tomatsuppe.

tomato soup dinner.
du treng(til to personar eller ein middag og ein lunsj til ein person):
to boksar tomater
to små løk eller ein stor
creme fraiche(eg brukar lett sidan me lagar suppen så ofte)
kvitlauk
salt
pepper
også bør du ha stavmikser, men ein blender går óg fint

tomato soup dinner.
tøm tomatene oppi panna med lauken + tre-fire fedd med hakka kvitlauk. når du tømmer tomatene fra boksen blir det igjen litt tomat i boksen, fyll boksen halvvegs med vatn og tøm det oppi gryta. det skal altså vera ca éin boks med vatn i denne suppa. eg bruker ei jerngryte, men eg trur det går bra med kva panne som helst. til denne suppa brukte eg hakka tomater, men vanligvis brukar eg heile. kok tomatene og lauken til lauken er heilt mjuk.

tomato soup dinner.
ta panna av varmen og tilsett to spiseskjeier med creme fraiche.

tomato soup dinner.
så køyrer du det til ein fin suppe med stavmikser(om du brukar blender: hugs å holde på lokket. ting som er varme pressar seg ut om det får). smak til med masse salt og pepper. om ein har fersk basilikum er det heilt fantastisk i óg.

tomato soup dinner.
om ein vil kan ein óg tilsetta ost. eg hadde oppi ein halv mozzarella, da set ein suppa tilbake på varmen til osten har smelta og da må ein passe på, for da blir suppa skikkelig sint. ha på langerma og hold ansiktet unna panna. smak til litt meir med salt og pepper om ein har ost oppi, for den blir mildare da.

tomato soup dinner.
så er det berre til å eta! me et tomatsuppe med toast og ei røre av champignon og lauk + creme fraiche og salt og pepper på, noko av det beste eg veit, men ein kan óg eta aleine eller med kvitlauksbaguettar. og sjølvsagt kesam eller creme fraiche på toppen! enjoy!


tomato soup is my favorite dinner at the moment.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *