Q & A, four

hvilke kaker vil du ha i bryllupet ditt?
makronpyramide! vil ikkje ha sånn stort kakebord, vil ha makronar frå pierre hermé, og kanskje små sitronterter.

kva for nokre band/artistar høyrer du mykje på for tida?
florence and the machine, kanye west sitt siste album,  jay z sitt siste album, dusty springfield, chet baker, little dragon.

what is your fairytale wedding? i see you are getting married soon, care to reveal any of your plans? (yes, i am a girl, and because of that a hopeless romantic, which is why i love reading about weddings)
my fairytale wedding would be to invite all the people i like and throwing a huge party in a french mansion with towers of champagne and a band playing sixties jazz and everyone would wear full circle skirt dresses.

pretty houses in chipping campden

ditt favoritt quote?
eg er ikkje egentlig nokon sitatperson, men eg elskar ord. setningar frå bøker, frå filmar, songar. dikt. noko av det finaste eg veit er frå looking for alaska av john green:
i wanted so badly to lie down next to her on the couch, to wrap my arms around her and sleep. not fuck, like in those movies. not even have sex. just sleep together, in the most innocent sense of the phrase. but i lacked the courage and she had a boyfriend and i was gawky and she was gorgeous and i was hopelessly boring and she was endlessly fascinating. so i walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, i was drizzle and she was a hurricane.

du mariell, jeg er så usikker! jeg tror jeg har valgt helt feil studie på universitetet og vet at du også avbrøt studiet ditt på fotoskolen. hvordan var det med studielånet etc.? avsluttet du etter første eller andre semester?
eg slutta i andre semester, fekk sjølvsagt ingenting tilbake frå lånekassen men det var det verdt. for eg hadde vorte deprimert om eg ikkje hadde slutta, og det hadde kosta meg uendelig meir tid og pengar. om ein er usikker så må ein holda ut litt til for å vera sikker på at det er feil. så sluttar ein.

har du noen gang vært i finnmark? hvis ikke, kunne du tenke deg å dra dit?
eg har vore i alta!

Bas Jan Ader

kva nettaviser anbefaler du?
hm, eg leser nrk og dagbladet sine nyheter. eg burde lesa britiske nyheter men eg er ikkje heilt der enda.

jeg vet jo at du liker å reise og da ville jeg gjerne vite det her:
 om du kunne gå på en reise verden rundt og besøke fem forskjellige land du aldri har vært i før, hvilke ville det være? og kanskje også hvorfor?
da ville eg ha reist til japan, usa, russland, mosambik og palestina. for eg føler på meg at bildene ville blitt fantastiske, og eg elskar å reisa nesten uansett kor. likar dog ikkje aust-europa så veldig, så dit reiser eg ikkje utanom til byane.

spiser du alltid så god mat som du poster bilde av?
hm, ja, egentlig.

because my inside is outside

er du lettrørt av deg? bare lurer siden du ofte sier du gråter av bøker du leser osv.
ja! eg var ikkje det før, det har komt litt etter litt. spesielt bryllup no, eg er heilt ødelagt på bryllup.

vil du noen gang lage en såkalt “videoblogg” av noe som helst slag? hadde vært flott å høre deg og se deg snakke osv. om hva som helst. har fulgt bloggen din utrolig lenge, så derfor hadde det vært litt spennende. som å møte noen man egentlig kjenner litt for første gang. haha.
åh, nei, det tvilar eg desverre på. har problem med å snakka i telefonen, liksom.

hva het den boka til kristina iversen som du grein så mye av? eg må lese den.
hjartemekanikk heiter den. les den!

kan du nemne tre ting som gjer deg glad?
lyden av lukkaren i hasselbladkameraet mitt, når eg føler meg fin, å lesa bok i badekaret.

og kva tid på året likar du best?
haust og vår.

hva er din største svakhet?
eg er veldig utålmodig, men øver meg veldig.

translation:
my A’s to your Q’s! feel free to ask me anything in the comments and i’ll be sure to answer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Elsker bloggen din, lever litt vicariously through deg for tiden, ble diagnostisert med depresjon for en liten stund siden og livet er skikkelig hardt. Takk for at du oppdaterer så ofte!

 • Du burde sjekke ut engelske aviser:) Selv syntes jeg det var noe av det aller beste med England da jeg bodde der. Engelske aviser, engelsk humor, engelsk høflighet og det engelske språket. Ah!

 • Åååå. Den boka, Looking for alaska er altså så fin! Eg og kjærasten min las den saman, og det var ein av dei finaste tingene – å lesa ei bok saman. Me las høgt for kvrandre, annakvart kapittel.. og det var så fint å ligga i armkroken hans og høyra på stemma hans, så fin og trygg og god. Han er den beste. Og så lo me på dei same stadene, det var enda finare syns eg. Eg saknar han :(.

 • Jeg har også en slags telefonfobi. Når telefonen ringer, galloperer hjertet. Utrolig plagsomt, og jeg forstår ikke hvorfor, for jeg har aldri hatt en dårlig opplevelse.

  • my fiancee goes to school here. sometimes you can’t just up and leave but you have to make the best of things the way they are. paris isn’t going anywhere.

 • Hei Mariell!
  Jeg skal snart ut å reise i tre måneder, og jeg får ha med maks to bøker til å begynne med, også kan jeg bytte dem med andre vi møter etter hvert. Men hvis du bare skulle ha med deg to bøker på tur. Hvilke ville du valgt? Jeg likte “the perks of being a wallflower” som du har anbefalt. Ellers likte jeg både Idas dans og Regines bok veldig godt. Men likte ikke “Her fearful symmetry” så godt. Ellers liker jeg sånne populære bøker som drageløperen og tusen strålende soler. Har du noen tips?

 • Liker du ikke øst-Europa? Nå kjente jeg at jeg ble litt skuffa. Hva betgner du som Øst-Europa og hvorfor liker du det ikke? Det blir nesten som å si at man ikke liker Norden. Er ikke Russland øst-Europa?

  • det er sikkert mange som ikkje likar norden? eg har reist ein masse i aust-europa og eg har blitt konsekvent dårlig behandla. verst var det i ungarn i fjor sommar då folk(ikkje berre éin gong) rulla ned vindauga sine for å skrika stygge ting til oss på gata. for ikkje å snakka om tyske turistar i speedotruser, haha. budapest og berlin er fint, eg passar generelt bedre inn i bymiljø enn småby eller bygd. det er berre sånn det er. folk er forskjellige. skreiv ikkje at eg trudde eg kom til å trivast i russland heller, men at bildene kom til å bli fantastiske.

 • Det var synd du ble så dårlig behandlet, da skjønner jeg at man kan få en aversjon. Jeg kan anbefale Warszawa, jeg tror ikke du ville blitt dårlig behandlet der. Og jeg liker nok byer bedre selv :)

 • for en nydelig blogg. det er sjelden jeg orker å lese et innlegg fra begynnelse til slutt, men jeg føler at å lese dine inlegg er som å ta del i en egen verden. du er herlig, og du har definitivt en ny leser. kjærleik