gløgg.

061235
for heimelaga gløgg til to glade kaniner treng du:
ein liter utblanda god saft, gjerne heimelaga. me brukte solbærsaft og blanda litt sterkare enn det står. tre kanelstenger. ei lita håndfull heil nellik, typ ti. rive ingefær i litt store bitar. tre desiliter sukker, helst brunt. hiv alt i ei panne på sterk varme, men ikkje sterk nok til at det kokar, for det skal ikkje koka. la det småsimre litt i kanskje ein halvtime eller til du syns det smakar gløgg som du vil ha det.
061236
imens kan du eta ein kiwi.
061237
server med nøtter og kjærleik!

har de fine førjulsoppskrifter? mat eller drikke eller kaker eller kva som helst?

translation
this is a traditional norwegian christmas drink. mail me for the recipe!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *