budapest.

budapest.
i går, medan eg framleis sov, gjekk han der fine ut for å handla frukost og laga den deiligaste frukosttallerkenen til meg. bjørnebærsyltetøy er kanskje det beste i verda. eller topp tusen i alle fall.

budapest.
me kledde oss og gjekk ut, utanfor leiligheten vår minnar litt om ein bakgård i japan av nokon grunn.

budapest.
med små tasseavtrykksplanter i taket og på veggen.

budapest.budapest.
første stopp var dyrehagen, sjølv om eg hatar dyrehagar. eg var der for å sjå på sommarfuglane og på akvariet og holdt meg langt unna isbjørnane og fekk vondt i hjartet kvar gong eg såg eit bur.

budapest.
det var så himla varmt så me fekk kjøpa slush, eg fekk hylleblomst og det virkar som om det er greia her nede.

budapest.
akvariet.

budapest.
eg tok masse hasselbladbilder av desse.

budapest.
manetar.

budapest.
så.

budapest.
himla.

budapest.
nydelige. om eg blir så rik at eg kan ha ein manetpassar og eit gigantisk akvarium så skal eg faktisk ha det.

budapest.
me fekk óg helsa på dovendyra, heilt merkelige greier. me kom inn i eit rom med masse planter og høgt under taket og i glaskarmane og på stien der folka skulle gå låg dovendyra og såg såååå trøtte ut. nesten så ein håpte på at dei ikkje visste at dei er i fangenskap eingong. eg fekk klappa litt og det var fint.

budapest.
etterpå tok me litt t-bane som mest føltes som ein kafé.

budapest.
me gjekk på kaffehus for lunsj for me var så svoltne at me skalv litt.

budapest.
taket var så himla fint.

budapest.
han der fine.

budapest.
og eg.

budapest.
eg bestilte hylleblomst- og myntelimonade. limonade er óg heilt klart greia her nede.

budapest.
eg fekk sandwich med kylling.

budapest.
og han fekk spaghetti.

budapest.
dessert: makronar som ikkje var allverdens, og sjokoladebombe som var fantastisk. me såg berre på kvarandre mens me åt dei første bitane saaaakte.

budapest.
så vart det tomt.

budapest.
og me bestilte kaffi, han der fine fekk irish coffee.

budapest.
og eg fekk ein med kanel.

budapest.budapest.
så var det tomt for alt, og sola kom inn for å sei hei, det finst ein heil by her ute faktisk!

budapest.
så da tok me t-bana vidare. han der fine framfor parliamentet.

budapest.
og inn i ei kyrkje der det vart spelt orgelmusikk.

budapest.
han der fine tok opp lyd og var så stille og fin som ei mus.

budapest.
så gjekk me i tusen år og tusen trapper.

budapest.
opp til fiskerbastionen. der gjekk me litt rundt og eg fekk ta eit hasselbladbilde av ei japansk jente som var så himla søt og eg angrar på at eg ikkje spurte om epostadressa. men fint med sånne tilfeldige møte uansett.

budapest.
og av og til må ein ta sånne teite turistbilder.

budapest.
men me ville mykje heller berre sussa. så var me så himla utslitne at me gjekk bums heim på hotellet.

budapest.
og bestilte deilig pizza til døra og fekk ei øl gratis til og med, og såg film i senga og pakka og kosa. no er eg heime i sogn igjen og imorgon bryt kjærleiksfestivalen ut(og medan eg skriv dette høyrer eg at regnet kjem på taket utanfor og det var det beste som kunne skje).

kva har de gjort så langt i ferien, kvar har de vore kva skal de? eg er nysjerrig.


yesterday in budapest: the lovelies breakfast made by my boyfriend, going to the zoo to admire the jellyfishes and the butterflies, lunch at the nicest coffee house, doing rather boring tourist stuff and eating pizza in bed with a movie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *