ou.


foto: sandra juto

i heile natt har eg vore så dårlig at eg fleire gonger har lurt på om eg var på veg til ei anna verd, eit anna univers. det er ukult å vera sjuk og ikkje klara å eta noko som helst, ikkje eingang tørre knekkebrød. kan ikkje de fortella meg noko fint?


i’m very sick and wondering if you won’t mind sharing something lovely?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • kusina mi sin reaksjon då ho fekk vite at faren hennar hadde kreft – “kan eg få bli med og plukke ut parykk til deg, så eg kan bruke han på karneval når du er frisk igjen?”. så søt. han er frisk no.

 • Eg fekk raude sko med kjærasten min til jul. Eg hadde ønska meg raude sko lengelengelenge. Eg hadde lyst å gå på juleball med raude sko og føle meg fin. Han tvang med til å åpne pakken før me skulle på juleball. Eg hadde ingen anelse om kva eg skulle få av han. Han hadde til og med kjøpt eit raudt matchande slips til seg sjølv, og så dansa me heile kvelden og eg fekk ha på raude hælar og vi fekk servert den merklegaste juleball-maten eg nokon gong har opplevd. (taco)

 • På julaften, mistet min mor salt i kålrabistappen (lokket datt av), deretter tok min datter (2 år) hånden oppi bleien og smurte bæsj utover mamma sin nydelige damaskduk, så spylte min mor stuen med en Cola Light som hadde blitt ristet og juletre foten sprakk slik at pakkene ble våte (vi klarte å redde de unna så det var papiret det gikk utover). Det var herlig og vi lo og hadde det fint :-)

 • i går gikk jeg en lang tur i snøstormen med søstra mi og snakket om alt jeg er redd for. og så kom vi begge to fram til at det ikke er noe å være redd for.

 • Noe fint (som såklart omhandler kjærlighet) er at jeg skal overasske kjæresten min på nyttårsaften! Jeg skal reise med buss og med bil i flere timer, bare for å se han 5 dager før jeg egentlig skal… Og han vet ingenting! Vi skal feire det gamle året, og ønske det nye velkommen, sammen og jeg skal ha rosa paljetter på. Det blir fint.

 • Da jeg gikk ut til morgen idag med søpla,var det is på trappa og selvfølgelig sklei jeg noe fryktelig. Søppelposen føk til værs og innholdet landet utover hele meg.Det er sånt som bare skjer på film.

 • tapeten på bildet er samme som soverommet i barndomshjem nummer 1, og da jeg var lita brukte jeg å hoppe i dobbeltsenga på det rommet. det var viktig å hoppe i ene enden bare, for senga sto under skråtak og å skalle seg i taket er ikke særlig stilig. det fantes en dør på den ene veggen der inne, en pitteliten dør inn til et lite kott, der alle mulige slags ting var lagra. jeg brukte å leke meg gjennom gamle sekker med gamle klær og gamle leker fra gamle dager. det var fint.

 • I dag så jeg filmen Den magiske lekebutikken. Den var kjempefint! Også spilte vi kort, hele familien, og spiste suksessterte, hvis det er sånn det skrives.

 • Eg er også kjempedårlig, men kan ikkje klage til nokon over den forferdelege kvalmen eg har tjuefiresju. Men når eg kjenner kor kvalm eg er, blir eg glad over tanken på at eg har et lite menneske i meg. Eg skal bli mor, men det er for tidleg for å seie det til folk.

 • Det er sparkføre ute! Det er nesten aldri sparkføre, men nå har det kommet så masse fin glitresnø som ingen har tatt bort fra veien, at kjæresten og jeg kunne suse avgårde på spark og smile og le og bli slitne. God bedring :)

 • Å, du må ha god bedring! Å være syk er ikke gøy! Akkurat nå sitter jeg og ser ut vinduet. Det snør som bare det, og jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal legge meg før det er mye snø ute. For da skal jeg gå ut og være den første til å gå i nysnøen og lage en snøengel midt på veien!

 • God bedring, gode du! Eg har hatt heile slekta på fåreribbe i ettermiddag, mange søte små tre- og femåringar som spring rundt og er morsomme. Og no har eg grått augene mine ut av Broene i Madison County. Har du ikkje sett den filmen så må du prøve å få gjort det. Den er vakker, rørande og trist.

 • noe fint er at mamma gav meg et fint charmarmbånd. ikke til jul, men fordi jeg har “vært flink til passe på meg selv mens mamma har skrivet mastergradoppgaven sin”. en annen finting er at gutten jeg har holdt hemmelig i hjertet mitt en god periode ringer meg i fylla og sier at jeg har så fin dialekt. det er smilefaktor. (en tristting er at gutten jeg åpenlyst savner og lengter etter ikke helt er klar over hvor glad jeg er i ham. jeg får skrive et brev og legge hjertet mitt på display der. ja.)

 • jeg fikk en leke fra 1960-tallet med en giraffe inni som hopper ut etter at den har spilt en melodi av kjæresten min. som også er ganske fint, det at jeg har fått kjæreste altså. jeg husker jeg har hatt et par negative kommentarer om meg selv og om framtidsutsiktene for å finne min perfekte mann, men så fant jeg han plutselig likevel og da kan jeg glede meg enda mer over bloggen din for nå er jeg like lykkelig og forelska som deg :) (phew lang setning, jeg er tidenes dårligste på tegnsetting og setningsoppbygging).

 • Eg sitter inne på mitt barndomsrom, pga min storesøster er heime for julen. Det er ganske fint, for det er jo her eg har alle minnene mine, og ikkje minst tingene mine. Eg føler meg trygg her.

 • Da krigen brøt ut, jobbet gammelonkelen min som taffelpianist på et cruiseskip som gikk mellom Norge og Amerika. På grunn av okkupasjonen mistet han jobben og skipet ble værende i Amerika. Ingen i familien hørte noe fra ham på flere år på grunn av restriksjoner i posten, så da min oldemor omsider et år mottok et ferdigskrevet telegram med ønske om en god og fredfylt jul, gråt hun så tårene trillet over å vite at sønnen var i live. Senere vendte gammelonkelen min tilbake til Norge, men han snakket aldri så mye om sine år i Amerika. I høst flyttet jeg selv til USA, og nå i jula gleder jeg meg til å lese i dagbøkene og notatene han etterlot seg. Jeg vet at de inneholder New York, New Orleans, suspekte spillejobber, nedslitte leiligheter, pengelenshet og masse jazz.

 • I dag møtte eg igjen ei lenge sakna venninne som var heime på ferie. Me gjekk på kafè og drakk ingefærøl og snakka om alt som hadde hendt sidan sist. Seinare gjekk me ein lang tur i snøen, satte prinsessekrone på ei statue og lagde gatekunst i mørke krokar av byen. Ha riktig god betring slik at du kan kome ut på eventyr igjen!