huit femmes.

8 women.

i helga såg eg og jostein franske filmar mens me drakk julebrus, prøvde å bli friske frå forkjølelse, åt bra mat og venta på røyrleggar. den første me såg var denne. 8 women. herregud for ein film. den vart laga i 2001, men er satt til tidlig femtital. kleda er sydd for kvinnene i filmen, og dei brukte kun stoff frå femtitalet for å få det til å sjå ut så ekte som mulig. det er ein fransk musikal og eit mordmysterium samtidig, og alt er veldig teatralsk (ikkje så rart kanskje, når den er basert på eit skodespel). den er berre fantastisk.

huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.huit femmes.

 

translation:
this weekend j and i watched french films while we drank christmas sodas, tried to get rid of colds, ate good food and waited for the plumber. the first one we watched was this one. 8 women. oh my god, what a film. it was made in 2001 but set in the early fifties. the clothes are sewn to fit the cast and they used fabric from the fifties to make it look as real as possible. it’s a french musical but also a murder mystery, and it’s very theatrical (not too odd, i suppose, when it’s based on a play). it’s just fantastic.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *