svar, del tre: foto.

eg lurar på kvar du kjøper 120 filmane din no? eg ser du har linka til ein ebay selgar på diana-innlegget ditt, men det ser ikkje ut som han er aktiv lenger. dersom du ikkje kjøper på nett, veit du kanskje om nokon likevel

eg kjøper filmen min av tilfeldige selgarar på ebay, alt etter kva som er billig den dagen. eg søker på “fujifilm 400” eller “ilford delta pro 400”, så kjem det opp. eg kjøper ganske mange i gangen, så blir det billigare frakt.

jeg har egentlig to spørsmål. jeg skal kjøpe dianakamera for julepengene jeg fikk i år, men er litt redd, jeg har lest innlegget du har skrevet om det, men det er fortsatt litt vanskelig. hvor får du film fra?

sjå spørsmålet over! det er ikkje noko skummelt, det einaste ein lærer av i fotoverda er av å gjera, så berre bli skikkelig gira også berre gjer du det. hopp.

og hvordan er det lettest å bruke det, burde jeg kjøpe blits også?

nei, eg ville ikkje kjøpt blitz. eg har ikkje brukt mitt kamera sidan september, for det er for mørkt ute no. bruk det berre i solmånadane og ikkje ver redd for å feila.

13

kass kamera bruka du? du tar utrolig kule bilder, og eg digga den vintage stilen!
eg brukar eit canon 5d mark ii, men korleis bildene ser ut har egentlig lite med kameraet å gjera, det ligg i redigeringa. for å få ein litt analog følelse over bildet kan du gå i adjustment layers > curves, også velger du den som heiter raud i den eine nedtrekksmenyen også drar du opp det raude litt.

kva slags to bilete, som du ikkje har tatt sjølv, men som nokon du kjenner har tatt, er så fine at dei gir deg frysningar frå hovudbotnen og heilt ned i lilletåa?

klarar ikkje å sei nokon bilder som nokon eg kjenner har tatt, det handlar meir om å kjenna ein følelse i magen når ein ser på nokon sine bilder over lengre tid. som sara og heidi sine bilder, til dømes. men dette bildet av nan goldin fekk meg til å grina første gong eg såg det. ho dokumenterte homsemiljøet på åttitalet og dermed óg ein del av sine eigne venner som hadde aids. dette er ein mann som nettopp har tatt farvel med sin kjæreste. gjorde så sjukt vondt at eg trudde eg skulle eksplodera.


ditt favorittbilde?
det er umulig å sei. eg veit det når eg ser det. kanskje det er jackson pollock som heng på pompidou-senteret i paris, for det var det første maleriet som fekk meg til å grina. eller kanskje eg ikkje har sett det enda. best likar eg bilder av nakne jenter i store leilighetar med høge dører og kvite laken og kanskje rosa hår med krøller i, eller paljettar på, eller kaffekopp i hånda. bilder som eg sjølv ikkje har tatt enda men som eg sjølv har i hovudet, det er det som er det beste.

hva inspirerer deg som fotograf?
alt mulig. nyhetene klokka ni, steen & strøm, fruer på frogner, gullfisk i akvarium, kaninnasar, å ta trikken, å lesa bøker, filmar, folk, framande.

hvor kjøpte du hasselbladet og hvor mye kostet det?
kjøpte det på ebay, det kosta femtusen.


answers to questions, part three: photography.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *