scrambled eggs.

no er det jo helg! og sjølv om mi helg er meir ei business enn pleasure-helg, så likar me å eta som om det var den beste helga i verda likevel. og da treng ein eggerøre. mi oppskrift på eggerøre er nok ganske basic, men eg veit at det finst jenter og gutar der ute som ikkje eingong veit om dei klarar å koka vatn. this is for you.

scramble.
du treng: heilmjølk, egg og vårlauk eller graslauk. du treng óg smør eller olje til å steika egga i, og salt og pepper. eg brukar alltid grovkorna pepper for det der finkorna pepperet syns eg er heilt verdilaust.

scramble.
aller først ristar eg ei skive brød. me har ikkje brødrister, så eg putter den berre på rista i ovnen og skrur den på varmlufta. da er den sprø til egga er klare. knekk eitt egg i ei skål, ha oppi ei spiseskjei mjølk og litt lauk. eg brukar kanksje to spiseskjeier vårlauk. om ein brukar graslauk held det nok med éi spiseskjei, men dette er sjølvsagt ei smakssak. miks det ihop med ein gaffel til du har ei homogen blanding. ei klype salt og ei klype pepper. også steiker du den i ei panne med litt feitt i, på middels høg varme. så miksar du med ein visp til du har ei nokonlunde tørr blanding.

scramble.
legg skiva på eit fat, bre over den med eggerøre og vips! så kan du eta til ein tekopp og eit fint magasin med johnny depp på insida. om ein er fleire personar så er det berre å ganga seg fram, eitt egg per person!

translation:
this is my recipe for scrambled eggs(might sound easy, but it doesn’t have to be). i use one egg, one table spoon of whole milk, spring onions and salt and pepper. mix together and eat on toast with tea! perfect breakfast or even lunch.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Denne oppskrifta ville Pappa ha dømt nedenom og hjem. Hvorfor skal du ha melk oppi eggerøra? Jeg, og Pappa, lager eggerøre med bare egg og vann. Ett egg per skive, og ei spiseskei vann per egg. Visp til du synes du har vispa nok, jeg pleier vispe mye, Pappa visper nesten ikke i det hele tatt. Gressløk oppi røra, også littebitte olje i panna som er god og varm, også røra oppi. Så rører man jo, logisk nok, og skrur liksågreit av hele plata. Og det verste hos oss er tørr eggerøre, eggerøra skal være passe blaut, og det hele går jo kjempefort, så det gjelder at alt det andre som skal være til er klart før røra treffer steikepanna. Så salter man hvis man vil det, og peprer hvis man vil det. Også skive med ost. Nam!

    Merkelig at det er så mange ulikmåter.

    • det er egentlig heilt naturlig. forskjellige folk, forskjellige måtar. eg har mjølk i for at det er godt? i omelett har eg berre vatn.

  • Tusen takk for påminnelsen om eggerøre. Går i ganske mye egg her, fra egne høns, men eggerøre hadde gått i glemmeboken. Takk <3

  • Elsker eggerøre, men jeg tror jeg aldri har hatt den på brødskive. Og jeg syns det er så godt at jeg tror jeg hadde måttet ha mer enn ett egg :) På 17. mai har jeg kremfløte i eggerøren. Det er helt nydelig det også.

  • Det så godt ut! Hver gang jeg hører “Scrambled eggs” tenker jeg på at Beatles`”Yesterday” het “Scrambled eggs” før Paul McCartney skjønte at det var mer enn en tullesang. “Scrambled eggs, ohj you have so lovely legs”.