les demoiselles de rochefort.

les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.les demoiselles de rochefort.

dette er min nye favorttfilm. les demoiselles de rochefort. det er ein fransk musikal frå sekstitalet. <3 med catherine deneuve(blond) og francoise dorleac(brunette), søstre som spelte søstre. francoise dorleac var kanskje den vakraste kvinna i verdshistoria(herregud dei kinnbeina), men døydde i ei bilulykke før denne filmen eingong hadde hatt premiere. eg er heilt besatt av ho, har ei mappe som heiter “francoise dorleac” som er så full av bilder at den nesten ikkje går å lukka.

filmen handlar om to søstre som bur i ein liten by og dei lengtar mot paris. ein dansar og ein musiker. og den handlar ein masse masse om kjærleik og eit spindelvev av små nydelige historiar som kjem saman. gene kelly er med og smeltar knea mine som smør når han smiler. før innspelingen av filmen malte dei heile byen rochefort i pastellfargar. <3 og det, folkens. det må ein berre elska.

translation:
this is my new favorite film. les demoiselles de rochefort. it’s a french musical from the sixties. <3 with catherine deneuve(blonde) and francoise dorleac(brunette), sisters playing sister. francoise dorleac may just have been the most beautiful woman in the history of the earth(my god, those cheekbones), but she died in a car accident even before this film premiered. i’m obsessed with her. i have a folder on my computer called “francoise dorleac”, it’s so full it hardly closes.

the movie is about two sisters who live in a small town and are planning to move to paris. a dancer and a composer. it’s a lot about love and a web of little beautiful stories that come together. gene kelly is in it and my knees turn into butter when he smiles. before the making of this film they painted the entire town of rochefort in pastel colors. <3 and that, my dear friends. now that you have to love.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Oi, så rart – jeg tenkte å anbefale deg denne filmen for noen dager siden. Da jeg så den så tenkte jeg på deg. Jeg regner med du har sett Les Parapluies de Cherbourg også? Den er enda finere (syns jeg).

 • Den så søt ut! Har du sett filmen Amadeus om Mozart? Jeg så den igjen i går, og den er så fantastisk nydelig morsom glad trist og vakker. Da tenkte jeg på screengrabene dine, og at den filmen egner seg veldig godt til det.

 • There is a great restaurant called les demoiselles de rochefort in Lyon. My favourite restaurant there and very like the movie! Love the blog // Elskar bloggen!

  J

 • We have the exact same taste in movies, Les Demoiselles is my fav of all times I’ve been watching it since forever (I’m french), if I may I advise you to watch these as well if you haven’t :

  – Peau d’âne (same director as Les Demoiselles, with Catherine Deneuve & Jean Marais)
  – Les Parapluies de Cherbourg (Catherine Deneuve + Jacques Demy, again)
  – French Cancan by Jean Renoir (it’s about the creation of the Moulin Rouge, great)
  – 2 days in Paris – Julie Delpy
  – Le Bal des Actrices – Maïwenn
  – La Boum, which is a big reference to french girls
  – Any Film by François Truffaut
  – La Piscine with Alain Delon, Romy Schneider & Jane Birkin
  – Sagan, about the writer Françoise Sagan
  – Le Mépris, Pierrot le Fou.. – Jean Luc Godard

  There are so much more and some of these are very famous so I’m sure you’re familiar with them but I hope you’ll discover French cinema a bit more with this list !
  Sorry for the English.. love your blog ! x

 • Hei! Vil virkelig anbefale deg å se den russiske filmen Rusalochka (altså den lille havfruen). Den er så vakker at den omtrent er ubeskrivelig! Den ligger på youtube under tittelen “Rusalochka (The Little Mermaid) English Subtitles” :)

  Klemmer fra Ane

 • Pingback: hjartesmil