noreg.

no har eg fått nok av vinter-noreg. det er kaldt og mørkt og eg vil ein plass der det er haust heile året. eg kjem til å gå i dvale. eg er heime hos mamma og pappa, så det skulle kanskje funka. berre ligga i fosterstilling eit par veker, dei kom med mat passa på at eg pusta innimellom og vips var det vår. eller kanskje i alle fall snø. eg lengtar mot andre land. i januar reiser eg heldigvis til berlin med klassen min, og eg håpar det føles sånn

3921040784e1bf439a18
med lange frukostar. og kaféopphold.

4014171480e2d5e31c37
og fine bygg å fotografera.

og fine nye kjolar og å gå på utstillingar fem timar kvar einaste dag. og hostellet vårt er innreda som i øst-tyskland under andre verdskrig, så det er ganske koolt kan de skjønna. eg har to spørsmål

ein. lengtar de nokon plass eller har de det fint der de er?
to. har de vore i berlin? eg treng tips til alt de tenkjer at eg tykkjer er fint.

håpar de har fine laurdagar! suss.

translation
i can’t wait to get out of this winter prison, norway is dreadful in december. in january i will be going to berlin, any tips?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Eg har vore i Berlin mange gongar, men ikkje så mykje dei siste par åra. Eg har faktisk ei Berliner Mutti, ei venninne av mor mi som meiner ho på ein måte er mammaen min. Veldig søt.

 • ein. eg lengtar langt vekk, til ein stad med evig sommar, parasollar i drinkane, palmar og lette kle. som bahamas. alt bortsett frå den gustne, svart, bleike, kalde, våte vestlandsvinteren. vestlandsvinteren er sjølve biletet av vinterdepresjon.

 • Jeg lengter til sommer i fjellet. Jeg lengter etter stillheten der. Jeg lengter etter å gå lange turer med termos og niste i sekken, drikke vann fra bekkene, hvile i lyngen, bade i elva, lese bok med lyset fra et stearinlys før en synker ned i slik søvn som bare fjellufta gir.

 • Eg lengtar til januar, for då skal eg ut og sjå verda og leva lukkeleg i heile fem månader. Men først gler eg meg til jul, for då er eg så glad :)

 • Eg lengtar etter Houston. For no bur heile familien der. Har ikkje sett eine systra mi sidan 2001 trur eg. Hadde vore så fint å sjå alle igjen!

 • Åh, jeg lengter etter å ligge i solen på en strand med en bok som får meg til å fnise så de rundt meg hører det… Og til å se nye ting. Jeg er så lei av å se det samme hver eneste dag. Selv om jeg alltid oppdager nye små detaljer som noen ganger gjør meg ett hakk eller to blidere, vil jeg så gjerne bort til et sted jeg aldri har vært før, der ALT er nytt.

 • eg lengtar etter å ligge i armane til kjærasten min, sjølv om det kun er 24 timar sidan eg gjorde det sist. Og så lengtar eg til Oslo. Eg vil sjå nye ting!

 • Egentlig har jeg det ganske fint her jeg er, men jeg lengter jo litt vekk også. Til sol og varme sommernetter, og til den personen jeg er så glad i. Også til Paris, men dit reiser jeg om 190 dager. Ikke så fryktelig lenge til, altså.

 • hei du! jeg fikk høre at jeg har brukt et bilde på bloggen min som du har tatt! jeg fant det helt random på nettet. men om du vil jeg skal fjerne det så gjør jeg det=) bare si ifra

 • 1. jeg lengter bort herfra,alle andre steder enn her. har bodd hjemme hos mamma i hjembyen i et halvt år nå og har friår fra studiene. savner studentlivet,alle vennene her er etablerte og jeg vil bare ut og reise. men om 6 uker er jeg i brasil,o lykke <3

 • Hvis du lengter etter høst, hva med en tur til ytre Østfold? Jeg er oppvokst der, og der er det frostfritt, regnvått tidlig – novembervær hele vinteren.

 • Jeg lengter noen ganger bort fra Norge, men som regel har jeg det fint akkurat der jeg er. Selv om jeg liker å reise, gjør det meg stresset og etter bare en uke lengter jeg tilbake til Norge igjen. Nå liker jeg meg ekstra godt her, for det er adventstid og jeg kan vente på snøen og jula.

 • Eg var i Berlin førre helg, og det er utan tvil den byen eg har sett med finast arkitektur. Gata “Unter den Linden” har store, flotte bygningar med mykje fine dtaljar, og fekk meg til å tenkje på gull-hestekjerrer og menn med pudder og parykk. Ha ein god tur=)

 • Sånn akkurat no lengtar eg etter ferie, kjærasten min og masse snø. Har mentalt tatt (nesten) juleferie, og det er litt dumt med tanke på at eg framleis har 5 dagar att på skulen (men neste veke har eg berre tre dagar, der eine går til heildag, også er det ikkje så mykje vanlig skule lenger, også vips er det frii!) :)

 • Jeg har vært i Berlin en del ganger fordi jeg har slekt der. Jeg tror du ville likt kafeén “Kauf dich Glücklich”, altså “Kjøp deg lykkelig”. Den er kjempefin, gammeldags og fargerik og selger de beste vaflene med iskrem på. Og så burde du se på East side gallery. Det er en strekning der du går ved siden av berlinermuren. Muren er dekorert med farger, mønster og bilder :)

 • Jeg har det egentlig veldig fint nå, for nå er det nemlig sånn blåtime stemning der jeg bor, og det er koselig. Også baker jeg lussekatter, og det er godt at hendene mine lukter mel og gjær, synes jeg. Men ellers har jeg til en hver tid lyst til å dra til Italia. Også vil jeg alltid dra til Paris på vintern, men har aldri vært der. Også vil jeg tilbake til Kenya veldig ofte for tiden. :)

 • Jeg var i berlig i høstferien min, og det var virkelig nydelig der! Da jeg var der bodde vi i den delen der jeg regner med de fleste second hand butikkene og sånn er. Den litt “gamle” delen av Berlin.

 • Prenzlauer Berg generelt sett, men kanskje mest av alt den fine cafeen Kauf dich glücklich (altså. jeg kan ikke tysk, men det staves ca sånn), hvor man kan kjøpe alt interiøret. Fantastisk.

 • Jeg lengter litt etter andre land jeg også, men har det ganske fint her jeg er, selv om det er skrekkelig glatt ute. Og jeg har faktisk vært i Berlin, under en hvitebusser tur. Men jeg var ikke der så lenge… så husker ikke hva ting het… Men fint var det!

 • Eg har aldri vore i Berlin. Men sidan du spør, ja eg lengtar. Eg lengtar så eg er heilt sjuk. Etter eit land langt borte, der eg har slått rot og funne mannen i mitt liv. Landet ligg i Afrika og heiter Zambia, og eg veit ikkje kva eg skal gjera. Det er heilt sant, og eg er ikkje galen. Han er så fin.

 • Jeg var i Berlin under Interrail i sommer, og det var virkelig fint. Noe av det fineste var parken ved siden av Tiergarten, tror jeg. Man kunne ligge i solsenger ved siden av elva, de hadde de beste sorbétene jeg noen sinne har smakt, og god mat som ble lagd mens man så på. Det var veldig fint å ta en sovepause der óg. Det må sjølsagt være annerledes i januar, men det er sikkert fint der nå også. Bydelen Kreuzberg anbefales også! Det var litt som å komme til en helt anna by; store kulturforandringer, med mange innvandrere, og mye mindre polert enn noen av de mest turistfikserte strøkene i Berlin kanskje kan være.