pai

paideig copy
anten kan du følga oppskrifta her eller de kan kjøpa paideig på boks og berre tilsetja vatn. eg tykkjer den er kjempegod òg. i går laga eg heimelaga paideig for fyrste gong, eg fulgte oppskrifta på linken, men bytta ut 25g smør med litt kesam, for eg må passa på hjartet mitt. sånt kan ein gjera om ein er sikker på at ein klarar å laga mat utan oppskrift. men det blir ein jo etter kvart. eg setter ikkje deigen til avkjøling, for eg syns ikkje det er nødvendig. og eg brukte all deigen som botn, hadde ikkje lokk. hugs å smøre forma!
040610

fyll
du treng 4 egg og ein dæsj med lettmjølk. og pepper og salt. det som er så fint med pai er at ein kan ha oppi akkurat det ein vil. me hadde ⅔ av ein boks kyllingbogskinke, delt opp i små terningar, purrelauk og gul paprika.
040611

saagjerdusann
lag paideig. hakk opp alt av grønnsaker. bland egg + melk + krydder. hell egg over fyllet og ost på toppen, steik i ovnen på 200 grader. medan paien steiker kan ein laga salat!

040613
godt!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *