svar, del to.

hvordan musikk hører du på?
eg høyrer på all mulig slags musikk, eg. alt fra tom waits til lykke li til u2 til radiohead. om du har spotify kan du klikka deg inn på spelelistene mine og sjå heilt sjølv.

hvilket fag fikk du best karakter i på ungdomsskolen?
engelsk.

hvis du skulle ha gått vidaregåande om igjen, kva linja ville du ha valgt?
eg trur nok eg ville valgt media og kommunikasjon ein gang til, og berre håpt på ein del utbytting i lærarar.

kva er dine favoritt sko?
camper mary janes. dei er så behagelige og anonyme. likar egentlig ikkje sko.

viss du skulle hatt eit kjæledyr, kva dyr skulle det vore då?
da skulle det ha vore ein liten terrier eller ein pusekatt som var liten for alltid.

kvifor er du og bloggen din så søt?
eg trur det berre har blitt sånn, gitt!

hva er det fineste noen har sakt til deg(det kjæresten din har sagt telles ikke)?
vel, det er vanskeleg å sei, men for kanskje ei veke sidan fekk eg ein kommentar som var så fin at eg nesten hylte, fra ei fin ei som heiter ingrid..  “og så leser jeg høyt for venninnen min som jeg bor med, Eline, for hun har en øyesykdom og klarer ikke lese liten skrift selv. jeg forsøker å lese nynorsk som de gjør på NRK, og så fniser vi hver gang du nevner han fine og sukker tilfreds over hverdagsfilosofien din.”

yndlingsfilm?
harold and maude. og boondock saints. og le fabuleux destin d’amélie poulain.

yndlingsfarge?
alt som er pastell + raudt.

har du noen magiske og hemmelige tips for:
– å gjøre bestevennen sin glad?
lag ei speleliste og brenn den ut. sangar som minnar om den gongen de var på roadtrip til ingenstad for å eta piknik uten mat, og den gangen de kledde de ut som kaniner og dansa i mørket. det skulle eg bli glad for. ellers blir eg alltid glad når folk bakar..

– å bli glad selv?
for det første må ein bestemma seg for å vera glad. det er det aller første. så skal ein gjera alle dei tinga som ein elskar sjølv om det er tungt når ein ikkje er glad. eta is til ein sprekk og le sjølv om ein ikkje meinar det, for plutselig gløymer ein seg også er ein glad igjen. det kan ta ein dag eller ein månad, men det kjem til å skje. eller ein kan sjå denne filmen på youtube.

– om hvordan si farvel til katten din fordi den er gammel og syk og snart dør?
snakk med den. fortell den om korleis du følte deg når du fekk den, om morsomme ting de har opplevd saman, for det er jo ikkje sikkert at den hugsar det og eg trur sånt er viktig å ha med seg om det er på det siste. og suss den masse bak øyret.

– kjedelige dager?
eg ser masse på tv. det høyres trist ut, men det er ikkje det. eg har eit romantisert forhold til tv fordi eg lærte meg engelsk ved å sjå på tv når eg var liten, heilt av meg sjølv. så tv er fint. csi på boks eller dexter! ellers vaskar eg om eg kjedar meg, mykje fordi eg blir så innmari frustrert av å kjeda meg.

– god og enkel mat?
okei, er du klar? pasta med tomatsaus. ta to boksar hakka tomater opp i ei panne + ein lauk i tynne halvmånar, kok det opp også på låg varme ei stund, kanskje eit kvarter(kok pasta imens), oppi med ei blokk fetaost(ein får kjøpt det på dei fleste putikkar) som du har hakka og rør. stavmiks det og vips! fantastisk enkel og billig pastasaus.

eller: skrell og skjær poteter i bitar like store som peikefingertuppen din. kok dei(pass på varmen, vil ikkje svi). vekk med vatnet, og mos dei med ei sånn moseting eller berre med gaffel. nedi med litt melk(ikkje masse, det er fælt om det blir for masse for da er det for seint, så forsiktig), masse salt og pepper og mos og smak og mos og smak og rør og mos og smak. når den er perfekt kan du steika noko som du likar til å ha ved sidan av. pølse eller bacon eller kylling eller nesten kva som helst. ellers ligg det jo masse oppskrifter her på bloggen óg.

har du vært i Praha? (og hvis ikke; jeg tror du ville forelsket deg i byen, dra dit!)
nei, det har eg ikkje. men eg vil!

og; hvis du får et snøfnugg på haka, hvem får det deg til å tenke på?
søster. å fanga snøfnugg med munnen og synast at det smakar heilt fantastisk.

kan du fortelle litt om hva du lærer på skolen, og hvilke prosjekter dere har? :)
vel, fram til no har me hatt veldig tekniske oppgåver, så alle skal læra det samme og kunna like mykje. så har me hatt fire store oppgåver: objekt i studio, portrett i studio, portrett i miljø og typologi(google typologi, vanskelig å forklara). to av oppgavene er løyst analogt, der me har framkalt i mørkerom(for det har me lært). så har me veldig ulike lærarar som lærer oss veldig ulike ting. ein teori-lærar, ein reklame/fashion-lærar, ein kunst-lærar, ein grafisk design(photoshop)-lærar, og ein avisbransje/dokumentarfoto-lærar. så det er litt for alle her. og skulen er ikkje delt opp i timar men i dagar, så me har heile dagar med kvar lærar og absolutt ingen bøker. omtrent alt me gjer lærer me praktisk. hiiimla deilig.

eg bare lurer på hvor du kjøpte Romance-boka, og hvor mye den kosta :)
den kjøpte eg på play.com og kosta typ 250 kroner, omtrent halvparten av det den kostar i norge.

hva er i veska di? gjerne i et eget innlegg. jeg vet du har postet et sånt en gang før, men jeg ønsker meg det en gang til.
jo, det kan eg gjera! i veka som kjem, kanskje.

jeg har en julegave til deg! hvor skal jeg sende den?
å, så himla fint! folk er så fine. den kan du senda til:
mariell øyre
farnesvegen 48b
6884 øvre årdal

favoritt butikk i Oslo?
det er mange. uff på jernbanetorget, finn alltid fine kjolar der. søstrene grene. sprell. panduro hobby. frøken dianas salonger. trabant i torggata.

favorittcafè?
pascal!

hvilken smak liker du best på macaroner?
mørk sjokolade og nougat. og mint, men det finst ikkje her i oslo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *