budapest.

budapest/hungary.
i går forsov me oss. han der fine hadde satt alarmen på ein time for seint og det var berre rein flaks som gjorde at me rakk toget vårt kvart over sju. eg rakk akkurat å klemme mamma og pappa hadet før me måtte nesten springa til togstasjonen og framme der var eg så kvalm at eg nesten kasta opp. uansett, her er mi nye veske. og litt meir av mitt nye skjørt. det var mitt togantrekk(ei togreise som skulle ta fire timar og tok sju. makan.)

budapest/hungary.
me bur i pest og eg gispa då eg opna døra inn til leiligheten for det er eit enormt vindauge med sprinklar her og til og med ut mot ein jungel.

budapest/hungary.
togantrekket mitt fekk henga til tørk medan me gjekk ut.

budapest/hungary.
me gjekk til ein veldig it-restaurant i andrassy utca, som er liksom motegata. han der fine skula mot armani under heile måltidet og prøvde etterpå den finaste jakka nokon gong men pyttelitt for stor så neitakk.

budapest/hungary.
me var supersvoltne, for me hadde ikkje ete særlig frukost og klokka var halv fire.

budapest/hungary.
eg fekk rosmarin-penne med biffstrimler. innmari godt.

budapest/hungary.
han der fine fekk sverdfisk og pærer og sylta ingefær.

budapest/hungary.
etterpå drakk me drinkar. han der fine fekk southern comfort, ein ny favoritt.

budapest/hungary.
og eg drakk ein god gamal cosmo som var veldig veldig god.

budapest/hungary.
etterpå kjøpte han der fine ein drøm fra lanvin, den får de sjå før de anar det. så for me på ein putikk for rastepause i leiligheten. me bur supersentralt og superbillig, meir om det seinare.

budapest/hungary.
vatn med jorbærsmak(<3) og saltstenger med lauksmak(<3).

budapest/hungary.
så dusja me og kosa og slappa av og vips var klokka masse og me pynta oss og gjekk ut.

budapest/hungary.
me gjekk til ein av dei beste restaurantane i byen, ein italiensk osteria som er i michelin-guiden. me åt purresuppe til forrett som eg vil prøva å laga heime snart snart.

budapest/hungary.
me søla balsamico på duken.

budapest/hungary.
han der fine fekk rumpsteak med smørpoteter og fantastisk sopp.

budapest/hungary.
eg åt and med grønnsaker og peanøtter. himla godt.

budapest/hungary.
og eg hadde på meg den mest grelle neglelakken nokon gong.

budapest/hungary.
til dessert fekk han der fine tiramisu.

budapest/hungary.
og eg fekk sorbetto som var bitter og frisk og alt samtidig.

budapest/hungary.budapest/hungary.
og det var den dagen i budapest. eg føler meg som meg sjølv igjen, det er så deilig å kunne gå nedover gata og ikkje føla seg trua av blikk og folk som ler åpenlyst av den ein er mest glad i i heile verda. storby er heilt klart greia. heia budapest!


our first day in budapest: the trainride from hell, then the most amazing apartment(at the price we’re paying we should be living under someone elses bed), lunch in the shopping street, my boyfriend got something beautiful from lanvin(at dior, who would have thought), beer and melon for the apartment fridge, going out to an italian michelin guide resta
urant with the most amazing food, then going home and turning off the lights.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *