breakfast.

dette har eg ete til frukost så langt i år:

nom.sara.f + f.bad days.breakfast pancakes.sunday.instagram.paris.scramble.recently.åh.london. day one.breakfast.thursday.frukost.frukost.last day in oslo.thursday.last day sunday.helg.parisfredag.a normal paris wednesday.

ganske så mykje bra. ein må berre elska frukostar. kjenner ingen som ikkje elskar frukost. i dag et eg ferskenyoghurt og eggerøre. kva et de til frukost? spør fordi eg er dødelig nysjerrig. og gjerne vil utforska frukosten sitt potensiale.

translation:
this is what i’ve had for breakfast this year. a lot of great things. you have to love breakfasts. i don’t know anyone who doesn’t love breakfasts. what do you eat at breakfast? i’m asking because i’m deadly curious, and i want to explore the potential of the breakfast.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Spiste gammel kylling tikka masala med hamburgerdressing fordi jeg hadde så lyst på kebab og det var det nærmeste jeg kom.

 • Så mye godt! Oi oi! Jeg spiser ikke frokost. Men til det første måltidet jeg spiser så er det kanskje proteinpannekaker, eller omelett, eller kanskje kjører jeg det helt ut med grønnsaker og kylling. Nå ble jeg sulten.

 • Eg åt vaniljeyoghurt med cashwenøtter, bananbitar og eplebitar. Mmmmm :)
  Men når eg har dårleg tid, et eg helst Kellog’s Special K, den typen med tørka jordbær og bringebær :)

 • Mannen min har bursdag i dag, så han fikk favorittfrokosten sin: ovnsstekt bacon med stekte egg på brødskive, med en kopp kakao og et glass vann til. Jeg spiste ciabatta med hjemmelaget rørt jordbærsylt, og med pastrami, med to kopper te og mandarin til dessert. :)

 • Jeg står opp hver morgen og smiler for meg selv, når jeg tenker på at jeg skal spise frokost snart, så dette innlegget er helt perfekt i min verden. Akkurat i dag spiste jeg en stor skål Ica økologiske Branflakes med masse valnøtter, mandler, rosiner, tørkede tranebær, oppskåret banan, økologisk syltetøy, og melk, og Earl grey te. Yum.

 • fantastisk, faktisk. har bynt å like frokost skikkelig skikkelig godt i det siste! frokost i dag: stekte epler og løk og salami (fordi jeg ikke har bacon)og grønn te! og det beste; havregrøt med rosiner, namnam.

 • I dag spiser jeg for første gang noe jeg har savna veldig-veldig siden jeg flytta til Tyskland. Oppskåret eple, mandler, rosiner og vaniljeyoghurt med kanel på toppen. Jeg har i flere måneder prøvd å finne en vaniljeyoghurt som faktisk smaker vanilje og ikke bare sukker, og det viste seg å bli vanskelig å finne ordentlige rosiner også, Men i dag, Mariell. I dag :)

 • I dag åt eg havregraut med banan, kanel og sukrin. Søtt og godt! :D
  Favorittfrukosten min er steikte egg på toast med bacon, pølser og tomatbønner, fordi det er noko eg og pappa kosar oss med ein gong i blant. Det er ekstra godt fordi det skjer så sjeldent. :D

 • jeg kjenner mange som ikke liker frokost. uforståelig! finnes ikke noe bedre å begynne dagen med.

  favorittfrokosten min høres ganske kjedelig ut. men jeg elsker den! to knekkebrød med vegansk urte-kremost, med basilikum (jeg strør krydder over sånn ca. alt jeg spiser), paprika og agurk – og hjemmelaget mandelsmør med banan på det andre. også litt røde linser eller kidneybønner ved siden av. når det er sommer har jeg alltid en kopp med nyplukkede blåbær til kaffen (chilikaffe <3)

 • I dag åt eg tidenes frukost! Kjem aldri til å bli svolten igjen, da.
  Ei calzone, rundstykke med skinke, cottage cheese med eple og kanel, pasjonsfruktyoghurt, eit nachochip og eit stort glas heilmjølk.

  Yndlingsfrukosten er heilt klart mandlar, valnøttar, bær, melon og søt yoghurt, sjølv om eg fungere best etter typiske lavkarbofrokostar, slik som stekt flesk og kokte egg, da.

 • eg hatar frukost, er kvalm og trøtt og det er kjempetidlig, og eg stressar og har max 8 minuttar på meg til å komma meg ut av huset, blir som oftast ei tørr skive eller gammal frukostblanding eg finn bakerst i skapet. ein av dei mange tinga eg beundrar deg for er at du tek deg tid til ein god frukost.

 • Jeg elsker frokost! Til hverdags spiser jeg nesten alltid grøt. Enten havregrøt eller “Den glade maves grøt”, som er en grøtblanding jeg kjøper på Helios. Oppå grøten har jeg for eksempel stekte epler, kanel og brunsukker eller nøttesmør og honning. Jo, også blander jeg i knuste linfrø når grøten er ferdig. Nam.

  I helgene lager jeg nesten alltid enten scones eller pannekaker. Hvis vi ikke går ut og spiser frokost, da. :)

 • Jeg elsker også frokost, men jeg liker best å spise det samme til frokost hver dag – særlig ukedager. Det er eple med kanel, mandler og cottage cheese eller tyrkisk/gresk yoghurt. I helgene liker jeg best lange “norske” frokoster hvor man har ferskt brød og masse forskjellig pålegg å velge mellom og kokt egg og kaffe og te. Frokost er flott!

 • Frokost er mitt absolutte favorittmåltid! Jeg spiser en kopp (fordi vi ikke har boller) med frokostblanding, nøtter og kanel, med rismelk på. Det er kanskje det beste jeg vet, så noen ganger spiser jeg det til kveldsmat også. Hvis det er helg, eller jeg har skikkelig god tid spiser jeg frokost i senga mens jeg ser på tv-serier.

 • dagens frukost: cornflakes med tørkede tranebær, kirsebær og blåbær (sånn at de fortsatt er myke og saftige, ikke uttørkede) + en halv grapefrukt + vaniljete + glutenfrie knekkebrød: ett med mortadellaskinke à la pistasje og et annet med chevre-kremost og agurk. nam! jeg elsker frokost.

 • Hvis jeg tar meg tid, og det gjør jeg som regel, steker jeg meg et grovt rundstykke som bruker like lang tid på å bli ferdig som at jeg kler på meg og sminker meg. Perfekt! Når det er ferdigstekt, smører jeg det med majones, salami og agurk på toppen. Nam!

 • Eg hadde rista skiva med smør, gul ost, agurk og tomat på. Til dessert hadde eg eit kokt egg med salt på. Frukost i helgene er aller best!

 • Gresk yoghurt med agave nektar (evt. honning), bringebær (helst frosne, for da får du med saft også) og pekan nøtter! Og ryvita med banan og kanel på (knekkebrødlageret mitt her i Skotland er tomt :( )

 • Som regel et eg to stk knekkebrød/brødskiver med ost og agurk på. Eventuelt smøreost med soltørka tomat og basilikum. Også drikk eg mjølk, vatn eller blåbærte til.

  …så sjukt mykje godt du la ut bilde av. Vatn i munnen!

 • jeg har laget havregrynslapper i det siste: blander bare egg, havregryn, stevia, litt mel og litt melk, så blir det passe sunne lapper, veldig mettende og veldig gode. topper de gjerne med syltetøy eller peanøttsmør. nesten dessert-frokost.

 • åååh, nå ble jeg inspirert til å lage meg bedre frokost. eller egentlig, så er jeg ganske glad i min standardfrokost: lettkokte havregryn med nøtter og tørket frukt og ikke minst ica crunchy, som er fantastisk <3 nom. ooog i helgen, når jeg er hos mine foreldre: brødskive med stekt (begge sider) egg og av og til perfekt stekt bacon. mmmm. men lage bedre lunsj, for nå er jeg vanlig brødskivelei. men ååå, ostesmrøbrødbildet gir meg sålystpåostesmørbrød :D hurra for et fantastisk innlegg (av mange!) :D

 • Jeg er vel egentlig ganske fan av brødskiver til frokost, noe som kan virke litt kjedelig. Men! Med grillet chiliauberigine som pålegg er det fantastisk! Skjær aubergine i skiver, strø salt på og vent i tjue minutter. Tørk vekk vannet som har piplet ut, og gjenta på andre siden. Bland olivenolje, hakket chili og sesamfrø, og pensle det på. Grill i ovnen i fem min på hver side. Er supergodt! For å gjøre det enda et hakk mindre brødskivekjipt kan man riste brødet litt først, så blir det bruschetta istedet. Takk og hurra for ekstremtbra.blogspot.com som lærte meg dette:)

 • Jeg er skikkeig dårlig til å spise frokost.. Gjør det aldri. Bortsett fra hvis jeg er badass og tar bussen til kjæresten min i skoletiden, da lager han verdens beste omelett til meg.

 • Du er en flinkis mariell! Er ikke så veldig flink til å lage frokost i skoledagene – har så alt for dårlig tid! Men når det bare er meg og pappa hjemme i helgene (Stemoren og halvsøsteren min pleier å dra på treningsenter), pleier pappa å lage speilegg (Med plomme fordi det er så gøy å sprekke den!), rundstykker og farmors plommesaft til meg. Så leser vi BT – jeg del 2 ( jeg liker tegneserier, kino tabell, gratulasjoner og debatt) og han del 1 (han liker Sport og bil og litt sånt). Frokosten er altså ikke bare mat, men litt kvalitets tid for meg og pappa! :)

 • All maten din ser helt fantastisk ut! Jeg spiser bare superkjedelig frokost, slik som i dag. Cornflakes og melk men en dæsj jordbærsyltetøy. Litt begrensa utvalg på FHS også, og jeg orker skjelden å stå opp tidligere for å legge en innsats i frokosten. Kanskje i jula?

 • fine, fine bilder! sitter på jobb i en gymsal og eter egg, skive med leverpostei og jordbær som sto i kjøleskapet fra lørdagsfrokost. og tines iskaffemocca som egentlig er heilt lunka.

 • Jeg liker frokost når jeg har tid til å lage en god en og spise med god tid, og når magen er klar for det, for den første timen jeg er våken burde jeg egentlig bare ligge i senga.
  Men når jeg vil ha noe godt til frokost lager jeg som oftest en omelett, med det jeg har i kjøleskapet som er godt. Eller hvis jeg er med kjæresten blir det egg og bacon eller arme riddere, hans spesialitet!

 • Fiberknekkebrød med brie og spinat! Og en kopp med pulverkaffe. Greit morningen etter masse vin til under 4 euro flasken:) Paris!

 • I dag åt eg heimebaka grovbrød med pesto og cheddar, elles er det müesli med yoghurt og frukt/bær eller havregraut. På grauten har eg banan eller eple, sukker og kanel. Eller brunost og surmjølk. Nomnom. Og alltid, alltid kaffe.

 • I dag har me laga scones til frukost! 1.søndag i advent må jo feirast :) så me har tent lys og lagt på fin duk i jentekollektivet vårt. eg har baka grove kardemommescones og fine blåbærscones, som me har ete med egg og grønnsaker og kremost og mykje godt pålegg. Og så drikk me te. Masse te. Trur vi har ete frukost i nermare to timar. Skulle ønske at kvar dag var ein slik frokost! Ellers går det i knekkebrød med jarlsberg og sognemorr. Ikje heilt det samme.

  • nam!!! tar gjerne imot oppskrifter på begge dei sconestypane! virkelig, vil laga det no no no. om du har lyst, send det til meg på mail: hjartesmil(at)grayzine.no

 • i always eat breakfast, just everything that comes to my mind, it depends on how I feel.. sometimes it’s ham & cheese on baguette, sometimes I make american pancakes, french/english breakfast… muesli.. I try to variate so it’s never boring meal :)

 • Nystekte rundstykker med blåbær, med melk til!
  Bare et random spørsmål; hva skjer med Jewlie? Før postet du så mye om henne, men nå har vi ikke hørt noe på leeeenge. Savner Jewlie!

 • oi, for en tilfeldighet! jeg var innom her for et par dager siden og søkte på frokost for å finne frokostbilder, og neste gang jeg er innom har du laget et eget innlegg om det!

  når det kommer til min frokost er jeg og veldig glad i å bruke lang tid, kanskje lese en bok eller avis ved siden av. Spiser helst Special K- frokostblanding med banan og kanel på!

 • Jeg spiser ikke frokost på ukedagene, men i helgene når jeg har tid. For det er ikke så viktig med hva jeg spiser, men hvem jeg spiser med. Å ta seg god tid, diskutere, lese aviser og drikke kanne på kanne med te er det beste. Noe av det fineste jeg husker fra i sommer er frokost med hele venninnegjengen i sola i hagen, flere timer lang frokost en grå søndagsmorgen på kafe med en venninne jeg ikke har snakket med på evigheter og puffet ris på kjøkkenet til en gutt jeg ble ordentlig kjent med kvelden før.

 • Akkurat i dag spiste jeg hjemmelagde kanelboller til frokost, sammen med kaffe. Men vanligvis liker jeg best å varme en bagel til frokost også spise den med kremost, skinke og paprika på. Eller rista brød med makrell i tomat. Eller vaniljeyoghurt som jeg blander kokosflak i, så får jeg vanilje-kokos-yoghurt. Nå fikk jeg lyst på frokost på nytt igjen!

 • Når det er kaldt og mørkt ute om vinteren er det ingenting som slår havregrøt! Med litt tørka frukt eller bær i, og litt honning på toppen. Og en stor kopp te. :)

  • det er så morsomt, syns eg, korleis så mange kjenner det samme. liksom, det er så himla mange som går over til havregraut når det blir haust og vinter. lurer på kvifor.

 • Åh, frokost er det beste måltidet! Min daglige frokost består av kokosyoghurt, valnøtter, linfrø og blåbær og en kopp med rykende varm kaffe. I helgene blir det te og scones med aprikossyltetøy eller kokt egg og toast :-) Mmm.

 • I dag har festfolket i Bergen by ete stekt egg (stekt på begge sider med knust plomme, noms) og bacon med stekte og godt krydra cherrytomatar + avokado. Og seinare ferske bagettar med brie. Elskar brie! Og julebrus til. NAM!

 • Havregrøt/havregryn er best til frokost! Eller pannekaker i helga, mm.
  Prøv å sette en skål med havregryn, rosiner og eplejuice i kjøleskapet over natta. I løpet av natta sveller gryna i juicen, og på morgenen topper du det med naturell yoghurt og bær eller frukt og nøtter – nam!

 • åfytti. litemække att jeg går å lager meg pannekaker nå a.

  ellers er smoothie det beste man kan spise. og et varmt rundstykke med diggdigg pålegg på. gjerne avokado. så lenge avokado er med, er det som regel godt.

 • For en flott samling fristende frokoster, fra mange forskjellige steder og sammenhenger! jeg er også et skikkelig frokostmenneske! Jeg pleier å avslutte med en form for dessert, slik at frokosten blir et fullverdig måltid, den også. For eksempel tar jeg avocadobiter med pepper på og ruller i lefse, eller jeg nyter tre cherrytomater på rappen, eller jeg tar kanel og eple på noen spiseskjeer cottage cheese. Nå er det advent, så nå kan jeg dyppe pepperkaker i kaffen fremover! Hurra for dagens viktigste, koseligste og morsomste måltid!

 • Gresskarpannekaker med lønnesirup i anledning vel overstått thanksgiving, Earls Grey med melk, P2 og masse helgeaviser. Elsker søndagsfrokost!:)

 • Takket være deg sto jeg opp tidligere enn normalt, klasket sammen en eggerøre, ristet brødskiver, lagde te og koste meg noe fantastisk med maten min mens jeg så ut av vinduet på snøen og leste avis. Det blir faktisk ikke så mye bedre på en søndagsmorgen. Jo forresten, jeg hadde tøfler på!

 • Jeg lager grove lapper og spiser med cottage cheese og jordbærsylteøy eller frisk frukt. Også drikker jeg te med mel i. Mmmmmm :-)

  -i-

 • Restesuppe med nudler, kalkun og knusprete bønnespirer. Og en kopp te. Varm og flytende frokost.
  (Du må forresten prøve mango med kokosyogurth. Det er fantastisk!)

 • Fine, fine bilete, Mariell! For tida er ein typisk frukost for meg eit kokt egg (helst ein plass midt mellom blaut- og hardkokt) med litt tomat og kaviar + ein grov appelsinmuffins eller eit knekkebrød med hjartesalat, ost og paprika + ein halv grapefrukt som må etast seint med teskei til slutt. Og ein stor kopp grøn mint-te. Mmm.

 • Jeg gleder meg altid til å spise frokost før jeg sovner:) Det jeg spiser er:
  – Hjemmelaget muesli med smoothie
  – Grønnsakmuffins
  – Hjemmelaget knekkebrød
  – Omelett med masse grønnsaker
  – Havregraut
  – Rundstykke med eggerøre og horn fylt med ost, helgefrokost<3

 • Jeg er så glad i å spise frokost at jeg står opp 05.30 hver dag, for å få tid til å lage noe godt. Vanligvis går det i havregrøt, med rosiner som søtning – skulle gjerne kjørt på med kanel og nøtter, men da legger mutantallergiene mine en demper på dagens videre forløp. I helgene blir det gjerne egg og bacon, frokost-muffins eller noe annet supergodt. Men aller, aller helst spiser jeg middagsrester til frokost – jeg liker ikke tung mat sent på dagen, men noe som SMAKER noe til å begynne med – det er helt herlig. Og til slutt kjører jeg på med en frukt og en allergitablett, i håp om at de skal balansere hverandre ut.

 • Jeg pleide å mislike forkost før. Men nå liker jeg det kjempe godt!
  Mine favoritter er:
  Havregrøt, smoothie (jordbær og kokos er favoritten for tiden), og omelett. Laget en skikkelig god en gang med bare eggehviter, og bacon, vårløk og tomat :)

 • så mange som spiser cottage cheese med eple og kanel. det skal jeg prøve imorgen. min avorittfrokost nå for tiden er fersk, moden mango i skiver med kanel og bringebæreddik på.

 • Åh, så mye godt! Jeg spiser gjerne det samme i perioder. Nå er det tyttebærbrød med et tynt lag smør, salatblad, salami og masse agurk på. Også drikker jeg gløgg ved siden av fordi det snart er jul! <3 Ellers er jeg en sucker for røkelaks og eggerøre eller havregrøt med bær og nøtter i helgene. Nå blir det straks noen pepperkaker med blåmuggost til kvelds!

 • jeg spiser enten fernikkel med cottagecheese og bringebærsyltetøy med kanel på, eller havregrøt med vanilje stevia og alt for mye kanel til frokost på hverdagene. i helgene liker jeg best toast med speilegg, plomma skal være halvstekt men samtidig kunne stikkes hull på. og bacon. eller chibatta med ost, skinke,rødløk,salat og agurk!
  Eller havreknekkebrød med babybell(?) ost eller brie, med chorizzo over! åå nå ble jeg sulten..