig mye.

 • Tøvede votter.
  Kjøp ull som kan brukes til toving, lag en stooor mal (to votter som ligger med åpning mot åpning, uten å være åpne) som du pakker ullet rundt. Først et lag, og så et nytt lag, der “mønsteret” eller “ullet” ligger andre veien. Horisontalt mot vertikalt, hvis du skjønner? Så spruter du masse vann over og pakker det skikkelig godt sammen, det hele rulles sammen med håndkle og plast, og skal være i tørketrommelen i ca. 20 minutt. Så pakker du det ut, klipper de to vottene fra hverandre og former dem med hendene dine og vann med mye grønnsåpe. Dårlig forklaring, men superfin julegave!

 • Jeg tegner, og i fjor ga jeg et bilde til en av mine beste venninner. Det var en tegning av henne, om hvordan hun ville sett ut om hun hadde vært en fe. I år skal hun få den beste boka jeg har lest dette året, med et langt brev om hvorfor jeg likte den. Hun skal også få oppskrift på gresskarsuppa mi, for den likte hun så godt. Det å lage hjemmelagede kokebøker syns jeg er en utrolig fin gave. I år skal jeg prøve meg på appelsinmarmelade også.

  Ellers vil jeg oppfordre folk til å kjøpe juleboka til =Oslo selgerne. Det er en utrolig fin fotobok med dikt og historier av de som selger, og pengene går til en god sak!

 • Jeg kom i dag over noe utrolig smart, om man skal gi det i gave eller ei. Jeg for min del skal nok legge det ved noen gaver som ekstra. Du lager ei sjokoladeblanding, og heller det i plast-shotglass. Deretter stikker du trepinner (alá ispinner, bare litt større) i glassene, og setter i kjøleskapet. Etter fire minutter retter du opp pinnene, og når de har stivna er de ferdige. Det du har er da kakao (varm sjokolade) på pinne. For å bruke pinnen koker man bare opp melk og heller i en kopp. Man setter pinnen oppi og rører rundt til alt er smelta. Da har du varm sjokolade på en to tre. Det tar kort tid og lage, og er veldig koselig å gi i gave til veninner.

 • Bestevenninda mi skal få eit bilete av meg og ho, innramma i ei gamal biletramme eg fann på mørkeloftet! Så kan ho henge det opp på hybelen sin, og sjå det kvar dag :) Biletet er teke i Smørhamn, då vi i Bremanger Ungdomsråd var på ungdomsutveksling med ein ungdomsklubb frå Tsjekkia! Gode minner, og ein veldig koseleg gåve om eg skal seie det sjølv :) Det er òg fint å lage smykker/øyredobbar eller rett og slett berre eit stort kremmarhus med heimelaga karamellar :)

 • Jeg tok mange fine bilder på båttur med faren min i sommer, så planen min i år er å få noen av dem skrevet ut og satt i ramme og gi til han(: Noe veldig enkelt, men koselig og av sentimental verdi.

 • jeg liker å gi bort bøker jeg har i min egen bokhylle og som jeg kanskje tror mine venner kommer til å like akkurat like mye som jeg likte dem. eller tegninger som jeg selv har tegnet.

 • Eg elskar å laga julegåver, har samla på glass i alle slags formar og fasongar i år, skal laga konfekt og allslags godt å putta oppi. nam nam.

  Ellers så kjøper eg rosemalte posrselenskoppar på bruktbutikkar, smeltar litt voks og drypper lukt oppi, så har du eit koppe-ljos:)

  Andre gåver eg har laga er eventyr skrive personleg til ei venninde illustrert og bunde saman inni permane på ei gamal barnebok.

 • Min yndlingsjulegave er å lage en hjemmelaget konvolutt med masse lapper oppi! kan være alt fra tjenester og koselige ting som klemmer osv! Til kjæresten kan det være personlige og hyggelige ting som massasje osv, til mor og far kan det være måke snø, lage middag, vaske osv! De velger selv når de vil bruke lappene… Kjempe morsom og koselig gave hvis man er litt kreativ :)
  mail: carolineolsen225@hotmail.com

 • Jeg pleier å male et syltetøyglass pent med glassmaling og steke det. Deretter fylles det med personen som skal ha gavens yndlingsjulekaker, som for eksempel peppernøtter. På lokket pleier jeg å skrive noe hyggelig som personen kan smile av hver gang han eller hun skal kose seg med en kake eller tre :)

 • Lag ei hemmeleg oppbevaringsbok!
  Kjøp ei gamal brukt bok, entan ei som passar til mottakaren eller berre ei rar ei, men det er best om den er litt tjukk. Lim saman sidene og tørk godt. Kutt eit hol gjennom arka og ta lim på kantane på innsida også. Fest på nokre magnetar – slik at boka heldt seg godt saman. Om du har noko anna å gje vekk kan du jo putte det inni, så vert boka i seg sjølv innpakningspapiret.

 • til besteforeldre: fotobok! sett sammen de fineste bildene du har av dere fra året som gikk, eller fra en spesiell tur, og lag en bok av dem! besteforeldrene mine feiret gullbryllup på fjellet i sommer, og jeg har nettopp sendt av gårde en selvdesignet bok. det går an å lage boka både digitalt (og så trykkes den opp som en ekte bok!) eller med dine egne hender, da kan du jo finne en fin bok å bruke på loppemarked. og tenk, du kan gjøre boka superpersonlig også!
  en liten hilsen på innsiden av bindet, og voila! beste gaven.

 • Jeg ville gitt en oppdagelsesferd i egen hjemby, kroppsmaling og engangskamera til å ta bilde av fremmede mennesker som kysser.

 • I år lager jeg og kusinen min bursdagskalender til bestemoren vår hvor det er bildet av barn, barnebarn og oldebarn og når de har bursdag! :) veldig personlig gave som hun blir kjempeglad for og det blir lettere for henne og holde styr på bursdagene :)

 • Hei!
  Mitt beste julegavetips. Hva med en rebus som fører en over land og strand. Der man drar innom steder soom man kanskje aldri har vært på før, må se ting som man kanskje ellers aldri hadde giddet å ta seg tiden til. Så får man en ledetråd eller oppgave, som når man løser den, fører til et nytt sted. Tilslutt ender man på et sted som kanskje har noe betydning for vedkommende? Det er jo litt av en gave å skulle dra i stand da. Må mye planlegging og arbeid til. Utrolig mye kjærlighet og tenking. Men herregud for en gave. Jeg tror nok at det hadde vært julegaven i mitt liv iallefall.

 • i år får bestefar og bestemor en bok med masse bilder jeg tok da bestefar feiret åttifemårsdagen sin med hele familien i høst! i tillegg har jeg og kjæresten min lagd 11 fine glass med soltørkede tomater i olje og kapers og masse godt som skal få sløyfe på seg og bli gaver til folk vi er glade i. kos å gjøre og kos å gi bort!

 • Noe av det koseligste med julen er jo å bake, så hvorfor ikke bake julepresanger? Fløtekarameller, brentemandler eller fargerike drops, og så kan man pynte glass og pakke alt skikkelig fint inn. I tillegg kan man variere oppskriftene sånn at de passer til den man gir dem til, f.eks ta hensyn til allergier eller yyyndlingsgodis!
  Ellers så er jo geriljabroderi faktisk noe av det kuleste man kan gi bort; http://1.bp.blogspot.com/_QrVGXJao1eE/TIx3zDJ6UdI/AAAAAAAAIlA/7k8zX-j5eok/s1600/broderi5.jpg
  Siste alternative passe nok best for en venn med masse humor :-)

 • i år skal jeg og forloveden min spille og synge inn en CD med noen av favorittsangene til besteforeldrene våre og gi de det i gave. det gleder jeg meg masse til.

 • åhå! tenk å gi bort en personlig blogg! en nettside med en ny post for hver dag (eller uke) i året. en fin sang, et uventa kompliment, et magisk bilde, et gammelt minne, en morsom video…

  myemyemye jobb å lage (365 poster liksom!), men oioioi så fint å få en gave hver eneste dag. og så er det jo veldig miljøvennlig og hipt.

 • Moren min hadde en slitt notatblokk med mange hundre oppskrifter i, der noe av skriften nesten var uleselig av søl og alderdom. Så i fjor kjøpte jeg en ny, pen bok, og skrev alle oppskriftene hennes inn i den. Det tok helt sykt lang tid, men etter timer med krampe i hendene og øynene i kryss ble jeg til slutt ferdig. Alt slitet var verdt det når jeg så hvor glad det gjorde henne :)Dessuten fikk jo jeg den gamle blokka, så dermed hadde jeg skaffet meg alle oppskriftene hennes! Anbefaler virkelig denne gaven, den er omtenksom og fin, og billig for en fattig student. God adventstid!

 • I fjor hadde jeg ikke en eneste krone til å kjøpe julegaver, så da bakte jeg hvite kakemenn til alle vennene mine, puttet dem på norgesglass, og knyttet et bånd rundt. Tror ikke folk har blitt mer glad for gavene sine enn da.

 • For to år sidan fekk besteveninna mi ei stor fin scrapbook som eg hadde fylt med masse fine minner, både bilete og tekstar, og songtekstar som minna meg om ho! heilt bakarst laga eg ei lomme som eg putta ein cd eg hadde brent alle yndlingssongane våre innpå! Eg sat og grein medan eg lagde den, fordi det det kom fram så mange fine minner som eg ikkje hadde tenkt på den siste tida!

 • Mitt beste julegavetips er å lage et smykke med de fineste perlene du finner. Legg det i et smykkeskrin som du også lager selv. Du kan lage det ved å bruke en vakker bokperm, og litt hard papp med fint papir rundt. På smykkeskrinet ville jeg ha skrevet minner jeg har med personen som skal få gaven, vakre ord og quotes som jeg finner passende. Jeg ville også hadd et nydelig bilde av oss to på skrinet.

 • Kjøpe en diger bok (helst med bilder inni etter hva personen som skal få den, liker) på Antikvariat, Fretex eller loppemarked med fin forside, skjære ut sidene slik at boken blir hul og lime alle sidene sammen. Vips! så har man en liten boks kamuflert som en bok!
  Hvis det er en bildebok kan man lage navnelapp eller julekort av bildene.
  Også kan man feste to silketråder inn boken og knyte en sløyfe slik at lokket ikke går opp hele tiden. Inni boksen kan man legge en liten lapp med en hemmelighet på.
  En veldig rimelig gave som er tidkrevende og personlig.

 • ettersom familien min ble redusert med en person i vår kommer denne julen til å være noe dyster og kanskje ikke like kjekk som vanlig. så, i et forsøk på å muntre opp de rundt meg, hadde jeg tenkt å skrive lapper med morsomme innlegg fra mlia og fml og legge dem oppi en fin boks. ellers så synes jeg det hadde vært kjempefint å printe ut bilder jeg har tatt og gi dem til noen jeg er glad i.

 • Etter kjæresten min flytta til Oslo får jeg ikke sett ham så ofte. Så i år får han en liten bok med akkurat nok sider til å romme et år. På hver side står det et lite sitat eller en setning som representerer noe vi har gjort eller en liten notis på hvor glad jeg er i ham. En liten setning som forhåpentligvis vil gjøre ham glad hver dag. Og i permen på første og siste side er det et bilde av oss. Det er noe jeg har lagt mye tid i og vet han vil sette pris på.

 • Det finaste og kjekkaste eg gjer er å lage julekort, og skrive nokre fine ord i det. Det er eigentleg mer enn nok! Litt kjarleik og litt omtanke, folk flest har jo eigentleg det dei treng og litt til.

 • En gave som ikke koster skjorten, men som garantert vil varme mottakeren:
  1. Et glass med brente mandler. Eventuelt kan en blande de tørre ingrediensene til en coockieoppskrift i en krukke, og legge ved oppskriften på resten.
  2. Et hjemmelaget skjerf! Enkelt og fantastisk søtt å få. En bruker jo tross alt noen timer på å strikke skjerfet, noe som ofte blir satt pris på.
  3. En eske med noen av favorittbildene av deg og mottakeren av gaven. Om pengene har gått tom etter de brente mandlene og skjerfet, kan en legge ved lapper med positive ord og uttrykk som kan løfte personen opp på triste dager.

  Alt blir pakket inn ved hjelp av gratisaviser. Jeg plukker med meg alle jeg finner, og bruker de fantastiske bildene i avisene til innpakningspapir. Som oftest finner eg bilder som mottakeren vil like. Enkelt, kreativt og gratis. Pluss at gaven ser så fin ut at en nesten ikke har lyst å pakke opp!

 • Du kan kjøpe eller bruke et stort norges glass. Så skriver du masse lapper med komplimenter, ting du kan gjøre for personen, noe du vil spandere o.l.

  ex: du har så fantastiske øyne, spanderer en kaffe på deg, lover å klippe plenen for deg.

  Jeg pleier å lage slik til mine bestevenner, de pleier alltid bli glad.

 • I år har jeg tenkt til å lage en personlig ordbok til venninna mi. Jeg har kjøpt en sånn: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=164635004 , for med den kan man lage fremsida selv, men man kan selvfølgelig bruke hvilken som helst notatbok. Så starter arbeidet med å fylle den ut med ord/setninger og forklaringer som betyr noe for dere/henne, selvfølgelig i alfabetisk rekkefølge. F.eks: “Snø: et klassisk eksempel på noe som ofte havner i magen til “, eller “Per: gammel moro”. Prøv å gjør det litt morsomt, og man bør bare bruke ord som betyr noe/er internt, ikke bare mange tilfeldige ord for å fylle ut. Krever enormt mye tid og oppfinnsomhet, men resultatet blir helt sykt bra! :)

 • eg skal laga ein bildekollage av til den besteste venninna mi, om eit år er ikkje det mogleg å berre kunne dra på besøk nemleg. Også skal eg skrive mange julebrev – det tek tid, men det er verdt det.

 • Kjæresten min og meg holder på å lage en hjemmelaget barnebok til nevøen hans. Den heter “Dylan loves dogs”. Vi har laget en før som het “Dylan goes to Norway”. Han elsker den og den må bli lest hver kveld.

 • Mitt livs største glede er min kjære nevø på 4 1/2 år. Jeg har alltid ment at det er viktig at barn lærer å sette pris på den vakre naturen rundt oss, samt legge merke til alle fantastiske små detaljer som finnes der ute. Det tilbringes nok tid foran tv, pc eller med en Nintendo DS i hendene..
  Derfor er vi mye ute på tur i skog og mark, eller langs sjøkanten. Studere maur, samle snegler, lage små dammer til krabber og tanglopper i fjæra. Det er massevis av muligheter.
  I år blir julegaven fra meg til denne hjertevarme gutten en hel dag med koselige aktiviteter.
  Vi starter med å spise en god frokost sammen, mens vi ser en episode eller to av favorittserien; Dinosaurtoget. Deretter baker vi boller og havrekjeks, noe han er spesielt glad i. I tursekkene våre pakker vi boller, kjeks, frukt og kakao. (vann og fotoapparat er alltid med). Tar på oss varme klær og labber avgårde langs det forhåpentlig snødekte landskapet mens vi ser på fuglene, trærne og kanskje noe annet spennende på vår vei. Det er alltids noe å snakke om når man er ute, særlig for nysgjerrige barn med mange finurlige spørsmål. Fremme i skogen tenner vi et lite bål, spiser nisten og slapper litt av. Å se stjernehimmelen over oss mens vi vandrer på hjemveien er helt utrolig. Da føles det nesten som vi er helt alene i verden, og ingenting kan slå glimtene i et nysgjerrig barns øyne når man forsøker å lære dem noe, f.eks stjernebilder på en klar vinterhimmel.
  Vel hjemme tar vi på oss pysjamasen og hygger oss resten av dagen med god mat, lesing av bøker og favorittfilmen Istid på tv til slutt.
  En gave som vil gi både min lille hjerteskatt og meg selv herlige minner!

  Beklager at jeg ikke evner å fatte meg i korthet..

  Ha en fin mandag, Mariell =)

 • jeg har funnet en utrolig bra oppskrift på sjokkoladekjeks. skal bake en haug og pakke de inn i søte bokser med sløyfer rundt. håper tante og onkel blir fornøyd

 • akkurat nå skriver jeg på en rundt ti-siders lang bok til broren min. Jeg er så fryktelig glad i han og ville derfor vise det gjennom noe hjemmelaget, rett fra hjertet! Han begynner på T og det gjør også alle “kapittelene.” Synes jeg var en fin ide da :)

 • Mitt beste julegavetips er å lage et gavekort med det beste personen vet. Har du for eksempel en onkel som liker å gå tur, kan gavekortet inneholde at du er med han på tur 10 ganger. Kortet er selvfølgelig utarbeidet med fine detaljer og farger da :-)

 • Mitt tips er å lage hånd- eller kroppsskrubb med havsalt, sukker, evt. malt kaffe og babyolje. Passer for unge og gamle og jenter og gutter, jålete eller ikke-jålete. Man kan ha skrubben oppi gamle senneps- eller syltetøysglass og lage fine etiketter til å ha utapå.

 • Eg skal stjele/ta vare på ein ting, kvar dag i desember, som minner meg og venninna mi om akkurat den desemberdagen. Så skal eg lime det på ulike ark i ei bok. Hittil har eg eit til dømes eit marsipanpapir og ein serviett vi åt verdas beste sveler i frå.

 • Jeg og mannen i mitt liv har laget hjemmelagde julegaver til alle vi kjenner hvert år siden vi ble to. Det er himla hyggelig og veldig mye billigere enn å kjøpe. I år har vi brukt mer tid og penger enn vanlig og laget kokebok. Vi har samlet oppskrifter, endret, prøvd og smakt, tatt bilder og skrevet morsomme tekster og så trykket vi opp en til hver familie. Gode venner langt unna får hjemmelaget sjokoladepålegg og kaker på glass (ingrediensene – de må tilsette smør og egg, blande og steke selv). De gode vennene vi er i nærheten av får ordentlig julelunsj. Jeg elsker å lage mat – jeg håper de elsker å spise den. Med minijuletre, julestjerner i alle vinduene og juleduk og julemusikk og god tid.

 • Jeg holder på å lage en julegave til en venninne. Det er en fin notatbok med blanke sider. På disse sidene skal jeg skrive f.eks. “oss to i Paris” eller “Her er jeg og feirer lysfestival i India” (Det er hennes drøm). og så skal jeg legge ved et engangskamer i gaven slik at hun kan fylle alle sidene med bilder og minner.

 • helst noko heimalaga. eg lagar eit skjerf med perlestrikk og lagar eit smykkeoppheng ut av ei gammal ramme. som student ser eg at eg ikkje kan bruka så mykje penger på sånne ting, men óg at eg ikkje egentlig treng å gjere det.

 • bestevenninnen min hadde det ganske tøft for en tid siden. Jeg malte en ørliten bok til henne; hvor hun, for hun var hovedpersonen, følte det var mørkt rundt henne bestandig, men så dukket det opp fine små ting, og så begynte det å bli mer og mer lys, og så gikk det bra igjen likevel. Jeg knyttet boka igjen med en pytteliten sløyfe og ga den til henne neste morgen. Husker den morgenen så godt!

 • I år skal eg gje ein heilt spesiell presang til mammaen min. Mamma er det mest kreative mennesket eg kjenner, og ho kan lage dei flottaste saker av slikk og ingenting. Så, i år har eg tenkt å ransake alle bruktbutikkar i Oslo og kjøpe drøssevis med gammal julepynt og lysmansjettar og broderi og perler, slik at mamma kan bruke nyåret på å demontere heile julegåva og lage fantastiske juledekorasjonar med pynten, lappetepper og dukar med broderia og smykker og øyredobbar med perlene. Og det beste er at presangen, som i utgangspunktet er meint å glede ho, også kjem til å glede alle dei ho sel dei ferdige produkta til! <3

 • Når vi gikk i sjette klasse, leste mine to beste venner og jeg kabalmysteriet av Jostein gaarder. Vi pleide å sitte under en pult sammen og lage en kabalkalender. I år har jeg kjøpt tre små skrivebøker som jeg har malt kløver og ruter og hjerter og spar på, også har jeg skrevet inn hele kabalkalenderen inni, med jokerdag og alt!. I tillegg har jeg skrevet små koselige meldinger underveis i året ruter.

 • Linoleumstrykk!man trenger et passe stykke linoleum som man kan få gratis i teppebutikker, en liten linoleumstrykk-kniv eler skalpell til å skrape ut trykket sitt. koster ca 30 kr. så smører man trykksverte på plata og presser motivet mot papir. Og det var det.

 • For mi julegåve må ein strengt tatt kjøpe noko i ein vanleg butikk – men det som eg syns er den finaste julegåva er om ein er fleire saman og blir einige om å lage ein middagsfest, pengane ein ville brukt på julegåver brukar ein på mat og drikke (kanskje også på dekorasjonar viss ein er mange), for så å møtast og lage ein fin kveld saman – dette går også like fint med to personar!

 • En 2nd hand globus med alle steder man kan tenke seg å besøke med den heldige mottakeren (en kjæreste eller god venn) markert med fine knappenåler og små personlige lapper. Da kan man drømme om reisene sammen. For en luksusvariant av denne gaven kan man i tilegg gi den vidunderlige boken “Atlas of remote islands”. Ah lykke!

 • Jeg er veldig glad i både å strikke og å hekle, og det er jo så mye man kan lage! Man kan lage gaver som passer til alle, og i år tenker jeg å strikke selbuvotter til en av mine venninner, kanskje grytekluter til mormor eller farmor, og kanskje “isskrape-vott” til mamma:)

 • Den perfekte gaven til foreldre tar litt tid, men er så verdt det. Man tar en sponplate, som er like stor som døren du skal bruke, og tegner opp hull/rammer til så mange bilder som du er antall år (jeg var 24 i fjor, så det ble 24 hull). Så bruker man en stikksag (tror det er det det heter) og lager rammer. Så maler du sponplaten i den fargen du vil ha. Og nå begynner moroa. Du finner frem bilder fra deg selv, et for hvert år du har levd. Fosterbroren min kom til oss i 1990, så fra 1986-1989, så var det bare meg på bildene. Fra 1990, så fant jeg frem bilder med oss begge. Når bildene er festet bak rammen, så må man feste den på døren. Når den så er montert så tegner du en linje og årstallene mellom/under hvert bildet. Mye jobb. Men det er så verdt det når du ser ansiktet til foreldrene dine :D