paper walls.

ajvide lindqvist.

ajvide lindqvist.

det hender innimellom at eg blir heilt opphengt i forfattarar. i korleis dei skriv og korleis det føles å ha bøkene deira ein halv meter unna hovudet når eg søv om natta. i sommar har eg vore forelska i john ajvide lindqvist, i går las eg ut papirvegger. det er ni historiar som er morbide og vonde og harde og ekle og vakre. akkurat som alt anna han skriv. for de som ikkje veit er det han som har skrive la den rette komme inn. ei anna bok av han som eg har lest i sommar er lille stjerne og er ei heilt hjerteskjærande bok som handlar om å voksa opp og korleis ein blir påvirka av element rundt seg og korleis det av og til kjem heilt ut av kontroll. eg orkar ikkje å prøva å overbevisa nokon om kor fantastiske desse bøkene er. de må berre lesa dei. om eg hadde vore tretten år skulle eg ha hengt opp bilde av john ajvide lindqvist på veggen, rett ved sidan av daniel radcliffe.

ps: kva bøker har de lest i det siste? elskar når de fortel om det.


this summer i’ve been in love with a swedish author called john ajvide lindqvist. his books are morbid and dark and amazing and fascinating. i finished paper walls yesterday, and i’ve also read little star this summer. both beautiful and haunting. they are both translated into english!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Jeg elsker John Ajvide Lindqust <3 Leste "La den rette komme inn" og elsket boka og stemninga den ga meg. Selv om det er en trist og litt skummel historie. Men har ennå ikke lest "Lille stjerne" så har noe å se frem til der.

 • i det siste har jeg lest norwegian wood (som var fantastisk), naiv.super (som har blitt favorittboken) og nå driver jeg å leser buzz aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?. alle tre er himla vakre

 • Nå leser jeg vol. 2 av Night World, en serie jeg startet på når jeg var på Malta på språkreise, men ikke har funnet andre del før jeg var i London i år! (utenom nettet da så klart, er ikke greit å være 17, og ikke kunne bestille!)

 • Orakelnatt av Paul Auster. Åh, Mariell, den vil du like! Og så Saman er en mindre aleine av Anna Gavalda – men den har du vet allerede i bokhylla? :)

 • Tusen takk for tipset, jeg har ikke lest noen av de bøkene før! Men det kommer nok til å rette på seg nå, for de hørtes vakre ut. Jeg elske Paulo Coelho. Djevelen og Frøken Prym er vakker. Det samme med Veronika vil dø. Alkymisten gir meg gåshud bar jeg tenker på den, og jeg leser den ofte, selv om jeg har lest den minst etthundretusen ganger.

 • nå leser jeg dracula av bram stoker, som er en veldig spennende bok. count dracula er såalangt det kuleste vampyren jeg har lest om! et annet høydepunkt i sommer var the curious incident of the dog in the night-time av mark haddon. fine boka <3

 • og jeg elsker når du skriver om bøker! det er så fint og flott. Du er råflink – og helten min på en måte. Jeg leser Murakamis “A Wild Sheep Chase” nå. Han drar meg inn i en ny og spennende verden som vanlig. Tidligere i sommer leste jeg “Min Kamp 4” av Knausgård. Likte den veldig godt. “Lille stjerne” venter også i hylla mi:) Så noen andre her nevnte Paul Auster – han har jeg også oppdaget for første gang i sommer. Fantastisk forfatter! Anbefales.

 • Jeg har lest En ettermiddag om høsten, av Mirjam Kristensen igjen. En av mine favoritter. Hjerteskjærende på en enkel på.

 • elsker at du kommer med sånne boktips! må bare si at jeg beundrer deg veldig, og du har en fantasisk blogg. du kommer til å nå langt.

 • Hobbiten!(på engelsk) Leste den før jeg ble ungdom en gang, og når jeg plukket den opp igjen på bibloteket nå, var det som en helt ny historie for meg. Gleder meg enormt til filmene!

 • john ajvide lindqvist er min store helt. jeg begynte med menneskehavn og ble fullstendig hekta. papirvegger er fantastisk! har ikke lest den lille stjerne ennå bare fordi jeg gruer meg til det tar slutt og det ikke er flere av bøkene hans å lese på lenge.

 • Jeg leser “the wee free men” av Terry Pratchett for antagelig fjerde eller femte gang. Jeg elsker den, selv om den er “for younger readers”, du merker bare det på at den er litt enklere skrevet enn de andre. Den handler om gjeterjenta Tiffany Aching som er ni år og har bestemt seg for å bli heks. Den handler også om å se tingene som virkelig er der, om tilhørighet til stedet man kommer fra og om hvordan man takler det når en viktig skikkelse i hverdagen plutselig ikke er der mer.

 • Jeg har i sommer flere bøker, men måtte avslutte ferien med East of Eden av John Steinbeck, for jeg er så utrolig glad i den. Den er så vond og fin og skrevet på en så vakker og inspirerende måte. Les den.

 • jeg har lest en bok som heter The world to come for ikke så lenge siden. den er skrevet av Dara Horn og jeg likte den utrolig godt! :)

 • etter at eg såg den siste harry potter filmen, vart eg nødt til å lese bøkene på nytt òg. no er eg kommet til siste boka, siste del, the battle of hogwarts. eg har lukka boka, og eg tør ikkje lese videre fordi eg vet jo kva som kjem til å skje. men så lenge eg ikkje leser vidare er både fred, lupin og tonks i live. sjukt logisk ja?

 • Jeg leste også “Lille Stjerne” i sommer, og den er så fin og trist. Men det var også helt forferdelig ekkel, og jeg holdt på å spy ett par ganger. Har også lest “Kafka på stranden” av Haruki Murakami nå nylig. Han er en fantastisk forfatter :)

 • Å, senest på mandag vurderte jeg å kjøpe “lille stjerne”, men på svensk da, siden jeg elsker svensk og å lese svensk er noe av det fineste som er.

 • Jeg har nettopp begynt på et årstudium i litteraturvitenskap, så det går for det meste i antikken og 1700-tallsromaner. Men siden jeg har en evigvarende crush på Lars Saabye Christensen, så sniker jeg meg til å lese litt om Kim Karlsen imens jeg griner fordi det er så fint.

 • Åh, jeg liker også john ajvide lindqvist veldig godt! Favorittboken min av han er “menneskehavn”. Den er sånn fantastisk mystisk. Ellers har jeg ikke lest så mye i sommer. Har lånt “Une année en Provence” av kjæresten min, så tenkte jeg skulle lese den nå :)

 • “Bli hvis du kan. Reis hvis du må”. Alt ligger i tittelen, og den er så trist og varm og god. Jeg tror den passer deg.

 • Jeg holder på med Paul Austers ‘Moon Palace’. Har kommet til side 90, og den er veldig fin så langt. Minner litt om Haruki Murakami’s karakterer, og måte å skrive på. Liker’n.

 • jeg har de siste tre dagene drømt meg bort i australia, med tamara mckinleys “vindens sang”. jeg elsker å lese bøkene hennes med litt mellomrom og de får meg alltid til å ønske at jeg kunne bodd på en gård i australias villeste outback <3

 • No One’s Perfect av Hirotada Otoake leser jeg akkurat nå. Dessuten skriver jeg en kommentar på en blogg for første gang i mitt liv; mest fordi du leser Papirvegger (bare fordi.) Men kanskje enda litt mer for å si at jeg liker rytmen i språket ditt, akurat som jeg liker tonene i Lindqvist sitt.

 • Den glemte hagen og Back to Riverton House av Kate Morton har jeg akkurat lest. Flotte bøker begge to, skaper en sånn herlig nostalgisk stemning. Men plottet er litt likt da.. Også har jeg begynt på en som heter Vill lavendel. Så langt er den å anbefale!

 • LES Ingvar Ambjørnsen “Dronningen sover”. Handler om to alkoholikere som elsker hverandre gjennom hver sin etasje. Den er hundre sider lang, og nydelig.

 • Jeg leste en bok på engelsk i sommer som heter “my sisters keeper”. dette er den første boken der jeg har grått mens jeg leste, fordi det var så forferdlig. en utrolig historie, og hvis du har sett filmen, så må jeg bare fortelle at boken er en HELT annerledes opplevelse med nye overraskelser.

 • for et års tid siden leste jeg begge bøkene Kate Morton hadde skrevet. de var så bra at jeg drømte om dem flere netter senere. denne sommeren gikk jeg inn i bokhandelen, og når jeg så den nyeste romanen av denne talentfulle forfatteren stå i hyllen foran meg, fikk jeg tårer i øynene av glede. 623 sider senere satt jeg målløs og stirret på omslaget. jeg anbefaler “den glemte hagen”, “tilbake til riverton” og “en svunnen tid” alle skrevet av nydlige kate morton, på det sterkeste.

 • Orkideens hemmelighet og Saras nøkkel vil eg anbefala på det sterkaste! Fantastiske bøker. Elskar bloggen din, superspennande å lesa. Lykke til i England!

 • Tror du hadde elsket Looking for Alaska av John Green. Ikke fordi historien er så spennende eller givende, for plottet er egentlig ganske klisje. Men måten han skriver og bygger opp boken og får frem følelsene. Gud, jeg ble betatt av karakterene. En jævel av en kjærelighetshistorie.