wednesday bake.


bake.bake.bake.
private

om ein har noko å feira midt i veka eller etter ica har stengt, er dette perfekt! kanelkjeks som er så enkle som berre det. denne oppskrifta er for tolv kjeks, og det er så himla enkelt.

til kjeksa:
50g usalta mjukt smør
ei halv teskjei vaniljesukker
22,5 g finmalt sukker (caster sugar, ein mellomting mellom vanlig sukker og melis. på mange butikkar får ein kjøpt caster sugar, av og til må ein laga det sjølv. det går sikkert bra med vanlig sukker, eg har ikkje prøvd.)
ca 70g kveitemjøl

til toppen:
1 spiseskjei finmalt sukker
ei teskjei kanel
eitt egg

bland saman smør, vaniljesukker og sukker til det blir lyst og luftig. jobb mjølet inn, og bland det til det blir ein deig, men ikkje kna. putt deigen i ein plastpose og legg den i kjøleskapet i minst ein time. sett ovnen på 175 grader. bland sukker og kanel, og pisk egget i ein kopp så det er klart til bruk. rull den så ut og del den opp i tolv bitar. rull dei tolv bitane til små bollar som du legg på eit bakepapir. flat dei ut med fingrane og lag stripemønster med ein gaffel. pensel kakene med egg og strø kanel- og sukkerblandingen over. putt dei i ovnen! ca ni minutt i midten av ovnen, eller til dei er lett gyldne. eg tek dei ut til og med før det, for da er dei heilt mjuke når ein et dei. bra med mjølk!

oppskrifta er leila lindholm og er originalt for femti kjeks. eg har delt den i fire og tilpassa den litt til min smak og behag.

translation:
if you have something to celebrate in the middle of the week or after the store is closed, these are just perfect. cinnamon biscuits. the recipe makes twelve, great for two people. and with milk!

for the biscuits:
50g unsalted butter, softened
½ teaspoon vanilla sugar
22,5g caster sugar
ca 70g plain flour

beat together the butter, the vanilla sugar and the sugar until it’s pale and fluffy. add the flour until it’s a dough, but don’t knead. put the dough in a plastic bag and leave it in the fridge for an hour.

the topping:
1 tablespoon caster sugar
1 teaspoon cinnamon
egg for brushing

preheat the oven to 175 degrees. mix the cinnamon and sugar, and beat the egg in a cup so it’s ready to be used. roll the dough into twelve small balls and press them flat with your fingers on a bake sheet. lightly press down the top with a fork to make a pattern. brush them with the eggs and sprinkle the cinnamon and sugar on top. bake in the centre of the oven for around nine minutes or until light golden. i like mine paler, so they are soft when you take them out!

the recipe belongs to leila lindholm and originally is for fifty biscuits. i’ve split it into four and adapted it to my palate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *