to dagar i ungarn utan dei andre.

hungary.
for eit par dagar sidan reiste dei to andre familiane til venezia, medan me er igjen her. da blir det masse tid til å lesa i senga, og akkurat no brukar eg eit polaroid-bilde eg tok her som bokmerke.

hungary.
me reiste inn til tapolca, den lille byen der me har budd to sommarferiar før. gjekk i parkar og såg med store auge sånt eg såg då eg var lita. rart og veldig fint.

hungary.
dette er ein karpedam.

hungary.
dette er espen, han er tøffare enn toget og ville heller vera i ungarn med oss enn å reisa til venezia.

hungary.hungary.
me åt på hotel gabriella, den mest fantastiske maten.

hungary.
til forrett åt eg ei slags cannelloni berre at det var ei pannekake. med pasta. med paprikasaus. supergod. hovedretten var så god at eg ikkje tok bilder av den, altså.

hungary.
søster og pappa.

hungary.hungary.
på veg til og fra stranda og bussplassen går me forbi ein kvalp og kvar gong må me stoppa for å klappa han og no kjenner han oss igjen og blir så innmari glad kvar gong me kjem forbi. alle andre hundar her berre bjeffar så han blir enda søtare på den måten.

hungary.hungary.
i går tok eg og han der fine ei stor second hand-runde, og de vil ikkje tru kor mykje himla fint eg har funne her. nesten ingen klede, da, men så mykje anna fint. det er så mange second hand-putikkar her og ikkje utplukka, så ein finn yves saint laurent saman med helsetrøyer, liksom. i den eine second hand-sjappa var det nydelege wella-plakatar sikkert fra seint åttital/tidlig nittital.

hungary.
etterpå gjekk me til pizzeriaen der me alltid(typ kvar kveld) gjekk før. han der fine var glad.

hungary.
og eg fant ut at eg kanskje likar gorgonzola.

hungary.
etterpå spelte me kort på balkongen og eg hadde på meg mitt nye skjørt som ein kan plukka druer og epler fra.

hungary.
og fin sløyfe i håret. (her ser det ut som eg har dei største puppane i verda men eg har ikkje det altså)

hungary.hungary.
han der fine hadde på seg si nye skjorte og me sussa ein heil del.

hungary.
så gjekk me til bacchus, ein restaurant tohundre meter fra pensjonatet der me bur.

hungary.
espen + søster.

hungary.
etter maten får me alltid palinka, ungarsk snaps. han der fine og pappa må som regel drikka for oss alle, men da blir dei i så godt humør så det går bra.

hungary.
pappa.

hungary.
søster.

hungary.
heime igjen tente me opp absolutt alt av mygglys og myggspiral og drakk musserande vin som var superkald. fra plastkoppar, som det skal vera.

hungary.
espen og han der fine spelte sjakk.

hungary.
og her fortel pappa ei historie.


i dag har vore enda meir second hand-shopping(i eit fjøslignande bygg), limonade, lærveskekjøp, ferskenis. i maxi-taxien på veg heim opna me alle vindauge på vidt gap og eg fantaserte om kor vidunderlig det ville vore å stå midt i ein storm i eit så varmt land. i noreg skal det regna dei to neste vekene og det kunne ikkje ha passa meg bedre.


the last days have been quiet around here as the other two families(minus espen) left for venice. we’ve been eating and shopping and drinking and laughing. second hand-shopping surprisingly turned out to be a huge success here in rural hungary.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *