framtidsangst

om ein månad flyttar eg herifra. eg skal atter ein gong ut i verda, denne gongen oslo. eit par timar lengre ifrå heime-heime. eg hugsar den første kvelden på sandane, då mamma og pappa køyrte vekk frå huset hugsar eg at eg tenkte “kva i “#$”# er det eg gjer? stopp! ta meg med heim igjen!” eg visste ikkje eingong vegen til skulen, eg hadde aldri klart å koka ris utan å svi den(i dag er eg rismeistar nr. 1). men det har altså gått fint, og eg er ganske glad for at eg kasta meg sjølv ut i det. men så. eg anar ikkje kva eg skal gjera frå august av. ingen aning. eg veit at eg og han der fine skal kjøpa leilighet(og eg trur me har funne den perfekte), at me skal bu saman, endeleg endeleg. men så kjem den uroen i magen som seier “oslo? men kva med fjella, kva med skogen, kva med å føla seg trygg?” eg anar ikkje kva eg skal studera, om eg skal studera, kanskje eg skal jobba? og eigentleg likar eg ikkje oslo eingong. så eg treng litt hjelp i dag, til alle som har tips og som veit om fine stadar i oslo, ting ein kan gjera ein søndag, ting ein kan gjera om ein ikkje får sova, fine bibliotek, fine kafèar, fine turar å gå, ver så snill gje dei til meg no.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Vi har grønnland og grünerløkka og tøyenbakken og Sub og UFF og Coloseum kino og FESTNINGEN (fin tur å tusle der oppe også) og Trondsmo og storedeichman og tøyenbadet og kulturnatt og blåtrikken opp til ekeberg med verdens fineste utsikt og birkelunden og Repeat (beste secondhandbutikken) og frognerparken full av nakne statuer og pastellhus i Torggata og Mediterean Grill (beste kebab) og englekafeen (united bakeries, egentlig) med rustikkmøbler og sjokoladefontene og du kan risikere å møte Knut Nærum på Outland og Kari Jaquesson på bussen. Hurra for Oslo!

 • Du kommer til å like Oslo godt. I Oslo har vi biblioteksbaren på Bristol hotel. Du sitter i sofaer, som har slikt stoff som alle farmødre har på møblene sine, og når du bestiller varm sjokolade, så får du sjokoladen i en sølvmugge, med en liten skål med krem ved siden av.Det er gull.

 • Oslo har også masse skog mariell! Vi kan gå tur i skogen, også tar vi med den vrengte polvotten! (eller vi kan gå tur rundt østensjøvannet, huhei!)Ellers har Oslo det meste man vil ha:)Hovedbiblioteket, Majorstua bibliotek, improvisert teater hver onsdag på cheateu neuf, frognerparken, hydroparken, trikk, øyene i oslofjorden, åpent bakeri. Oslo har utrolig mye fint, og det skal nok bli bra skal du se! Dessuten har oslo utrolig mange fine mennesker!

 • Mariell, lykke bærer du med deg. Bær med deg hjertet ditt og gi det smil, kjærlighet og omsorg. Dessuten har du mange muligheter i Oslo. Vintagebutikker, fotokurs, fotoklubb – eller du kan skrive bok? Jeg kjenner meg igjen i fremtidsangst. Prøv å se mulighetene, vær modig – dette klarer du :)

 • soria moria er fint. torshov-parken er roleg, og det er eit dukketeater på torshov, viss eg hugsar rett. og “godt brød” har godt brød. hihi. og ikkje gløym designar-fretexen, robot og trabant, for dei dagane ein har kroner i lomma. og cinemateket! halleluja&amen.

 • Markveien! Den er vakker.Også kan du skaffe deg månedskort og ta toget så langt som bare det, helt gratis på en måte, også plutselig så er du på et vakkert sted med skog og evig sol og duskregn. Oslo er fint om du ikke ser den for bare motorvei! :D

 • Du kan gå fine turer på Maihaugen, du kan ta trikken til Nordstrand og bade på Ulvøya, du kan dra på fine konserter hver dag, på Blå, på Soria Moria, du kan gjøre alt det fine disse andre her har nevnt, men du kan også ta toget til Sandefjord (1t og 30m), der du finner en liten by, med kort vei til høye fjell, dype skoger, hav, masse hav og svaberg, og ikke minst en oppredd seng å sove i. Hvis du noen gang vil rømme litt vekk. Til en ekstramamma og en ekstrasøster.

 • eg følte det heilt likt når _eg_ flytta te oslo for eit år sia. men nå kan eg ikkje tenka meg å bu nokon annan plass på mange, mange år.eg bor på grünerløkka, og eg syns at det er verdas finaste plass. me har alt her.det er parkar kor enn du snur deg, di finaste kaféane, mange rare mennesker å sjå på, eit bibliotek med eigen tegneserieavdeling og uendelig med fine butikkar. eg oppdager ein ny butikk eg forelskar meg i kver gång eg går utfor døra.heilt sant.lykke te i oslo, fina! :)

 • du må dra til den fineste resturanten på grønland, en libonesisk en som jeg ikke husker navnet på. de serverer verdens beste is-sorbet, og masse masse god mat. lykke til, jeg tror du klarer det fint :)

 • dra til den tigeren på den bryggen. det gjorde jeg da jeg vart i oslo og det synes jeg var veldig fint. også må du dra til den festningen. der er det i hvertfall fint å piknikke og kose seg. er du ikke redd for å flytte til hovedstaden når vi hører om hvor mye kriminalitet som er der?

 • Jeg bor i Oslo og er i skogen opptil flere ganger i uka, bare så du vet det.Du kan utforske alle sidegatene i Bogstadveien, være med på Bondens market, bade i fontenene i Frognerparken og plukke blomster i Maridalen.

 • det var litt rart da jeg flyttet til københavn også. lille larkollen med 2000 innbyggere til københavn, i et annet land, og jeg dro dit rett fra spania to uker før jeg hadde planer om å dra. ikke engang hjemom i norge. å lande på flyplassen med to hunder og en koffert rett fra sommerferie i spania, absurd, her skulle jeg være. bare…bo, være og nyte. jeg elsker københavn, det er så mye fint her, så sånnsett var jeg kanskje heldig. men det var merkelig også, og litt ubehagelig på samme tid. lykke til, hvertfall, uansett hva du ender opp med.

 • På søndagen kan du gå ned til BLÅ ved akerselva, der er det loppis med vafler og kaffi. men eg skjønar godt at du er redd for oslo, eg skal kanskje til oslo til hausten også, og er skeptisk til å bytte frå bergen.. dei fleste er visst slik når det kjem til akkurat Oslo, har eg høyrt. men så forandrar alle meining når dei først flytter dit! lykke til med planane=)

 • Du kan gå tur på Rodeløkka eller Fredensborg, der er det masse små fine trehus i alle slags fargar. Du kan gå i botanisk hage, den er verkeleg vakker.Du kan gå på nasjonalgalleriet og astrup fearnley og andre fine museum heilt gratis.Du kan gå på theketopa på st. olavs plass.Du kan henge på blindern, det er ein slags bohemstemning der (bortsett frå i eksamenstida)Du kan gå på massevis av ulike loppemarked på hausten og våren, på barneskular rundt om i byen – det er fint med kaker og kaffi og vandre rundt i barneskulegongar og kanskje kjøpa ei bok eller ein kjole (sjå http://www.loppemarked.no)Du kan gå på folkemuseet og sjå på gamle hus og bunadar og utstillingar (eg var på back to the 80ties-utstilling no nett!)Og så kan du berre forsvinna i mengden, det er ganske fint syns eg.

 • Fine steder: Grünerløkka, Rodeløkka, Majorstuen, Bislett, Adamstuen, St. Hanshaugen, Frogner, Grefsen, østmarka, nordmarka.Fine kafeer/utesteder/spisesteder: Oslo Mekaniske Verksted, Bistro Brocante, Fru Hagen, Villa Paradiso, Café Sør, Evita, Åpent Bakeri, Theketopa, Tea Lounge, Cocoa (verdens søteste og fineste kakaobar med verdens søteste og fineste muffins).Og masse, masse annet. Oslo er litt fint til tider.

 • jeg kunne aldri tenke meg å flytte fra oslo. jeg bor i gamlebyen, og selv om du engang har uttalt at grünerløkka er det eneste fine stedet i oslo, så bør du ta turen til gamlebyen, det er akkurat passe nærme sentrum, så du kan gå, og akkurat passe langt unna så det er togskinner, grønne trær, parker og gamle hus der. hemmeligparken er mitt favorittsted, der er det et lite hus der noen bor, en benk og utsikt over hele byen. å sitte der når det er tordenvær på vei er kanskje et av de fineste minnene jeg har fra sommeren i fjor. å se på at lynet og tordenet ruller mot oss, sikksakk på trærne oppe ved holmenkollen, mange mange mange kilometer unna, rumlende regn og sort himmel. å gå tur i gamlebyen om kvelden og hilse på alle kattene, å sitte i bakgården på barejazz og skrive eller lese, og spise verdens beste ost og skinke-rundstykke, og drikke hylleblomstsaft. hold deg unna karl johan, så går det deg godt i byen. jeg lover. oslo er så mye mer enn det turistene får se, stakkars.

 • Jeg flytter og til Oslo til høsten,etter en liten periode i Danmark:) Som mange sier,gå på Blå,på dagtid,nattid,hele tiden! Søndagsmarkedet der er kjempekoselig. Og området mellom sentrum og Grünerløkka er akkurat passe avslappet og fint,drikk kaffe eller øl i bakgården på Cafè Zara,gå innom de små jallabutikkene,se etter vintage i Markveien,og gå tur langs Akerselva:) Og spis deilig veggismat på Aubergine(tidlige Vegeta) og Krishnas Cuisine for en billig penge!

 • Oslo har sjarm.Oslo har kafeer du kan sitte og drikke chai på mens du kikker på alle rare mennesker som spaserer forbi på fortauet, som får deg til å tenke på noe du aldri før har tenkt. Oslo har grønne lunger og ledige benker hvor du kan sitte og lese favorittbøker du enda ikke har lest. Oslo har mange venner og venninner du enda ikke har møtt. Oslo har t-bane du kan kjøre hele dagen, om du vil. Oslo har kriker og kroker og fantastiske motiver til bilder du enda ikke har tatt. Oslo har millioner av kassalapper! Oslo har sjel. Oslo har lukter og dufter av mat du enda ikke har spist, på restauranter du enda ikke har besøkt. Oslo har Fretex Unika. Oslo har en leilighet som er Jostein og Mariell sin (snart. tenk så fint!). Oslo har fine sommerdager du enda ikke har opplevd med smeltet is og kald øl. Oslo har øyeblikk hvor du vil savne hjemme og sette pris på alt det fine i livet ditt.Oslo har alt du trenger. Kjære Mariell, gi Oslo en ny sjanse, jeg håper at du vil bli glad i den!

 • Dere kommer til å få det fint i Oslo! Da jeg skulle flytte til Oslo drev alle og skremte meg på forhånd. Oslo var bare kriminalitet, forurensning, kulde, dårlig studentmiljø, tåke og høye leiepriser. Ingen kunne skjønne at jeg ville flytte hit. Men det gikk bra, og det er egentlig moralen, at det stort sett går bra, hver eneste gang jeg har flyttet og begynt på nytt et sted har jeg gruet meg og hatt bange anelser, og hver eneste gang har jeg fått det flott, ikke hele tiden, men i det store og det hele. Hva gjelder oslo så har den alt, egentlig, og det er det som er så fint. Oslo kan alltid bli din egen by fordi den kan være hva som helst. Mitt Oslo er Frognersetertrikken om søndagene, kaos og kake på loppemarked, Bjølsenparken med studenter, narkomane og småbarnsfamilier, villaområdene på Blindern som er så utrolig stille, Torshov om sommeren, akerselva om våren, og hver eneste gang jeg har danset og drukket øl på Grønland. Du kan glede deg!

 • Bloggen er min kjærlihetserklæring til Oslo. Titt innom. Fra en som har bodd både i Askvoll og Oslo; Oslo er noe annet, Oslo er byen for å vandre gatelangs, for nye mennesker og uendelige liter kaffe. Lykke til.

 • Først og fremst vil jeg si at du er så fin :)Men Oslo er ikke så stygg som noen skal ha det til. Jeg bodde selv på kjelsås, som er mer roligere enn nede i byen. Og kjelsås skole har (hvertfall hatt) loppemarked på skolen, og det er/var kjempe stort!Dessuten, har du grefsenkollen, maridalen og solemskogen med skog, kjempe koselig der. Lykke til, du kommer helt sikkert til å trives.

 • Eg og har fremtidsangst! FLytter til Kristiansand og kjenner INGEN der, og har vært i byen én gang før :S Skummelt, men blir vel spennende òg!CaféKaffe eller noe sånt, i parkveien er koselig. De har god kaffe og KJEMPEGOD (og ganske rimelig) pasta! =) Var der til frokost, lunsj OG middag da klassen min var på politikkekskursjon i Oslo.

 • Hvis du vil ha skog og sånn, kan du bare ta båten til Nesodden. Der bor jeg, og der er det kjempekoselig. 20 minutter fra aker brygge :DHvis du trenger en rar venn når du flytter, stiller jeg gjerne opp.

 • Deichmanske bibliotek er veldig fint. selv om jeg bare har vært på avd. grüneløkka. dra dit på sommeren, lån en bok og sett deg på benken utenfor og spis is og les. og det er noen store, fine trær der, så du får litt skog også.

 • Sett deg ned på Hausmania en ettermiddag og spis middag. Derifra kan du egentlig finne hva det nå enn er du savner, enten du visste at du savnet det eller ei.

 • Jeg flyttet til Oslo etter videregående uten å kjenne noen. Eller, hadde en venn her og storebroren min, men jeg begynte i en klasse med 100 fremmede mennesker og bodde i kollektiv på St.hanshaugen med fire andre som jeg aldri hadde snakket med før. Det gikk fint. Nå har det gått to år, og jeg kjenner at jeg virkelig er glad i Oslo. Selv om jeg ikke er urban, egentlig.Oslo er så mye mer enn Karl Johan, trafikk, tiggere og store folkemengder.Oslo er igrunn ikke stort. Det gjelder bare å bli kjent. Alt henger sammen. Jeg elsker å vandre rundt i byen. Personlige oslofavoritter….:- Søndagsmarkedet på Birkelunden (Grünerløkka)- Sykle ut til Bygdøy på våren, finne et lite skjær og se solen gå ned i havet (eller soloppgangen, om man står opp veldig tidlig)- Kaffe i store mengder på Kaffebrenneriet. Spesielt den på St.Hanshaugen- Fersk brød på Baker Hansen eller Baker Brun.. eventuelt blåbærmuffin.- Fretex på Grünerløkka eller St.Hanshaugen- spise på Fru Hagen- Grünerløkka generelt- se et stykke på Nationaltheatret. Har du sjansen, gå og se oppsetningen av Sult.- Gå lange turer og oppdage nye områder. Titte på alle de vakre husene..- Sitte litt på en benk og bare titte på alle de rare menneskene- Gå lange turer i nordmarka. Gjerne skiturer også.- Ligge i parkenMitt tips er å gi Oslo tid.

 • I Oslo, som i alle store byer, finner du etterhvert en by i byen som er din. Det er kanskje litt rart i begynnelsen når man kommer fra en mindre plass, men tro meg, du kommer bare til å bli mer og mer glad i Oslo jo lenger du bor her!Du kan lukte på hundrevis av typer te, og beundre vakre japanske tekanner på Palais de thés.Du kan se billig, fantastisk film på Cinemateket.Du kan sitte på Bare Jazz og se ned på lysekrona eller ut på bakgården og nyte god kaffe og herlig jazz.Du kan varme deg på byens beste sjokolade omgitt av bokhyller og chesterfield-stoler på Hotell Bristol og føle deg som en britisk sosietetsdame.Du kan ta heisen på SAS-hotellet opp og ned så mange ganger du vil.Du kan dra ut til øyene med piknikk-veske fylt med øl, jordbær og solkrem og bade hele dagen.Du kan finne alle bøker du vil ha hos Norli i Universitetsgata og alle bøker du ikke visste du ville ha hos Tronsmo.Du kan kjøpe vidunderlig vakkert papir i kjelleren til Norwegian Design og henge på veggen.Og du kan nyte deilige kvelder med vin og venner på MS Innvik -båten som ikke lenger seiler, men er kafé og teaterscene!

 • Jeg flyttet også til Oslo for 2 år siden, og studerer nå ved UiO. Jeg kom opprinnelig fra en liten by kalt Egersund.. Så det å flytte til store skumle Oslo (og det alene!) var.. ja skummelt. :p Jeg liker ikke Oslo så veldig godt heller. Altfor stort. Men det finnes veldig mange fine kroker og steder og utforske og det er veldig pent her om sommeren. :)

 • du er i samme situasjon som meg. jeg skal bare jobbe, men flytter inn med min beste venn der om en måned og kjenner en del. starter på en måte på nytt (jeg bor i bergen og hater det akkurat nå). jeg foreslår at du tar turen til kaféen Bare Jazz og nyter musikken mens du tar en kopp te :) ellers er det mye gøy der!

 • Min Kjære Mariposa!Når du kjem skal du gå i armkroken min og me skal kosa oss dagen lang. Og som du seie er me ganske so like, og sia eg har budd her no i 12 år på utallige plassar i byen, kjenner eg den ganske so godt.Og plassar eg likar likar nok du og:-) Eg elskar Oslo, men var og redd før eg kom hit. Me skal nyte kvarandre på Bare Jazz Cafe, og kose oss i marka. Me skal drikke raudvin på verandaen min som er eit steinkast frå skogen. Du ko me skal kosa oss…eg gler meg sånn te du kjem, det blir so fint!!!So skal du jo bu hos meg i byrjinga, og då får du ein fin start!!! Å ko me skal fotografere heile byen; du og eg, du og eg!

 • Hovedbiblioteket og slottsparken. Klassikere av èn enkel grunn: at det er fantastisk hyggelig der. Grünerløkka har mange mange små, søte butikker. Og trikken. Jeg elsker trikken! Det er så hyggelig! Frogner bydel! ahh… ingen grunn til ikke å skulle like oslo! VELKOMMEN SKAL DU I ALLEFALL VÆRE NÅR DEN TID KOMMER! :)

 • Jeg var også skeptisk til Oslo før jeg flyttet hit i fjor høst, men så fant jeg denne bloggen med fine oslobilder! :)http://glambibliotekaren.blogspot.com/search/label/Oslo

 • Oslo for meg er: glede når jeg kommer tilbake – hver gang. Det er flotte bygårder på frogner, de fineste husene i telthusbakken. Det er Vår Frelsers gravlund midt på natta for å leite etter gamle gravsteiner. Oslo er bading i Nøklevann og sykkelturer til Bygdøy. Det er italiensk is på dolce vita og ekte mint-te på mogador. Øl-kvelder på cafe sara og gode drinker på aku aku. Oslo er stress og mas og støv. Men mye annet også. You’ll like it :)

 • Å, kjære deg. Klart du får litt angst. Men ein kan alltid flytte igjen. Slik er det nestan alltid, ein kan gjere om at på ting.Og – Oslo er sjarmerande på mange måter. Gå i Botanisk hage. Legg deg i Tøyenparken ein fin sommardag. Gå tur på Kampen. Og på Grønland. Ha piknik i Festningsparken. Ta båten ut til øyene. Ta toget til Fredrikstad ein helgedag og gå rundt i Gamlebyen. Gå på teater – ikke minst Det Norske. Gå rundt på Grünerløkka …Å, Mariell, du kjem til å få det nydeleg.

 • jeg leste ikke igjennom alle tidigere kommentarer, så beklager hvis jeg skriver noe som allerede er skrevet. jeg elsker oslo. jeg vi anbefale slottsparken, ikke bare gresset rundt selve slottet, men alle de fine benkene omkranset av blomster, og alle store trær man kan sitte under og kysse, hvis man vil det. og bugges, som ligger nederst i markveien, det er en uendelig sjarmerende café. spaserturer langt akerselva er fint for kjedelige søndager, og jeg tror du hadde forelska deg i telthusbakken. også er jeg sikker på at hele oslo blir finere bare du tar bilder av den.

 • Karlo Johan og se på gatemusikanter og kjøpe buttons fra han rare uteliggeren som alltid er der. piknikk i slottsparkenfrognerparken.Ikke uroe deg! Det finnes noe og noen for de fleste i Oslo. Liker bloggen din utrolig godt forresten.

 • jeg vil så gjerne ta deg med til fine steder i oslo som jeg vet om, jeg håper du vil la meg gjøre det en gang, jeg kan tenke på flere steder som du hadde likt allerede nå. :)

 • viss du kanskje ikkje føler deg klar til å flytte til oslo heilt enda, har eg hørt av ein viss modell/arbeidskvinne at det er ganske fett å bli igjen eit år på sandane etter avslutta skulegang berre for å henge med venner og knyte nettverk!berre eit tips liksom =) =) =) =)

 • Eg har høyrt at det fins ein kino i Oslo med sofa på bakerste rad for kjærastepar. Og så kan du kle deg i din finaste kjole og gå i Operaen og drikke vin, for det kan ein nemleg gjere i Operaen, og dersom du kjem rett før forestilling på nationalteateret kan du få billett til halv pris, og då kan du gå på teater! Og så kan du høyre på gatemusikantane på Karl Johan, og så kan du gå i stort 1.mai tog! Det gjorde eg i år, og det var som 17.Mai, berre utan den ekstreme nasjonalismen og med masse ekte glede og engasjement. Dessutan kan du finne så mange små finurlege detaljar rundt om i byen! Ein morosam mann, eit mystisk bodskap på ein vegg, ei ny frukt som du ikkje veit kva er, men som smakar veldig godt.. Du kjem nok til å få det nydeleg!