i dag er eg i paris.

kjelde

 

eg sit i ein park og drikk rosévin fra tuten, med fem smil rundt meg og ti euro i lomma. eg fotograferer i motlys for det er noko av det finaste eg veit, kor klisjé det enn er. sola har såvidt stått opp men me er påståelige sjelar som lengtar etter sol, som ein blomst i ein vinduskarm som protesterar mot vinteren. me går barbeinte på asfalten i marais, stoppar på annakvar kafé for å smaka kaffe, må slutta etter ti av naturlige årsakar. for ti euro på ein dagligvare får ein eit mestermåltid som seinare blir tilberedt på det minste kjøkenet i verda, under ei trapp(ein må gå ut i gangen for å flippa pannekaker), med hovudet heilt på snei, me et middag av forskjellige tallerkar og har skifta til raudt i glaset, me snakkar om hausten og kor mykje me gler oss til den, vår første haust i paris, me skal springa rundt i støvlar, hoppa i sølepyttar og det blir ikkje det samme som før for det er i paris, city of lights, og billetten tilbake ligg nederst i kofferten, kanskje til oktober.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *