grønn curry.

green curry.
i går laga eg middag til meg og fredrik; vegetarisk grønn curry for to personar. du treng: gulrot, kvitlauk, paprika, gul lauk, lime, grønn curry-paste, kokosmjølk, soyasaus, limeblad, fish sauce.

green curry.
sånn. den fiskesausen var ikkje noko god, eg berre kasta den. kjøp den som er svart, den som ein får kjøpt på vanlige matputikkar er bra.

green curry.
ein må skjæra grønnsakene i passande bitar, eg likar å skjæra gulrot sånn på skrå.

green curry.
ps/obs: eg brukte to boksar kokosmjølk og ikkje ein.

green curry.
så kastar ein alt utanom risen oppi ei gryte og kokar det på middels varme til grønnsakene er klare. eg brukte nesten heile glaset med grønn curry-paste, men det må ein nesten berre sjå litt an. og halve glaset med limeblad. ein pytteliten skvett med soyasaus. risen må ein óg koka, og nåde den som brukar ferdigris for det smakar papp. jasminris er min favoritt.

green curry.
og et! (ikkje et blada) også kan ein ha i til dømes vasskastanjar og bambus og brokkoli og alt ein vil. bra mat! god mat!


green curry! email me for the recipe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *